Jahn Ferenc Kórház szülészete (beszélgetés)
Szia Szidra!
Mi este otthon talalkoztunk vele,nem a korhazban,mert nem akartunk ezert felmenni oda,igy egyszerubb volt. :-)
Szia Antsa!
Remélem birja akkor még a lepény meg a magzatviz es hamarosan rakeszul a szervezeted es a kicsi a szulesre.
Ha mar nem birja akkor inditjak majd mindenkepp?
Gondolom egyelore merlegeltek es még nem veszes a helyzet ezert is varnak még.
Van legkondi a szuloszobakban vagy a kortermekben?
Gondolom max a szuloszobakban,de az is tok jo. Remeljuk gyorsan megjavitjak. Hol nem jo a legkondi? Sehol vagy van ahol jo van ahol nem?
azt mondtak, hogy nem hordhatom túl, császárra viszont kötelezõen elojegyeznek
bízom benne hogy csinálnak még egy uh-ot, és ha nagyon nagy a baba akkor császárt választanam, ha 4kg alatti akkor megpróbálnam a normál szülést
Szia. Koszi szwpwn. Hat mar ninca som.hatra. .."orak" kerdese.
Egyaltalan nem birok.elaludni. Pedig.nagyon kene akar egy keveske.alvas.
Mikor.voltal bennt nala. Reggel? Csak mert en utanam ment is haza,mert hulla faradt volt szegeny. Egy kismama miatt maradt bennt ejszakara tulorazni. Reggel meg jon hozzank.
Antsavak sajnos ugy nez ki.megsem talalkozunn.
Majd.jovok a hirekkel. Drukkoljatok.<3
Sziasztok!
A mai állás szerint nem lesz semmi pénteken.. . Nem elég érett a méhszájam és a baba feje sincs beékelődve, nincs a helyén. Szerdán megyek újra vizsgálatokra, meg látjuk, változik-e valami.
Nagyon közel lesz a 2 kicsi egymáshoz, ezért mondják, h előbb fog jönni, továbbá kevesebb a magzatvíz az átlagnál és meszesedik a méhlepény. Több ok miatt is van ez a "sietség".
Ne aggódj Brigi, minden menni fog és tudni fogod, h mikor van itt az idő. :-)
Köszi a drukkot, de úgy látszik, h később lesz rá szükség.
Csajok! Várjátok meg az enyhülést, mert nem működik a légkondi. :-)
Jó éjt!
Antsa
Sziasztok!
Kepzeljetek a szuleszno megnezte a 3 db ctg-met es a 2.ra (37.heti) mondta h.azzal bentfogtak volna a korhazban mert szules kozeli mehosszehuzodasokat,fajasokat mutatott.
Pedig en nem ereztem semmit. :-)
Azert remelem azt eszre fogom venni ha menni kell szulni. ;-)
Mondtam h.nekem max a hasam kemenyedik neha estefele azt mondta h.azok mar joslok.
Ugyh.akkor vannak csak nem feltunok.
A streptoccocust a kicsi remelem tenyleg megussza mert azzal 10 napra is bentfoghatjak es akar inkubatorba is tehetik. :-(
Ha Edat kér vki akkor azzal nem mozoghat még pisilni sem lehet kimenni csak az agytal marad.
Oxival viszont lehet mozogni,igaz kadazni nem,de labdazni, pisilni lehet.
Ugyh.jobb lenne Eda nelkul,de majd meglatjuk.
Az Eda a fajasokat is elintezi es ilyenkor az egeszet lehet ujrakezdeni. Meg akkor kell oxitocin is.
Szia Tiger!
Mennyi hianyzik a 2 evhez?
Ha magatol beindul csak akkor szulhetsz siman ha inditjak akkor nem?
Gondolom attol is fugg h a csaszaros sebed jol viselkedik e majd h.normal szulest hagynak e h magatol indul.
Szia Szidra!
Voltunk ma a szulesznonel. Tenyleg nagyon aranyos
Mondta h. holnap inditanak titeket ha addig nem indul be magatol.
Megy a drukk holnapra ill. holnapig hatha megindul a fiucska mégis.
Konnyu szulest es sok tejcsit kivanok.
Probalj még pihenni ha tudsz.
Aztan varjuk a hireket meg majd a beszamolot.
Ha penten Antsat is inditjak akkor lehet talalkoztok majd még eppen. :-)
sziasztok
igen , 3.baba
még nem tudom, hogy császár lesz e
én utolsó mens. szerint aug21.ere vagyok írva a kiskonyvben , viszont nem telik el 2év a császár óta, így nem hordhatom túl, hanem 22.ere elojegyeztek csaszarra
ha addig beindul, akkor megvizsgalnak es döntenek, vagy dönthetek
azért 22 mert korábbanra csak nagyon korai idõpont lett volna , gondolom a 20.a miatt.
minden vizsgálatot orvosnak (is ) el kell végezni, szulesznő nem dönthet semmiben egyedül, csak doki
Szia Antsa!
Na megkerestem, azt irta korabban Tiger h.aug 21-re van kiirva,igen inkabb 2 het mint 3. Igen,neki is 3.baba lesz.
Viszont akkor nekem is inkabb 1,5 hetem van mar csak es nem 2.
Az h.3.baba lesz nektek azt jelentené h.nem varja meg a kiirt datumot? Mert vhogy ugy irtad mintha azert mert 3.baba mar nem 3 het van hatra...
Akkor tenyleg jol lent lehet a hasad.
Pentekre megy a drukk.
Szultek mar ugy h.nem volt leereszkedve a has?
Mert tenyleg nem tudom mit gondoljak ezzel kapcsolatban...
Nekem tenyleg vhol kpen van.
Azt olvastam h.elso szuloknel ereszkedik le elobb ha jol emlekszem. Na mind1.
Szia Brigi!
Nem fognak bent tartani, hanem majd pénteken be megyek és akkor kezdődik minden szerintem. :)
Most nagyon nagy a hasam, uh helye van forgolódni, meg Bogi is így csinálta tavaly... Az első babák a szabálykövetőek, a többiek nem, a célegyensbe is megfordulhat bármelyik irányba... :)
A hasam annyira lent van, h ha 1 sima széken ülök, akkor a hasam a combomon van és ha mozog, akkor a combomat rugdossa. :)
Szerintem Tiger-nek is a 3-ik babája lesz, nem 3 hete van vissza... :)
Sziasztok és kitartást Csajok!
Antsa
Orulok h.jol.vagytok. :-)
Majd azert irj neha h.minden rendben
Tudod mar h. csaszar lesz e tuti? Elvileg ilyenkor is megvarjak h.magatol beinduljon,ugyh akkor még van idod. Neked 3 het van még kb?
szia
köszönöm, hogy erdeklodsz felõlünk. jól vagyunk , csak sok minden kellett intézni, nem volt idõm, meg ha el is olvastalak titeket, érdemben nem tudtam hozzászólni
még nem aggodok, de nekem 3. lesz , és elvileg van még idõm
még nincs helye a kicsinek, és a kórházi cuccom sincs összerakva
Szia Antsa!
Remélem visszafordul fejfekvesbe es sima szulessel is megy majd. Tok fura h.ilyenkor forgolodik pedig alig van már helye...
Remelem az en kicsim ugyanugy marad(t) fejfekvesben, csutin nezik majd.
Nekem meg ugy tunik a hasam nem szallt le (de majd ha eszembe jut megkerdem a dokit is ).
Mondjuk nekem ugy tunik h.vhogy kozépen van a hasam,nem volt fent es nem ment le. Legalabbis en igy erzem.
Ha nem varnak 7vegeig akkor mar holnap lehet bentfognak?
Ha igen akkor nagy drukk nektek. :-)
Aztan majd irj ha tudsz.
Jo ejt!
Szia Brigi!
Teljesen normális, h így a végén mindenki tűkön ül. Még én is, bár Ő lesz a 3ik és így is izgulok. Most folyton forgolódik, már nincs is lent a feje... :O Én emiatt aggódom, mi lesz így? Holnap megyek a kórházba vizsgálatra, ctg-re és uh-ra. Ha ugyan az az állapot, h egyre kevesebb a magzatvíz és meszesedik a méhlepény, akkor nem várjuk meg a hétvégét.
Amúgy szerintem a nagy meleget próbálja mindenki át vészelni. Én biztosan... :-(
Jó éjt mindenkinek!
Antsa
Sziasztok!
Mi ujsag? Annyira csend van itt.
Mindenki már a szulest varja?
Ti mennyire paraztok? Vagy nyugodtan varjatok a szulest?
En nem tudom milyen lesz,biztos erdekes es izgi. De remelem nem lesz brutál nehéz.
Az olvasott beszamolokbol tudom h.mindent megér es jo elmeny altalaban a fajdalmak ellenere.
De azert en igy a kiirt idohoz kozeledve kicsit parazok...
De ott lesz velem a parom ami sokat segit. :-)
Annyira fura h.egy teljesen uj fejezet kezdodik az életunkben.
Mindenkinek nagy drukk h.minden jol menjen. :-)
Ti is drukkoljatok nekunk.
Bar még ha minden igaz van 1-2 hete sokunknak.
Tiger veletek mi ujsag? Regen irtal.
Szidra neked drukkolunk h.mielobb babazhass már. :-)
Csut-penteken ujabb hidegfront lesz.
Mindenkinek szep estet!
Szia Tunde!
Mi ujsag? Talaltal szulesznot?
