Isten (beszélgetés)
Bizonyos dolgokat? Ha a melegeknek egyre több joguk van (nem lenéző hangnemben írom. Ezt az esetleges megkövezés kikerülése érdekében jegyzem meg...), akkor a keresztényeknek miért ne lenne...Mert a szavaidból azt vettem ki, hogy az vagy. Ha nem tévedtem, akkor nektek is sok jogotok van...bár ehhez kevésbé értek, tekintve, hogy a keresztény ismerősöm nagyon kevés van...
legfeljebb kiközösítenek, nem végezhetek bizonyos dolgokat hivatalosan, vagy megbüntet az állam...
igazad van... tényleg jogom van nem hinni a szent tudományos hittételekben...
Azt a mérgezéses esetet sajnálom, hiszen mindenki abban hisz, amiben akar...Itt sem akarunk senkit ráerőltetni az igazunkra, csak egézségesen vitázunk, ezt szabad, nem?
Akkor ne hidd el...Szíved joga.
nem, legfeljebb nem végezhetnek bizonyos dolgokat, nem csinálhat valamit hivatalosan, és üldözi az állam
egyébként olyan is volt már, hogy valakit megmérgeztek, csak mert másban hitt, amit a szent tudomány tanít, és nem átallott ez hangoztatni
azért lassan lassan szétválhatna már az állam, meg a hitoktatás...
ja, hogy higyjem el...
hát ez nem bizonyíték
Valóban nem hátráltatja ezt a "szektát", hogy a te szavaiddal éljek. Viszont akik ezt teljes mértékben elfogadják, nem égetik el nem üldözik azokat, akik ebben nem hisznek...
Hogyhogy nincs semmiféle bizonyíték? Hidd el, ha mondjuk kiválasztanánk egy pintyfajból (hogy a pintyeknél maradjunk) három adott számú csapatot és új környezetbe helyeznénk őket, egészen biztos vagyok abban, hogy ugyanúgy megváltoznának az életbenmaradásért, mint azelőtt. ^^
Nincs? Még ma is bizonyítják, kísérleteznek...
A mostani emberek viszont ugyanúgy nem látták egyiket sem. A törit pl. azért utáltam, mert nemcsak be kellett magolni, de még azt is feltételeztem hogy nem is úgy volt.
Aminosavakból fehérjék. Azt nem tudjuk mi volt az a legelső organizmus amelyik reprodukálni tudta magát (le tudta magát másolni)
..amire nincsen semmiféle bizonyíték
ezért is nevezik ezt jobb helyeken elméletnek, mint ahogy a tudomány összes hittételeit
bár ez nem hátráltatja ezt a szektát abban, hogy állami intézményekben kényszerítsék rá a hitüket normális emberekre is
Vegyük pl IGSz felsoroltjai közül az embrionális fejlődést. Az egyszerű házimacska és az oroszlán embriója kezdetben teljesen megegyezik, később kezd alakulni. Ez is bizonyítja, hogy közös őstől származnak. :)
Nem vagyok elvakult tudományhívő, ha nem hiszed, olvas vissza... :DDDDD
Éppen ez az. Azzal maradtak életben, hogy tovább módosultak, ráadásul valószínűleg már 1-2 generációban megfigyelhető különbséggel. Akárcsak a háziasított farkasok. Az első, bátrabb egyedek közelebb merészkedtek az emberhez és bár bennük még volt némi vadság, a kölykeik már sokkal szelídebbek voltak. Azért kellett módosulnia a csőrüknek, mert ami még ma is megfigyelhető a térségben, hogy a viharok kisodorják az egyedeket a Csendes-óceánra, és azok az új élőhelyhez alkalmazkodniuk kell. Egyesek a kaktusztüskéket használják, mások a verébalakú csőrükkel jól elvannak és megint másoknak, akik egy teljesen eltérő szigetre kerültek, a csümölcsevéshez alkalmazkodott a csőrük... :)
nem
azt legalább láthatták emberek anno
Ja, kb. ugyanúgy csak el lehet hinni, mint a Bibliában írottakat.
sajnos erre semmi bizonyíték nincs
Pontosabban a véletlenszerű mutációk, nem véletlenszerű kiválogatódásának hatására.
De kezdetben molekulából jöttek létre a szerves vegyületek, és abból az élőlények.
úgy látom nem érted az evolúció elméletet
az azt mondja, hogy egy közös ősből, több faj alakul ki a véletlen hatására
ezt ezek közül melyik bizonyítja?
...
bár az is lehet, hogy a bizonyíték fogalmával nem vagy tisztában, ez elvakult tudományhívők esetében persze általános jelenség...
Az élet keletkezése (abiogenezis)független probléma az evolúciótól.
Azt még valóban nem tudjuk, hogy pontosan hogyan jött létre az élet első formája.
Nem tudom. Állítólag különbözű tipusú csőrök jelentek meg a táplálék minőségétől függően. És amíg vártak a módosulásra addig hogyhogy életben maradtak? Ha meg jól megvoltak az akkor ehető kaján, akkor meg mitől módosult a csőrük?
Miért? Nem lehet több bizonyíték? :)
Ha valaki mélyebben belemerül a dologba, akkor fontos, de ahhoz jó, hogy legyen egy kezdőlöketünk az elmélet megértéséhez és elfogadásához. :)
ezek közül melyik a bizonyíték?
A levezetés jó. Sajnos azóta kiderült, hogy a hosszú zsiráfnyak inkább, vagy részben szexuális szelekció eredménye, ugyanis a zsiráf fiúk a nyakukat használva harcolnak a lányokért.
Akkor mivel magyarázod többek között a galapágosi pintyeket?
Lehet, de semmi biztos. Találgatások, hiányzó evolúciós láncszemek stb...
Ezek valóban lehetnek bizonyíték értékűek a fejlődéssel kapcsolatban. De az élet keletkezésének okáról elárul valamit? Egyes állatok kijöttek a tengerből , mások ott mardtak. A majmok nagy része, közel sem lett emberszerű. A gorilla, orángután és a csimpánz mutat az emberéhez hasonló viselkedési formákat.
További ajánlott fórumok: