Igaz-e a Biblia? (beszélgetés)
Mit nem mond semmit:
Olvasd el a 10 parancsolatot-és egyből meglátni, hogy ki a báűlványimádó pl. de még sok-sok mindent meglehet látni.:)
Miért akarta megakadályozni sátán, hogy zsidó emberek éljenek?
Mert s. azt hiszi, hogy ha kiirtja ezt a népet, akkor eltolhatja a végitélet bekövetkeztét.
hol fog a 2. eljövetel bekövetkezni?
Jeruzsálem-azon belül is a Templomhegy.
Kik a zsidók?
Isten máig egyetlen kiválasztott népe-a történelemből.
Megint egy idézet, ami nem mond semmit.
Ha droidként kopizod a passzusokat, attól nem fogsz egy vitában érvekkel meggyőzni a másikat, vagy elérni azt hogy közeledjenek az álláspontok.
Önálló gondolatokra lenne szükség...
Ezekre e kérdésekre nem ismerem a választ, örülnék ha megosztanád velem/velünk.
A milliárd azért elég súlyos számadat...pláne ha csak Auschwitz-zel számolsz...
Saul pálfordulás vélhetőleg epilepsziás roham következménye volt, tudtad?
Még a Vatikán is hajlik az állásfoglalásra.
Az a baj, hogy míg a teológusok állításai mögött valódi tudás van, az "amatőr szentíráselemzők" csupán a bemagolt szöveget mantrázzák és idézetekkel érvelnek.
Idézettel pedig nem lehet érvelni, mert pont arra kérdezek rá, ami azokban foglaltatik!
Nekem is ez jutott róla eszembe:DD
Saul gyilkolta a keresztényeket elég rendesen...aztán elég volt egy db érintés-és lőn:)
S. olvasd el Nabukodonozor király történetét.Nem sok és igen-igen tqanulságos.
A Dániel próféta könyve az ami tartalmazza.
Hogy érthetőbb legyen a story: a bálványok=idegen istenek.Nem az Élő Istent jelképezi.
Mal.3-
13. Keményen szóltatok ellenem, azt mondja az Úr, és azt mondjátok: Mit szóltunk ellened?
14. Azt mondtátok: Hiábavaló az Isten szolgálata, és mi haszna, hogy megtartjuk törvényeit, és hogy alázatosan járunk a Seregeknek Ura előtt?
15. Sőt inkább magunk hirdetjük boldogoknak a kevélyeket; hiszen gyarapodtak, noha gonoszságot űznek, és megszabadulnak, noha kisértik az Istent!
16. Akkor tanakodtak egymással az Úrnak tisztelői, az Úr pedig figyelt és hallgatott, és egy emlékkönyv iraték ő előtte azoknak, a kik félik az Urat és becsülik az ő nevét.
17. És azon a napon, azt mondja a Seregeknek Ura, a melyet én szerzek, tulajdonommá lesznek és kedvezek nékik, a mint kiki kedvez a maga fiának, a ki szolgálja őt.
18. És megtértek és meglátjátok, hogy különbség van az igaz és a gonosz között, az Isten szolgája között és a között, a ki nem szolgálja őt.
Ha nem vagy teológus esetleg, akkor te honnan tudod, hogy a saját álláspontod a tuti?
Volt alkalmam személyesen beszélgetni többek közt a pannonhalmi Főapát Úrral is, és rájöttem, hogy egy ilyen hatalmas tudású egyházi személy sokkal közelebb áll az emberekhez és nyitottabb gondolkodású, mint "Isten egyszerű báránykái" akik a bemagolt szöveget szajkózzák.
Önálló véleménye van és nem Istenre hivatkozik - számára Isten személye nem egy misztifikálandó és ködös alak, hanem a hithű életforma alapja.
Sidrák és társai ügyében nem sokat olvastam - úgy gondolom hasonlóan vagytok többen azokkal az írásokkal, amelyekre én hivatkoztam:)
Ismerned kéne a storyt, ismerned kéne a cselekedetek ezreit,hogy konkrétan helytállóan tudjál véleményezni.