Mindenkinel mas. Tenyleg nem lehet megjosolni.
En bo ket ujjnyi tagulassal,rendszeres joslokkal,es reszben kifejtett nyakcsatorna..es meg mindig itt vagyok. Szoval!!!
Jelent, de még nem olyan sokat.
Kis türelem kell még, már nincs sok hátra... :-)
Sziasztok!
Az már jelent valamit,hogy a külső méhszáj felpuhult?
Szia!
Azert.remeljuk magatol indul be.
Elsonel h.volt?
Tundenek kellett szuleszno de elkuldtem mar neki par napja a szamat.
Kepzeld ma olyan 9korul sokan mentek be.szulni,ezert.jovo7elejen talalkozunk csak a szulesznovel mi.
Viszont itt lakik a kozelunkben mint kiderult ugyh.inkabb.itt nala.beszelunk vele. a korhazban ugyis voltunk mar.
Szia Brigi!
Nem vagy ezzel egyedül. Én sem tudok csak úgy ugrálni, mert folyton fáradt vagyok. Ha valamibe bele kezdek, akkor iszonyat hamar el is fáradok... :'(
Most 22:20 van és 29,5 fok a lakásban. Teljesen meg tudlak érteni!
A baba holmik már össze vannak mind rakva, a kórházi pakkom is.
Tegnap voltam dokinál. A ctg jó lett, a méhszájam 3111, de még mindig forgolódik a kis drága. Kezd öregedni a méhlepény és kevesebb az átlagnál a vizem is. Hétfőn ismét megyek dokihoz, és újra vizsgál mindent és ha rosszabb lesz, akkor pénteken már lehet, h babázunk. :)
Hétfőn töltöm a 38-ik hetet. :)
Szidra, mi a helyzet? :)
Jó éjt Mindenkinek!
Antsa
Szia!
Az en agyam olyan tompa mint egy zombié.
Gondolom nem.segit a meleg es az h.ablakot sem tudok nyitni napkozben mert csak a 40 fok aradna be...
3.ctg-n voltam minden oke.
Holnap talalkozunk a szulesznovel.
Még kispledet meg lazmerot kell.vennunk.
Amugy.csak mennek a napok hetek es nem jutok.egyrol a kettore semmivel itthon amihez meg kell mozdulni azzal.
Jo, ilyen hazimunka dologgal haladok olykor.de még mindig nem mehetnék nyugodtan szulni mert még mindig nem rendeztem el mindent.
Mar tok benanak erzem magam emiatt.
Szerintem ha szules utan ennel.is zombibb leszek akkor mar nem is tudom mi.lesz...
Meg olyan erdektelennek erzem magam mintha nem is izgatna h.nem haladok,pedig izgat de mar ahhoz sincs energiam h.izgassam magam ezen.
Gondolhatod mennyire vagyok magamnal...
De egyszer jobb lesz max majd 3-6 honap mulva...
Szerintem minden első gyerekes át esik ezen az állapoton. Inkább az a baj, h nem tudják, h nem tudjuk. Az anyukák sem tudnak mindent el mesélni, át adni a tapasztalatokat. Nincs rá elég idő, energia, és annyi eset van, h el meséljen mindenki, mindent...
Ne aggódjatok, minden rendben lesz. :-)
Ki hogy áll itt a vége felé?
Antsa
A gyerekágyon tényleg kérdezni kell a csecsemős nővéreket. Kérdezhettek bármit, nem fogják fejeteket leharapni. Nekem az elsőnél mikor belövellt a tejem azt hittem leszakadnak melleim. Fejtem - fejtem kézzel, de van egy szint a fájdalomban aminél jobban nem nyomtam mert hát fájt s magának az ember nem akar ilyen fájdalmat. Jött egy csecsemős nővér s megkértem segítsen, mert melleim egyenként kb fél kilósak. Odajött mondta, hogy nem fél hanem két kilósak :D Aztán szakszerű mozdulattal fél perc alatt túlsegített a nehezén. Kisfiam még inkubátorban volt a korán, úgyhogy ott nem tudtam kérdezni. Nem szólt semmi a nővér, ha ott fekszem s nincs velem a gyerek miért is kérdezek.
Második: ott meg már képben lesztek szinte mindennel. Én a másodiknál (kora este szültem) már másnap reggeltől 2-3 óránként fejtem a melleimet. Nem is volt belövellési fájdalom. :)
További ajánlott fórumok:
- Pest Megyei Flór Ferenc Korház Szülészete-Mi a véleményetek, tapasztalataitok róla?
- Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Szülészet- és Nőgyógyászati osztályról vélemények, kérdések, tapasztalatok!
- Markhot Ferenc kórház szülészet
- Toldy Ferenc kórház szülészete
- Jahn Ferenc kórház szülészete - vélemények
- Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szülészet/nőgyógyászat