Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Húsvéti rakott csirkemell recept

Húsvéti rakott csirkemell recept

A Húsvéti rakott csirkemell hozzávalói:
70 dkg csirkemellfilé
2 kg burgonya
9 szelet sonka
6 db tojás
1 fej lilahagyma
1 fej fehér hagyma
1/2 csokor újhagyma
10 dkg bacon
4 dl tejföl
20 dkg sajt

őrölt fehérbors
olaj
szárnyas fűszerkeverék


A Húsvéti rakott csirkemell elkészítési módja:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel, és kevés olajon elősütjük. A burgonyát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és megsütjük. A hagymákat megpucoljuk és felkarikázzuk. A tojásokat megfőzzük. A sajtot lereszeljük. Egy tepsi aljára /24x30 m-es/ szórtam az apró kockákra vágott bacont. Ráterítettem a burgonya felét, betakartam az elősütött csirkemellszeletekkel. Erre került a szeletelt sonka, a karikákra vágott főtt tojás, a háromféle hagyma, majd a burgonya másik fele. Az egészet lekentem a tejföllel, megszórtam reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütöttem. Friss salátával, savanyúsággal tálaltam.


Kategória: Húsételek receptjei


A húsvéti rakott csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook