Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hyperesthesia, a bőr érzékelési zavara, túlérzékenysége minek lehet a kísérő tünete? fórum

Hyperesthesia, a bőr érzékelési zavara, túlérzékenysége minek lehet a kísérő tünete? (tudásbázis kérdés)


2015. júl. 20. 17:12

Én neuropátiás vagyok, szörnyű rossz érzés. És szörnyű elmondani. Nálam azonnal elfogadták, 2-es tipusú cukor beteg vagyok, ott gyakran előfordul.

A legnagyobb baj, hogy térdprotézis után vagyok fél évvel és a műtéti heg/vágás széleinél vannak fájdalmaim és azt mondta az orvos ez hyperestesia.

Nem hiszem el, mivel ez nagyon fájdalmas, amit most érzek, míg eddig csak kellemetlen volt ez a neuropátiás zavar, nem igazán fájdalmas. Itt most minden idegszálat elvágtak és még nem találták meg a helyüket, mondta a doki.Hát...

Ne ressteljetek orvoshoz menni, a körzeti doki is ismeri ezt, meg a diabetes osztály is, és lám a műtő dokim is....

2012. dec. 8. 22:54

Lehet neuropátiás fájdalom... Fujj, még leírni is alig mertem ezt pár napja, mert olyan bizarrnak hat. Csak akkor azt nem értem miért nem olyan erős, hogy a földre rogyok tőle vagy valami? :S


Múltkor találtam valamit az interneten, ahol ugyanazt írták le, amit én is mondanék ezekről az érzésekről. Kisebb szívrohamot kaptam, mikor elolvastam.


Persze, nem biztos hogy az. Megijedtem. Nem tudom milesz, ha az évek múltával erősödni fog. De dokihoz meg olyan hülyén nézne ki beállítani ezzel hogy "Fáj a bőröm." Ugyanis én így szoktam ezt a legegyszerűbben megfogalmazni.


Még az se biztos, hogy ez fáj. Mivel "normális" fájdalomhoz nem tudom hasonlítani... Csak olyan kellemetlen. Olyan, amikor megvágom magam és a seb helyén olyan érzékeny lesz a bőr. De együtt tudok vele élni! Csak kimerítő... De semmiben nem akadályoz. Nem értem mi van velem.

4. 4a8822eca1 (válaszként erre: 3. - 5146e98818)
2012. nov. 27. 19:38
Ja igen csikis vagyok. :D De más is. Gondolhattam volna, hogy senkinek nem fog derengeni, elvégre én se ismertem ezt a kifejezést... Ez inkább kellemetlen, mint jó. Olyan égő-feszülő érzés, vagy amikor az ízlelő bimbóid túl vannak ingerelve, csak ez bőrben, és néha elég rossz, de nem mindig... . Fogalmam sincs mitől van. Nagyon nehéz körülírni az érzést.
3. 5146e98818 (válaszként erre: 2. - 4a8822eca1)
2012. nov. 27. 18:29
Miben nyilvánul meg? Csiklandós vagy? :)
2012. nov. 27. 17:02
Évek óta tapasztalom, de fogalmam sem volt mi lehet. Nem rég tudtam meg, hogy a jelenségnek neve is van. Arra meg még nem sikerült rávenni magamat, hogy orvoshoz forduljak, szerintem hülyének nézne.
2012. nov. 27. 16:56
Hyperesthesia, a bőr érzékelési zavara, túlérzékenysége minek lehet a kísérő tünete?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook