Hová lett a magyar paprika? (beszélgetés)
Én is a piacon szoktam venni, őstermelőtől. Éppen valamelyik nap jutott eszembe, hogy azt még nem vettem meg, mármint a következő egy évre valót. Még az igazi tél beállta előtt csak ki kell mennem a piacra. Nálam is egy év alatt a fél kg elfogy!!! És olcsóbb is így megvenni, mint üzletben 5-10 dekánként, és meglehet, hogy nem is paprika van leőrölve...
Sikítani tudnék.
Holland hagyma. spanyol nem is tudom már milyen növény, zöldség :((
SIRALMAS. szándékos volt a nagybetű, bocs akit írritál.
Házihoz én se jutok hozzá, sajnos. A te...kosra az van ráírva származási hely Magyarország. Persze csak nagyitóval látni.
Általába a picon vásárolok.
Mi is így vagyunk vele, a tágabb család vidéki, s még hagyományőrzően műveli a földet, kicsit magunk is konyítunk hozzá - értsd: nem minden sikerül, de legalább megpróbáltuk :)) Teljesen más íze van a napon érett gyümölcsnek, zöldségnek, mint zölden leszedett társának. Persze kertészkedés nélkül sem lehetetlen beszerezni az egészséges élelmet, de a mai világban legdrágább az idő, az energia, s rajtuk keresztül az EGÉSZSÉG.
Nem is lenne baj a külföldi termékkel, ha azért hozzák be, mert kiváló, jobb, mint a hazai. Azzal van a gond, hogy a jó minőségű hazai tűnik el, és jön helyette a külföldi sz@r. A bamba nép meg veszi, mintha "ingyé adnák, mer jó ócsó", a többi meg muszájból veszi, mert más nincs.
A tej szlovák, a virsli szlovák, a fokhagyma kínai, a liszt egyszerűen eu-s. Sorolhatnám még miminden tűnt el azok közül, amire kis hazánk büszke lehetett. A paprikát apósomék termelik. Boltit szerencsére nem kell vennem. Már nem is csodálkozom ha minden külhoni, de nagyon elszomorít. Hiszen nálunk haldoklik-vagy már meg is halt-a mezőgazdaság.
Ja, az előbb vásároltam az egyik multinál: HA (Házi Arany) márkájú szalicil származási helye Románia.
Sajna, pont ilyen a fokhagyma esete. Elöl díszes MAKÓI címke, hátul diszkréten: made in China...
Fel kell tüntetni milyen ország...bár azt is ráírhatja: nem EU...
Őstermelőtől vegyél... :-/
Ez így van!:) Én is sokat használok, és nagyon szeretem...a jó minőségűt!:)
Majd még utána nézek, mert többen is készítik arrafelé, paprika nélkül nem élet az élet.
Tavalyi sem maradt neki? Még az is jó, csak kevesebbet vegyetek.:)
Az őszi még soká lesz, kb. nov. közepén szokott jó lenni.
Igen, mi is ismerős ismerősétől vesszük, de most elfogyott, és neki csak ősszel lesz, az minőségi, valódi hazai alapanyagból.
Ezért kényszerültem boltira, és pofára estem :-(
Tuti nem Magyarország, mert azt büszkén feltüntetnék. Esetleg Kína?
Jelentem van magyar paprika!:) A férjem nagymamája és a nagybátyja még csinál, így én megbízható forrásból jutok hozzá.:)
A boltokban nem tudom, milyet árulnak, de a kistermelőknél (Szeged melletti falvakban)biztosan lehet kapni.:)
Akkor arról honnan tudod, hogy honnan származik?
Na de milyen arányban, mert ugye nem mindegy!
Volt olyan is, amire rafinált módon rá sem írták a származását :-)
A fogyasztó - ha feltünteti - keverheti a hazait...
Neked már nyert ügyed van...sokan észre sem veszik, hogy a származási hely nem Mo. ...
Hosszú idő (évek) után rákényszerültem, hogy bolti fűszerpaprika-őrleményt vegyek, mivel kiapadt a forrásom, és legközelebb csak ősszel jutok hozzá.
Volt sokféle, kalocsai, szegedi stb... származási helyként megjelölve: Peru, Izrael, Dél-Afrikai Köztársaság, Spanyolország stb... , mindez szép nemzetiszín szalaggal dekorálva!!! DE hol a híres MAGYAR paprika?
Tudja valaki hol lehet kapni?
További ajánlott fórumok: