Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Imádom a gagyi kínai zacskós levest, minden nap beverek egyet :) fórum

Imádom a gagyi kínai zacskós levest, minden nap beverek egyet :) (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
26. timycat (válaszként erre: 11. - Globus)
2024. aug. 24. 20:37

Fuuu én ezekkel a sóban tartósított zöldségekre mindig rápacsálok, őrült sós lesz a kaja velük.

Én nyáron kondérokban főzök zöldséglevest. A lét kb fél literekben fagyasztom le alaplének. A sűrűjét pürésítve "jégkockaként" tartósítom.

25. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 24. 20:32

Én a dobozosakat szeretem, de igyekszem nagyon-nagyon visszafogni magam, évi max. 2-3-szor csábulok el, csípős marhásra.

Nagyon könnyen rájuk lehet függni.

Óvatosan velük!

24. ,zumba (válaszként erre: 18. - Smaragdzöld 🐉)
2024. aug. 24. 20:27
Munkahely, beszélgetés, húsleves főzés a téma. Én elmondtam: semmi leveskocka, se vegeta (egyiket sem tartok itthon) csak a valódi zöldségfélékkel, fűszerekkel készítem. Azt mondta a kolléga: milyen ízű az a leves, amiben nincs húsleveskocka...
23. Euro85 (válaszként erre: 16. - Piroska52)
2024. aug. 24. 20:18

Mik mászkáltak benne?

Én meg a filteres teákról hallottam, hogy beledarálnak nehézfémeket, amik szintén mérgezőek.😕

22. xochipilly (válaszként erre: 20. - Shukran)
2024. aug. 24. 20:05
Az zacskós levesektől előjön a refluxom egyből, azoktól amiket én főzök sosem...
21. xochipilly (válaszként erre: 18. - Smaragdzöld 🐉)
2024. aug. 24. 20:03
A menzás kaja sem a gyerekek tetszésének elnyerése miatt "ízletes" hanem mert a ki... khmmm spórolt alapanyagokat ízfokozóval próbálják pótolni.
20. Shukran (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 24. 19:55

Nem emlékszem rá, hogy vettem valamikor kínai zacskós levest.

Imádom a saját főzésű leveseimet, mert tudom, mi van benne.

2024. aug. 24. 19:48
Nem unod meg? Minden nap nem túlzás?
18. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 11. - Globus)
2024. aug. 24. 19:46
Az ízfokozókról jut eszembe: egy ismerősöm mondta, hogy a fia imádja az ovis leveseket, de az otthoni húsleves nem ízlik neki. Persze. Az óvodai étkeztetés sem az egészséges ételeiről híres. Minthogy az iskolai sem. Ott is bevetik az ízfokozókat, talán ezért ízlik néhány gyereknek. De a legtöbb menzás inkább panaszkodik.
2024. aug. 24. 19:34
Én Smack levest szoktam néha enni. Csípős csirkéset. Ízlik, de hízlaló, így nem szabad minden nap enni, csak ritkán. A többit nem mondom, azaz a tartósítót és egyebeket, amik nem egészségesek...
2024. aug. 24. 17:27
Én is szerettem, amíg meg nem láttam a videót, mik mászkálnak benne..
15. Enissa (válaszként erre: 14. - Globus)
2024. aug. 24. 17:18
Nem tudom, mit rejt a vegyület.
14. globus (válaszként erre: 13. - Enissa)
2024. aug. 24. 16:40

En úgy tudtam, hogy az egy kemény műanyag, amiből konyhai edénykéket, pl. kifejezetten bébiknek való kis étkészleteket gyártottak. Enyémnek is volt, kistanyér, melytányér, tojástartó, pohár. Utóbbi még valahol megvan.

Szépek voltak, mackós, mindenféle mesefigurás, rózsás. Mikrózásról nem tudok nyilatkozni, mert akkor az még nem volt.

13. Enissa (válaszként erre: 12. - Globus)
2024. aug. 24. 16:28
Tényleg. Most, hogy írod, eszembe jutott.
12. globus (válaszként erre: 10. - Enissa)
2024. aug. 24. 16:25
Volt pár éve valami melamin-balhé is halálbüntetéssel, babatápszerekbe került.
11. globus (válaszként erre: 9. - Holurt Waxhton)
2024. aug. 24. 16:23
Ízfokozókkal az a gond, ha hozzászokik az ember, utána főzhet levest egy kiló valódi zöldségből, akkor is hiányosnak fogja érezni. Én használtam Maggi kockát, nehéz volt lejönni róla. Most házi "vegeta" van: ősszel mindent ledarálunk, sózással tartósítva üvegekbe kerül, izlik. Csak főzéskor figyelni kell a sótartalomra.
10. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 24. 16:21

Egy hónapja volt valamelyik csatornán, értsd a szó szoros értelemben, kínaiak egy része specializálódott arra, hogy a csatornákba eresztett már felhasznált olajat, abból a miliőből szedik ki és hasznosítják újra, még nagyobb cégek is felvásárolnak belőle.

Ezért a kormányuk halálbüntetést helyezett kilátásba, mert nagyon egészség romboló. Jó étvágyat a no name leveseidhez!!!!

Egyébként néha én is megeszek 1-1 dobozos levest, vagy bögréset, de névtelen akármit azt nem.

2024. aug. 24. 16:16
Azt tudtad, hogy tele van ízfokozóval, amitől függés alakulhat ki a szervezetben, aminek következtében folyamatosan kívánni fogod a levest? És azt tudtad, hogy a gyomrodnak kifejezetten rosszat tesz ez a tészta? És azt, hogy semmi, de semmi tápanyag nincs benne? De nem akarlak lebeszélni róla, csak gondoltam szólok.
8. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 24. 16:11
Tévhit, hogy a kínai dolgok rosszabbak. Vannak rosszak, vannak jók. Olcsóbbak, mert nem a márkát fizetjük. A zacskós levest viszont én nem ajánlom senkinek, mert kevés benne a tápanyag (az összes).
7. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
2024. aug. 24. 16:00
Elég baj az neked!
2024. aug. 24. 15:57
(V)edd csak, valamiből vissza kell fizetni a kínai hitelt 🤣🤣🤣🤣
2024. aug. 24. 15:56
Minden nap?! A Samyang-ot ismered? Rengeteg ízben van, ha még nem próbáltad, garantált a siker :D [link]
2024. aug. 24. 15:49
Ezer év alatt sem bomlasz le :)
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Xochipilly)
2024. aug. 24. 15:48
Tudom :D De én imádom,főleg a csirkéset :)
2024. aug. 24. 15:45
Pedig ritka hányingerkeltő az ízviláguk 🤢
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook