Ti hisztek az ima erejében? (beszélgetés)
Csak a pontosság kedvéért:
Magyar Bibliatársulat újfordítású Bibliája (1990) János evangéliuma 3. fejezet
19
Az ítélet pedig azt jelenti, hogy a világosság eljött a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a cselekedeteik gonoszak.
20
Mert aki rosszat cselekszik, gyűlöli a világosságot, és nem megy a világosságra, hogy le ne lepleződjenek a cselekedetei.
21
Aki pedig az igazságot cselekszi, a világosságra megy, hogy kitűnjék cselekedeteiről, hogy Isten szerint cselekedte azokat.”
Én is. :D
Sajnálom, hogy a belém vert idézési szabályok időnként elhatalmasodnak rajtam.
Tudod, mit? Teljesen igazad van, és igaza van annak is, aki sajátjaként idecitálja vagy bárhová a netre, másként értelmezi, vagy más módon írja le, és nem szóról szóra idézi az.
Nem fogok belemenni semmilyen vitába, főleg nem egy ilyen téma miatt.
" sötétben tapogatnak tömegek - néha meglepően nagy önbizalommal"-
Ezt a mondatot nem János és nem Jézus írta, hanem Cseri Kálmán.
Jajj, nem! Nem foglalkoztat annyira ez a téma. Majd utána nézel, ha akarsz.
Az, amit idéztem Jánosnak tulajdonítják más oldalakon is.
Nem, nem akarok felületeskedni - de idegen nyelvű oldalakon is János evangéliumára hivatkoznak.
Na ne kezdjünk itt szövegértelmezésbe.
Ide nem tudom fotózni, de a látvány a következő:
"Dátum: 2019.02.16
Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem jár sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága. (Jn 8,12)
Ezt Jézus Krisztus mondta magáról."
A fejtegetése végén hivatkozik János soraira, de maga a bejegyzés Cseri Kálmán honlapjáról való-
"Címlap » A kegyelem harmatja
02.16 Ki a világ világossága?
CseriKálmán világosság vezetés"
Dátum: 2019.02.16
Ugye nem akarod még azt is idefelületeskedni, hogy a honlapot maguk az Apostolok írják?
Modern gondolkodásunk legsúlyosabb tévedése, hogy amire nincs anyagi bizonyíték, az nem is igaz, másként fogalmazva: csak az anyagi világ létezik.
Ma már tudjuk, hogy az anyag csupán az energia alázuhant, megbilincselt formája, s mindkettőn uralkodik az információ, a tudás – legtágabb értelemben az örök törvény, amely teljesen szellemi természetű.
Első bekezdés.
Jánosnak is "fogták a kezét" mikor írhatta, vagy csak neki tulajdonítják. Az egyházak jól kitalálták ezt.:D
" sötétben tapogatnak tömegek - néha meglepően nagy önbizalommal"-
ezt János írta volna?
Nincs nagy bibliaismeretem, de stílusérzékem valamicske azért akad.
Vagy egy idézet ahol nem nevezte meg a szerző.:)
/János evangéliuma/
Akiben kérdések merülnek fel és nem hisz az idegösszeomlást kap?:D
Aszta!:D
További ajánlott fórumok:
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- Hiszel az ima erejében? Történtek az életedben csodák?
- Ti hisztek ebben a dologban hogy"null-sík"?
- Hisztek a tárgyak erejében?
- Miért hiszel vagy miért nem a gondolat teremtő erejében?
- Ti hisztek e a nyilvánosság erejében?