Ideiglenes özvegyi nyugdíjjal kapcsolatban tudna valaki tanácsot adni? (beszélgetés)
Csak egy eszrevétel. Önkormányzati választás idén nem lesz. 2014-től ötévente lesz helyi választás,igy a mandatum öt évre szól.A következő önkormanyzati valasztas igy 2019-ben lesz. Idén már nem kampányolnak.
Másik....amig nincs nyugdijplafon amit pár éve megszüntettek,addig egyre több lesz esetenként a magas nyugdij. Egyébként a fele nyugdijas 100 ezer alatti osszegbol el. Ez kb. 1,1 millio ember.Es mivel sokan minibalbert kapnak,igy az alacsony nyugdijak száma is emelkedni fog....sajna....többet latok mint az atlag mert nyugdij ed munkajogi szakjogasz vagyok.
meg se fordult a fejemben, hogy ne tudnál százalékot számolni.
Inkább az a bajom, hogy ez a százalékos emelés igazságtalan. Akinek magas a nyugdíja, kap még pár kiló bélszínre valót. Akinek alacsony, az éppen tartani tudja az olcsó felvágott áremelkedését.
Egyenlőre nincs semmi bajom,vagyis nem tudok róla.Persze mindenhol trükköznek,hogy minél kevesebbet keljen fizetni.Ez érdekes téma mert magamtól dolgozhatok,de ha közvetitést kérnék azt nem adnak,értem hogy azért mert van "jövedelmem"másnak még ennyi sincs.
Nekem is meglenne a 40 évem ha a 22 év ápolásit beszámitanának,de nem !!
Igy marad a munka még 9 évig.
Ha már itt tartunk, figyelni kell a nyugdíj melletti munkavégzésnél, bizonyos esetekben van jövedelem-korlát, attól függően, hogy ki milyen jogcímen nyugdíjas.
Bővebben itt:
Másrészt arra is figyelni kell, hogy az u.n. nyugdíjas szövetkezeten keresztül munkát vállaló nyugdíjastól igaz, hogy az SZJA-n kívül semmit nem vonnak, de (és erről nem igazán beszélnek) a következő év januárban esedékes 3 % nyugdíj emelést nem fogja megkapni.
Ha van betegséged igen, érdemes.
Egyik, ha nem is kapsz semmit, megkaphatod az aktív korúak járadékát .Igaz egy csekélyke összeg, de a semminél több, és nem neked kell fizetni a TB-t sem.Bekerülhetsz a VEKOP programba, ami mégsem közmunka összeg. Meddig támogatja az EU?...na ezt végképp nem tudom megmondani, de indulásnak nem lenne rossz az biztos. Ha elérnéd, hogy 50% rokkant lennél, akkor tényleg vigyázz arra, hogy bármikor megszűnhet a leszázalékolás, és az addigi idő kiesik a nyugdíjhoz kellő időből.
Vigyázz, azok csalók ! határozott idejü szerződést azt hiszem legfeljebb 1 évre kötnek, addig kapnak támogatást a rehabos után, aztán elküldik. keress olyat, aki már dolgozott az adott cégnél, hogy szünt meg a munkaviszonya. Ezekben az a gyanus, hogy állandóan munkafelvételt hirdetnek mert állandóan cserélődik a társaság.
Bár ne lenne igazam, de azért nézz utána.
A leszázalékolással meg csak óvatosan, bármelyik életkorban, nekem volt egy alkalmazottam ( férfi ) , akit 62 évesen a felülvizsgálat során vissza- nyilvánitottak 100 % munkaképesnek, és fizettük a tb-t még el nem érte az öregségi nyugd. korhatárt.
Nem "tökhülye", aki nem úgy tud valamit, mint a másik. Ráadásul azt én sem tudtam, hogy (hálistennek) nem egyforma a működésük, hanem a környezethez alkalmazzák. Ez nagyon nagy szó szerintem, mert régebben a "szabál az szabál" felfogással sok értelmetlen ügyintézés történt, vagy esetleg nem intézkedtek olyan ügyben, amiben pedig kellett volna. Jó, hogy nem kötelezően egységes.
Én sem mondtam akkor "tökhülyeség"-et, és tényleg nagyon örülök az információnak.
Ó, de jó ilyet még olvasni is.
Az is jó, hogy alkalmazzák a működést a helyi adottságokhoz. (Én északabbra élek.)
a dél-alföldön Bács-. és Csongrád megyében még működik a közvetítés,a munkaügyi központok igen lelkesek. Én Csngrd megyében - az országhatár közvetlen szomszédságában azt tapasztalom, hogy kevés a nem fizikai adm . vagy kicsit kvalifikáltabb könyvelő munkakörre jelentkező, szinte lehetetlenség titkárnőt vagy irodavezetőt kapni..Jelen munkakörömben julius óta dolgozom, sok állásinterjút tatrottam, de sem adm, sem fizikai dolgozót nem sikerült felvenni, pedig elég jó a fizetés, utazás kaja fizetve van.
Szóval a dél-alföldön még műxik a kiközvetités, a már emlitett 2 megye mellett akkor feltételezem hogy Békésben is.
Nekem mondod? Éhenhalásra elég amit kapok özvegyis nyugdíjként, a villanyszámlát és tv+net előfizetésemet kifutja, de ha csak arra támaszkodnék, nézelődhetnék :)
De én még fiatal vagyok, így nekem a legkisebb 17 éves koráig jár az 50%-a, tizenpárezer forint. De mint írtam, nem abból élek
További ajánlott fórumok:
- Arc alapozásával kapcsolatos kérdésben tudnátok tanácsot adni?
- Tanácsot szeretnék kérni pszichésen beteg édesanyámmal kapcsolatban
- Adjatok tanácsot egy férfival kapcsolatban! Azt hiszem sokat hazudik...A történet a következő.....
- Munkával kapcsolatban kérnék tanácsot
- Aftával kapcsolatban tudtok tanácsot adni?
- Korengedményes nyugdíjjal kapcsolatban tudna valaki egy kérdésemben segíteni?