Főoldal » Receptek » Fagylaltok receptjei » Ibolyafagylalt recept

Ibolyafagylalt recept

Az Ibolyafagylalt hozzávalói:
nagy adag ibolyavirág
2 dl tej
vaníliaízű fagylaltpor /olyan, amit nem kell főzni/


Az Ibolyafagylalt elkészítési módja:
Az ibolyákról leszedegetem az apró szirmokat, majd megmosom ezeket. Ezt követően egy magas falu edénybe beleöntök 2 dl hideg tejet, és beleszórom a megmosott szirmokat. Botmixer segítségével addig keverem, amíg a szirmokat nagyon apró darabokra összevagdossa. Így egy lila színű anyagot kapok. Ezután beleteszem a fagyiport, és tovább keverem a krémállag eléréséig. Kis tálkákba öntöm, és mehet a fagyasztóba.

Sokan nem tudják, hogy az ibolya virága ehető, pedig tényleg ehető. Én most készítettem ibolyafagyit először, és nagyon ízlett.


Kategória: Fagylaltok receptjei


Az ibolyafagylalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook