Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Húsvéti borkorcsolya recept

Húsvéti borkorcsolya recept

A Húsvéti borkorcsolya hozzávalói:
1 doboz mirelit leveles tészta
20 dkg sonka
20 dkg juhtúró
2 tojás
1 csokor zöldhagyma
kevés liszt a tésztához


A Húsvéti borkorcsolya elkészítési módja:
A töltelékhez a juhtúrót simára keverjük egy felvert tojással, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott sonkát és a vékony karikákra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt). A mirelit tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni, majd lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Tenyérnyi négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepére taszünk egy-egy adagot a juhtúrós-sonkás krémből, és úgy hajtjuk össze, mint a batyut: a négy sarkát egymásra borítjuk. A csomagokat alufóliával bélelt sütőlemezre helyezzük, nem túl szorosan egymás mellé. A tetejüket megkenjük a másik felvert tojással, és közepes lángon előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a teteje szép pirosbarnára nem sül; kb. 20 perc. Még forrón, lapáttal alányúlva leszedjük a fóliáról, és hagyjuk kihűlni. Ha a batyuk teljesen kihűltek, alufóliára tesszük és becsomagoljuk őket, majd a mélyhűtőben tároljuk fogyasztásig. Tehát hetekkel az ünnep előtt is elkészíthető, csak kiolvasztani, melegíteni kell tálalás előtt.

A töltelék szardíniával is finom, ilyenkor a juhtúrót nem sonkával, hanem összetört szardíniával keverjük össze.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A húsvéti borkorcsolya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook