Ilyen lehet egy iskolában? (beszélgetés)
Igen, lehet és ez így van rendjén.
Már most megtanulja, hogy a gyerekek, emberek nem egyformák.
Van lehetősége az ismerősödnek elvinni másik intézménybe, ami nem államilag finanszírozott, ha gyermekének nem tetszik a rendszer.
Minden kezdet nehéz iskolában, oviban, munkahelyen.
Ha már 1 nap után zavarja az ismerősödet és gyermekét egy másik gyermek viselkedése, akkor az ismerősöd és gyermeke kirekesztő és valóban ő nem abba a iskolába való, de arról nem az oktató és nem más gyermek tehet. Az a gyermek más közegben más probléma miatt nem fog tudni tanulni, elfogadni társait.
Ha nem tanuljuk meg az ilyen helyzetek kezelését/elvonatkoztatni tőle, akkor felnőttként is nehéz.
Én képes vagyok koncentrálni úgy is, hogy a másik 8 kollégám egymással vagy telefonon folyamatosan beszél. Itthon is tudok filmet nézni, netezni közben és egy kicsit sem zavar, hogy közben a férjemmel is beszélgetek:DDD
Nincs ez volt az első amit probaltak.
Mas suli sincs a kornyeken.
A probléma az, hogy megette a fene az álítólagos fejlesztést, ha a tanár nem tudja kezelni a helyzetet.
Azért kellenének az ilyen osztályokba speciális képzettségű pedagógusok, mert ez a helyzet így az ADHD-s gyerekeknek is rossz, és természetesen az egészséges gyerekeknek is.
A tanár meg egyre feszültebb lesz.
20-25 éve az én fiam is így kezdett tönkremenni, látom, azóta sem képes az oktatásügy rendezni ezt a helyzetet.
Hát nem tudom...
Most már tényleg mindenen kell problémázni?
Ha a gyereked okos, akkor így is jól fog tanulni, ha nem, akkor mindegy milyen közegben van.
Sokféle ember létezik minden korosztályba, hozzá kell szokni a gyerekednek ehhez is, mert majd felnőttként nem tudja kezelni...
Sziasztok!
Tanácsot kérnék egy ismerősömnek.
2.osztályos a kisfia. A probléma:
Már az 5. fejlesztésre szoruló,Adhd-s,figyelemzavaros és hiperaktiv gyereket rakjak be az osztalyukba.
A gond az,hogy a tanár is tehetetlen mert nemtud velük bánni és nem is tudnak haladni a gyerekek miatt a többiek.
Tolerancia megvan nehogy félreértsétek,de ilyet lehet tenni,hogy más osztályokba nem,csak ebbe az osztályba tesznek ilyen gyerekeket?
Dühkitörések,agresszivitasok órákon is kezelhetetlenek..Azt mondtak ez a suli fogadhat ilyen gyerekeket na de miert csak ez az osztaly?
További ajánlott fórumok:
- Lehet fotózni az iskolában a szülő engedélye nélkül?
- Mit lehet tenni? Bántalmazás az iskolában...
- Szakközépiskolában hogyan lehetnék magántanulóként számontartott?
- Milyen érzés lehet iskolában egy olyan egyénnek, akitől mindenki tart?
- Hány órát lehet igazoltan hiányozni általános iskolában?
- Veszprémi SÉF Szakképző Iskolában milyen délután sportolási lehetőségek vannak?