Isten egyszülött fia Jézus, vagy maga az Ember? (beszélgetés)
Nem személyeskedj!
Ha nem tudod a vitában képviselni magad, akkor nem kell vitába szállnod másokkal.
Ja, akit példának hoztál csak annak mondja magát.:D
A hithez nem kellenek bizonyítékok.
Azért hisznek, mert szeretnének biztonságot érezni maguk körül. Ezt olvastam valahol de igaz! ;)
Ez nagyon tetszik! :) ....szóval "nem kell magyarázni, mert így van" :D :D :D
Gratulálok :D
Úgy látom, azt sem tudod, mi is a vita! ;)
"A vita érvek ütköztetése, célja a vitapartnerétől eltérő vélemény igazolása, a partner meggyőzése"
Soha nem bizonyítottak ilyesmit. Ennek ellenére, én úgy gondolom, hogy létezhetnek olyan emberek a 7 milliárd között, akiknek vannak különleges képességeik. Esetleg nagyobb részét képesek használni az agyuknak, mint az átlag.
De mi köze mindehhez a hitnek?
Tévedsz. Az ateista bizonyítékot talál mindenre és ha bizonyítania kell valamit ezekhez fordul.
Míg egy hívő a hitet önmagával a hittel magyarázza.
Ok, ez rendben is van. Azt hiszem mindannyian egyetértünk ezzel.
A hit szubjektív és mindenkinek más, mert nem kell bizonyítani, így azt fejt ki amit akar. Akár másokat befolyásolhat. Olyan cselekedetekre sarkalhat, ami a racionálisan gondolkodó emberek nem értenek.
Az a különbség egy ateista és egy vallásos közt, hogy az ateista eggyel kevesebb istenben hisz.
Mindenki istentagadó az emberiség többi része szerint.
További ajánlott fórumok:
- Ki a felelős az emberek szenvedéseiért, Isten, vagy sátán?
- Isten az Úr, vagy Jézus? Soha nem kaptam választ erre.
- Ember tervez, Isten végez...
- Mit tegyek az alábbi helyzetben? El vagyok keseredve nagyon, mert úgy érzem, nem tudok már megbízni állítólag istenhívő emberekben...
- Ha Jézus Isten fia, akkor ki Ádám?
- Mennyire hisztek abban, hogy Jézus Krisztus az Isten fia?