Isten sosem azt mondta, hogy csak bólógass:)és megvédi a népét.Még akkor is, ha minden oldalról körbefogják és nyomorgatni próbálják.
Ismered Sidrák, Misák és Abednégo történetét.És a Babilonikirály megaláztatását őrültséggel-hogy kapjon a fejéhez?
Téged nem, de a Pápát igen.
"II. János Pál pápa 1996-ban a Pápai Tudományos Akadémiához címzett levelében kifejtette, hogy "az új fölfedezések egyre inkább annak felismeréséhez vezetnek bennünket, hogy az evolúció több, mint hipotézis"
Nos Isten nem először keménykedik a történelem során...ha létezik persze!
De mi ez, ha nem káröröm?
Az emberiséggel egyidős, aki pedig megbocsátást, könyörületet hirdet ( az ellenünk vétkezőknek, ugye?) az képmutató és ha képmutató, akkor nem különb a Deákné vásznánál...
Ha FIGYELMESEN ELOLVASNÁTOK a hivatkozott forrásokban fellelhető írásokat, akkor teljesen egyértelmű, hogy nem 1800 évvel később íródott, hanem akkor került elő!
Ha holnap a kertem végében találok egy avar fibulát, az attól még ugyanúgy 1500 éves!
Az általam hivatkozottak, vitathatatlanok - ellentétben a dogmatikus magyarázatokkal.
Elégedj meg annyival, hogy csak kapkodta a fejét:D
Nem káröröm az, hogy egy orv és gonosz ember felé Isten megmutatta a hatalmát:)
Nem én mentem oda a másik emberhez-és praktikáztam.Sőt mi több eszembe nem jutott volna.
Én csak annyit mondtam: Uram látod mit tett? És látta. Meg is felelt rá.
Mit kapott? És élmény volt látni? Ez lenne a keresztény felebaráti szeretet, az elégtétel, a revans élményének megélése okozta boldogság?
Ez simán káröröm, az meg nem túl üdvözítő, nem?
A Vatikán felmentené az áruló Júdást
Érdekes - bár most az idegennyelvű írásokat nincs időm végigmolyolni, addig ez is megtesz:
"A londoni The Times értesülése szerint a Vatikán az árulóként számon tartott Júdás apostol rehabilitációját fontolgatja - adta hírül a közrádió honlapja.
Lukács evangéliuma szerint "beméne pedig a sátán Júdásba, ki Iskáriótesnek neveztetik" (Lukács 22,3) és 30 ezüstpénzért elárulta Jézus Krisztust, majd később öngyilkos lett.
Júdás rehabilitációjának gondolatával foglalkozik a katolikus egyház. A londoni The Times értesülése szerint az árulóként számon tartott apostol "felmentését" többek között a pápa közvetlen környezetéhez tartozó Walter Brandmüller, a történettudományi pápai tanács elnöke és Vittori Masuri író támogatja, mi több, azt maga XVI. Benedek is helyesli.
A La Stampa című olasz újságnak adott interjújában Masuri rámutat, hogy a keresztény hagyomány szerint Jézus megbocsátott Júdásnak, és a pusztába küldte, hogy ott lelki gyakorlatokkal tisztítsa meg magát. Több, az Újszövetséggel foglalkozó tudós szerint Júdás alakja "teológiai inszinuációnak" esett áldozatul, amely azután elősegítette az antiszemitizmus kifejlődését. Az első keresztények azonban hittek abban, hogy Júdás csak az Isten által rá mért feladatot teljesítette.
A pápa - állítják megbízhatónak mondott források - helyesli Júdás rehabilitációjának tervét, amely komolyan hozzájárulhat a keresztények és a zsidók kapcsolatának rendezéséhez. Ez utóbbit XVI. Benedek pápasága egyik első számú prioritásának tekinti.
Vittori Masuri és Monseigneur Brandmüller még ebben az évben közzé akarja tenni angol, német és francia nyelven Júdás apokrifnak számító evangéliumát, amelyet egy IV. században keletkezett és nemrégiben felfedezett kopt papirusztekercs őrzött meg."forrás: NAPI Onlin
Azt szoktzák mondani, és én is ezt vallom:
Aki Isten ellen harcolóvá válik-az már vesztes.