Isten van - ördög nincs (beszélgetés)
Nézd. Én tudom, hogy nincs jó tapasztalatod a keresztényekkel. Sajnálom. Megvan írva, hogy a pogányok között miattuk káromoltaik az Isten neve.
Én nem szeretnélek meggyőzni semmiről. Én is látom, hogy mi van, nem kell bemutatnod. Elég ha csak azt nézem, hogy le van írva, hogy senkit se hívjatok atyának mert egy a ti atyátok az Isten. Kit hívunk ma atyának? Hogy a sátánista szimbólumokról már ne is beszéljek. Tele van vele a Vatikán. Nem véletlenül voltam én is szkeptikus. De valamit kaptam és tudni akarom, hogy mi az. Ez ennyiről szól. Újra érezni akarom.
Te nem politikus vagy? Ők ennyire naivak.
Próbálj meg képzetlenül, háttér nélkül munkát találni, érdekes tapasztalatokat szerezhetsz.
Hogy ki a hibás kb. felelsleges boncolgatni, megoldás kéne a helyzetre. de az idő és pénzigényes, ráadásul nem hoz szavazatokat.
Páran próbálkoznak, vannak is sikereik, de csepp a tengerben.
A gyíkemberekig jutunk :D
A Biblia a kultúrtörténetünk része, de nem több. Nekem nem hivatkozási alap, csak annyira, mint pl. Homérosz Iliásza.
Aki nincs azt minek nevezgetni? Felesleges.
Társas albérlet? Külföldi munka ahol van szállás?
Nem tudom, hogy a biblia Isten alatt mit ért. Mint mondtam minden képletesen van. Nevezhetjük teremtő energiának, nagy bummnak, tobozmirigynek, szeretetnek, bárminek. De mint írtam ami velem történt cáfolni nem tudom.
Pontosan. És ők vajon kinek szolgálnak és azok akiknek szolgálnak kinek a szolgái és ha követed a szálakat be sírsz rajta. :)
Számolj: olcsó albérlet rezsivel együtt 90 ezer körül van. Hol kap annyi fizetést, hogy meg is tudjon élni?
Isten nem létezik, tehát kiesik.
Az utóbbi kéát csoporté, közösen, akik hagyják azt, ami ma folyik. De itt tilos a politika :)
Miből gondolod, hogy nem tettem meg?
Én itt lakom nemmesze egy teleptől. Látom mi folyik. Nem hiszem el, hogy nem lehetne ezt másképpen csinálni. Más nem menjen el kocsit mosni. Abból elmegy egy albérletbe, és emberhez méltó körülmények között tudna élni. Vagy ez megvalósíthatatlan?
Nincs meg. És ez isten vagy a keresztények hibája vagy a hitetleneké?
az utolsó mondattal egyetértek.
Isten nem büntet. Háborús bűnösök is élének egészséges hosszú unokákkal teli életet. Akinek nincs lelkiismerete ,azt ha nem kapja el az emberi törvénykezés, gyakorlatilag nem bünteti senki. A szülei gyilkosát meg hülye aki szereti, de egy tapasztalati szinten túl nem tudunk vakon gyűlölni ,főleg nem tartósan, mert ismerjük a gonosszá válás útját, maga a gonosz is áldozat (ettől nem őt kell sajnálgatni ha megöl valakit, ezt nem kell keverni). Szerintem aki gonosz az elmebeteg . Normális emberből nem lesz előre megfontolt szándékú gyilkos, sem haszonszerző gyilkos, sem sorozatgyilkos.
akkor ajándékozd el a szegényeknek.
Pedig előfordul, és az ellenkezője is. Mindkettőre van példa a környezetemben.
azt azért nem hiszem,hogy csak az hívő,akinek űr van az életében.inkább,hogy gyerekkorától így nevelték.az ritkább,hogy egy ateistából hívő legyen.
hát a közmunkával megkeresett pénzből ők is örülnek,ha jóllaknak.
Jólét alatt én sem a gazdagságot értettem.
Nem érzek űrt az életemben, szerencsére, lehet, ezért nem értem a hívőket.
És szerinted mire költik a megkeresett pénzt? Biztos, hogy nem arra, hogy kifessen! :D
Ez nekem is megvan az életembe de eddig nem vettem észre. Az űr most is megvan bennem, de hihetetlen, hogy mennyire másként élem már meg. Inkább válaszokat keresek erre az egészre. Ez nem rólam szól. Ez nem arra szolgál, hogy a benned levő űrt kitöltse. Azt csak az elején kapod. Ez már inkább megtanít az űrt nem növelni magadban és megtartani a boldogságot. Plusz segít, hogy tudjam hol a határ az egészséges jólét és a reklámok által bebeszélt műanyag jólét között. Még csak most jövök rá, hogy több mindenem van mint amire szükségem van.
nem mindenki.a cigánytelepen lakók,ahol csak villany van,egy festetlen szobában laknak nyolcan,vécé sincs,talán még az udvaron sem,a nyolc általánost sem végezték el? igaz,hogy a drága telefon ott van mindegyik kezében.
A jólét része a létbiztonság is. Szerinted ez ma megvan? A pihenés, a szabadidő, szórakozás, ezek nagyon sok embernek nem jutnak.
Igen az kell hozzá, tény és való. De szerintem ebben a világban sosem volt nagyobb jólét mint most.
Gombnyomásra fűthető lakás?
Angol wc ami gombnyomásra öblít?
Bármikor beszélhetek bárkivel?
Kényelmes ágy?
Gombnyomásra fény a lakásban?
Ezek olyan csodák amiket mindenki természetesnek vesz. Nem az a jólét, hogy kínaiból öltözködöm, vagy a gut*hiból. Sem az hogy busszal járok e vagy kocsival.
Ez már szerintem önmagában egy jólét.
persze nekünk,ez nyilvánvaló,ha az ember éhes,nemigen boldog.de mutogatták a busmanokat,akik állítólag boldogok.ruha,fűtés,egyéb nem kell nekik,csak kaja legyen.akkor már elégedettek,ha jóllaktak.
Nekem szerencsém van, a szeretetet megkapom a családomtól, barátaimtól, szerelmemtől.
De akkor ezek szerint te is egy űrt töltesz ki vele, valamit pótol, ami hiányzik az életedből. Ha boldog lettél volna lehet, soha nem leszel hívő.
Nekem a boldogságot a szeretet állandó érzete adta meg. Talán soha nem is voltam boldog, akkor voltam életemben először.
Nem mondtam, hogy elég hozzá, félreértettél. De szükséges, és nem gazdagság, hanem alap jólét.
szerintem nagy része.elégedett az életével,munkájával.
Ezzel nem értek egyet. Nagyon sok gazdag ismerősöm van akik nem boldogak.
Mi lenne a boldogság? Meg tudod fogalmazni?
Szerintem része az elégedettség is.
Amúgy az elégedettség az nem egyenlő a boldogsággal ezt azért tisztázzuk le. :)
További ajánlott fórumok: