Isten (beszélgetés)
Ebben nincs igazad, mert a tulajdonneveket mindig nagybetűvel írjuk. Az istenek pedig nem tulajdonnév, hanem gyűjtőnév, csak sima főnév.
Amikor Istenről, a világmindenség Teremtőjéről írunk, az az Ő tulajdon neve, ezért nagybetű.
Istennek nem az a terve, hogy boldogtalanul éljél, hanem az, hogy rendezd vele a kapcsolatodat, és ezáltal be tudjon lépni az életedbe, hogy Rá tudjál támaszkodni.
Ő senkinek a szenvedésében nem gyönyörködik, hanem azt szeretné, ha mindenki megismerné Őt és elfogadná a felajánlott segítségét.
Gondolom a szüleid feltétel nélkül szerettek, minden hibádat kijavitották helyetted?????
Ha van gyermeked, minden hibáját kijavitod helyette, szeretetből. Szerintem nem ez az igazi szeretet, mert ez nem tanit semmire, csak kiszolgál és nem nevel, nincs hasznunkra ...
Mért is irják sokan Isten nevét kisbetűvel?
ezzel nem Isten lesz kisebb......Régen tanultam nyelvtant,de úgy emlékszem a főneveket nagybetűvel irjuk.....
Saját magunk és ha szabad megkockáztatnom, szép folyamatosan a rossz irányba.
Isten előtti életem ilyen volt,nem akartam a rosszat mégis folyton abból gyüjtöttem, s mikor már összeomlani látszott minden bennem és körülöttem akkor kiáltottam Istenhez segitségért, s láss csodát /én láttam/ jött és azóta is segit, támogat, megtart. Egy percre nem mennék vissza a régi életembe, pedig van mit helyrehozni abból amit elrontottam, de ebben is segit nekem, nekünk akik kérjük.....
Én értem és sok éves tapasztalatból mondomaz Ember nemigen akarja kijavitani a hibáját.Az egyik akarja a másik nem, sajnos nagyon ritka az amikor egyakarattal akarunk valamit is, jó kis összefogással. Ilyen az emberi természet, Isten képes egy új természettel megajándékozni minket ha akarjuk.
Noé-nál sok évig figyelmeztetett Isten mert a bárka sem készült el egyik napról a másikra. A föld kiáltott segitségért a bűn miatt, nem volt Istennek más választása,senki nem hallgatott rá,
És még annyit, hogy ha a szívünkre hallgatunk, nem biztos, hogy jól járunk.
"Isten tehát látta, hogy rendkívül nagy az ember gonoszsága a földön, és hogy szíve gondolatának minden hajlama szüntelen csak rossz." (1Mózes 6,5)
"Aki a saját szívében bízik, az ostoba" (Példabeszédek 28,26a)
"Csalárdabb a szív mindennél, és veszedelmes." (Jeremiás 17,9)
A zsidó tízparancsolatban nincs tiltva a hazudás.
Csak eképpen:
9. Ne tégy felebarátod ellen hamis tanúságot
Jézusnak kicsit más volt erről a véleménye.
"Hallottátok, hogy megmondatott: Ne paráználkodj! Én pedig azt mondom nektek: aki kívánsággal tekint egy asszonyra, már paráznaságot követett el vele szívében." (Máté 5,27-28)
No, itt egy másik paradoxon:))
Olvasva a hozzászólásokat: Isten azt mondja élj úgy ahogyan szíved diktálja!
Nos a szívnek nem lehet parancsolni, mit tegyen szerencsétlen felebarát ha még is megkívánja felebarátja akárkijét?
Úgy gondolom addig nem tett Isten elleni vétket még csak kívánja és nem lép a tettek mezejére.
Bocs ez csak egy kis körömaggatás volt.
Értem mire gondolsz:))
Én az "alanyi" jóra teszem a szavazatomat!:))
Hamis isteneket imádott a nép és mérgében törte szét!
Szóval mik is voltak a kőtáblákon? :DDDDDDDDD
Ez olyan emberi! :DD
:DDDDDDDDDDDD
Ne már,hisz folyton ott állok előtte!:))
Nem fog meglepődni ,hidd el,hisz ismer!:))
Nos a azért gondoltam a Tíz parancsolatra, mert a Biblia szerint ezek az Úr tanításai, melyeket Mózes vésett kő táblába. S, ha ez így van, akkor ez Isten ugyan olyan tanítása, mint amire hivatkozol egy korábbi hozzászólásodban, s aki ismeri Isten "elvárásait" attól elvárható, hogy ismeri a tilalmait is.
Nyilvánvaló, hogy mindez csak egy teória.
Minden esetre engem gyermek koromban arra okítottak, hogy isten, csak jóra tanít, de azt nem mondták, hogy melyik jóra, amelyik az emberi konvencióknak megfelel, vagy a hozzászólásodban leírt "alanyi"jóra.
Nem a te készülékedben van a hiba, ha nem érted miről zagyválok:))