Isten (beszélgetés)
Mit?
Az elméletet,vagy a fenntarthatóságát?:DD
Szerintem aki eléri a forrást,az abban a pillanatban ,akkor olyan tiszta ,mint a patyolat.:))
Persze más kérdés,hogy ez az állapot nem tartható fenn,folyamatosan:D
IGSz,kérdezhetek valamit?Te a tanultak alapján,az iskolából hozottak miatt nem hiszel Istenben?Mi befolyásolt Téged,amiért észérvekkel magyarázol mindent?Ki játszott benne szerepet?
Ismerek sok olyan embert,akit a tudomány elkanyarított Istentől,hogy aztán a tudomány maga vigye is vissza...
Na,remélem érthetően kérdeztem:o))
Szerintem a géneknek ehhez semmi köze!:))
Talán a csillagoknak,de sajna ahhoz sem értek,de biztos vagyok benne,hogy összefüggésben állnak a személyiségünkkel.
Az alapvető belső tulajdonságaink pedig igazából csak címkék,mindaddig érvényesek,ameddig nem tűzünk fel egy-egy helyett ,egy másikat!:))
Ez az ego,kicsit hosszabb definiciója,szerintem.
Mint már régebben is is írtam,talán nem is egyszer ,amig az agyunk van teljes üzemmódban ,addig valóban a mémek,vagy hogy a csudába hívják,vezérlik az embert ,és megadják természetesen neki , az önálló gondolkodás és szabad akarat és személyiség feelingjét.
A kilépés ebből az ördögi körből ott kezdődik,amikor minden betanult sémát,érzést,tudást hátrahagyva az elmén túl ,megtalálja a saját szellemét valaki.
Ebben igazad van,nem minden ember tudatos ember.
Ezért írtam ,hogy a befolyásoltságunk ,csak egy darabig tarthat,ha van elég bátorságunk szembenézni önmagunkkal és a belső sugallatainkkal.
Van ,hogy ,soha nem ébred valaki öntudatára,leéli az életét úgy ,ahogy az apja ,s az ő apja,s a nagyapja tette.......de itt jön a szabad választás joga,és itt jön a bátorság a bennünk lévő tudás felhasználva tovább lépni.
És hidd el,sok-sok ember emelkedett már ki a beleszületett környezetéből,és ha ő megtehette,bárki képes rá!:)))
A memetikához egy kis adalék:
Mindenkiben több tízezer aprócska kulturális információs csomag (mém) található, melyek igyekeznek reprodukálni és örökíteni magukat.
Az azóta tovább fejlődött elmélet szerint az emberi tudat összessége nem más, mint az agyunkban megtelepedett és folyamatosan cserélődő mémek sokasága. Ezek az „intellektuális paraziták” nagyjából százezer éve jelenhettek meg a földön, és gyakorlatilag át is vették az uralmat. Az emberi agy megnövekedésének is egy lehetséges oka lehetett, hogy a mémek szelekciós nyomást fejtettek ki a jó utánzóképességű, fejlett, nagy agyú emberek kiválogatódására.
Az elmélet könnyen kiterjeszthető más gondolkodni és kommunikálni képes esetleges élőlényekre vagy gépekre.
A mémeknek szerepük lehet a párválasztásban is. Egyes memetikusok szerint az emberek többsége szívesebben szövetkezik utódnemzésre az adott kultúrához jobban idomuló, azt jobban reprodukáló – azaz több, ezt elősegítő mémmel rendelkező – ellenkező nembelivel, mivel közös utódjuk feltételezhetően jobban tud majd alkalmazkodni a kor uralkodó mémjeihez.
Ez sem igaz!:))))
Mindenki hisz valamiben,és pontosan azért, mert ha megtaláljuk önmagunkban a programot,akkor válaszokat is találunk,bármiféle külső behatás,környezet,vagy tanulási folyamat ellenére.
Egy darabig......talán....amíg hagyjuk!:)))))
Aztán már nincs beleszólásuk többé:))
Szabad akarat szerintem van...az ismeretlentől való félelem és az ismeretlen magyarázata viszont program! szerintem
Tanulás, fejlődés!
szerintem
De van:))))
Mert a kifejlődött egyedek megszületésével önálló akarattal ,gondolkodással rendelkező lényekké válnak.
Igen ,ez igaz,de szerintem azért ennél a két alapvető programnál több is van bennünk:))
pl a hit,az is egy program:)
De egy csavar nem tartalmazhatja:))))
Az csak egy élettelen fém darab.
De egy apró pici DNS,egy egész élőlénnyé képes kifejlődni,hát nem fantasztikus?:)))
Minden program benne van egy apró pici magban,csak meg kell adni neki a megfelelő környezetet és önmagát reprodukálja kifejlett élőlénnyé.
Ez a különbség a gép,és az élőlények között.
Ha kapnál egy tervrajzot,akkor te építenéd meg a számító gépet,és inkább Frankensteinhez lennél hasonlatos ,nem a teremtőhöz!:))