Hoxa akác köz (beszélgetés)
"Montágh Imrét ismertem, beszédtechnika tanár volt, zseniális."
ahogy a fent emlitett uriember ismerteteset olcasgattam, tobbek kozott megemlitik, hogy samos mai hires szinesznek a palya segitoje voltm es tobbek kozott Esztergályos Cecília -nak is.
Be kell vallanom, hogy neha egy egy csaladi nev kerdojelet tamaszt bennem, ugyan mi is lehetett az eredeti neve, es annak az ertelme?
Szerintem az Esztergalyos nev az egy megvatoztatott felvett nev, mivel az a mesterseg nem lehet egy olyan regi eredetu, mint egy Varga, vagy Szabo!
De a nem kulonos fontossaggal biro csaladi neve visszafele keresesenel megtorpantam.
Szerintem, igazan szegyen, hogy szuksege van embereknek arra, hogy a csaladi nevuket el kell hagyniuk, mas emberi reted felelme es hatalma miatt...
szia paula!igy erdekes az elet,hogy nem mindenki egyforma dolgokat szeret.
meg az is erdekes ha egy dologrol mas embernek,mas es mas a velemenye hiszha mindenki egyforma etelt szeretne,egyfornan gondolkozna valoban unalmas lenne az elet.
Szervusz, Lolita!
Én édesszájú vagyok, el is készítek (majdnem) mindent, ha kell, de természetesen nem haragszom meg azon, amit írtál.
Sőt! Így igaz, ahogy írod: nem vagyunk egyformák, és ez így jó.
Nagyon tetszik a mai képeslapod, Bözsi néni!
(Töprengek most, hogy kinek is küldhetném el... Inkább senkinek, gyanúsitgatások ide vagy oda.)
Akarom mondani: a közünkbe. ...Vagyis: a körünkbe.
(De azért vigyázz! Vagyunk itt néhányan boszorkányok! Meg boszorkánytanoncok! :-D)
Köszönöm szépen a szíves invitálást. Bocsánat, hogy hívatlanul jöttem, de nagyon szerettem Montágh Imrét.
Szép álmokat!
Ejnye-bejnye, te csapodár! Egy nem is elég! :-)
Gyúgyuljál meg, szorítok, hogy minél gyorsabban!
Kéznél van a fokhagyma is, a méz is, már bevetettem őket.
belenyált = belenyúlt
(Láccik, hogy kótyagos a fejem....)
Szervusztok, Szomszédasszonyok!
Mi ez a dívánolás itt az éjszakában?! Látszik, hogy belenyált a bioritmusunkba ez a csudálatos időjárás!
Még vendégünk is van! :-)
Bözsi néni, köszöntelek!
Gyere máskor is!
Fokhagyma!
Még mindig az orvosokat járod? Azt gondoltam, már el is felejtetted a múltkorit.
Nekem se ártana, mert elkapott az influenza. De hát ez most divat, maj'elmúlik! Sok teával C-vitaminnal, ágynyugalommal.
Megyek is, mert még megfú a szél itt az éjszakában. Ti csak beszélgessetek!
Holnap találkozunk! :-)
Montágh Imrét ismertem, beszédtechnika tanár volt, zseniális.
A beszéd modorral karaktereket tudott megformálni. Ráadásul remek humora volt. Szerettük.