Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
én aszalt paradicsomot csináltam.ki-be hurcoltam,de még sem lett olyan jó,mint a bolti.mint a birsalma sajt.az istennek sem akart rendes lenni,aztán bevágtam a sütőbe.kár volt vesződni vele,mert néha a gyümölcskenyérbe tettem.
egy ismerősöm Fehérváron dolgozott.ő aztán tejterméket nem vett a szájába.
Nem,magában eszem a joghurtot,fe a multkor a sp..ba vlmi kórság került amitől olyan keserű volt ,kikellett dobni.
Különben a mizó dolgokat szoktam venni,sajt, tejföl nagy és most a joghurt is felkerült a listára.Én pedig szerettem a spár dolgokat,de Székesfehérváron retkes a gyártósor gondolom.Vagy a melegben megposhadt a tej,tettek rá és csak azért is feldolgozták,de kérdezem hol van ,volt a meó?
A mizot Szegeden készitik igazán finom.
Ott nem kapsz,csak vlmi fonnyadt vackot,ami nem is szilva,hanem vlmi vacak.
Istenem !!! több , mint 20 éve se voltam piacon , majd a Lid.be körülszaglászok , hátha :) :)
... még joghurtba se szereted ? mert úgy is finom :)
... ügyes a nénid ! és tuti h nagyon klassz lekvárod is lett :) ... gyerekkoromban a szembeszomszéd gyerekek anyuja a sparhelt sütőjébe tette a kimagvalt szilvát aszalódni , nemtom hány napig tartott ? mert csak a kinyitott sütőnél szárogatta , na az is nagyon fincsi tud lenni az aszalt szilva , de a többi gyümölcs is :) / milyen kár h olyan gyorsan elrepül az a gyerekkor :( :( /
Tudod ha sokat főz akkor igen,
meg akinek kertje van és megterem,főz belőle lekvárt és az sok.
Láttam ahol üstben főzik.
Nekem 2-3kg ból lett főzve pár éve,egy üveg lett bontva,h mégis milyen.
Nem fogy,sem meggy,sem barack,sem szamóca lekvár.Ülnek a polcon,akkor mit erőlködjek rajta.😄
@@@@@@@@@@@ monokli :) tudod ! nekem mindenre van 1 történetem :))))))))) / Bundynak az agyára is megyek vele :))/ v 50 éve volt és az egyik kolléganőm a szeme alatt kék csíkkal jött dolgozni :(((((((( gyújtóst vágott és mázlija volt !!! mert nem a szemét csapta ki az az elröppenő db ! / de remélem h onnantól fogva megtalálta a fijjjjúkat és befogta őket gyújtóst vágni !!!
az én nénim a sütőben gyártotta le a szilvát.
betette 100 C-ra, aztán hadd menjen vagy 6 órát, és kevergetni sem kellett...
elektromos, légkeveréses, nagyon jó kis sütő.
A muskotályos az a besztercei ugy keresd a piacon.
Olyan édes finom a lekvár belőle,egy gramm cukrot nem kell beletenni.
Lassan lesz a piacon ,én abból szeretem a szilvás gombócot.
Most épp szilvaszószt készitek,mert ez amit vettem kívánni valót hagy maga után.
Kapott belőle fagyó is,és lesz belőle szósz is.Milyen fajta nem tudom,amelyik puha volt az finom édes,de a többség befőzős.Na olyannal kinlódjon akinek 6-anyja van.Jó az a fagyóból is.😄
az biztos.én sem láttam jót.a haver felesége szeme alatt akkora monokli volt,de azt mondta elesett.de nem hinném,hogy megütötte,bár ki lát be két ember életébe.
belém is a legcsinosabb fiú az osztályban.mit evett rajtam,hát nyolcadikosok voltunk.aztán az élet hálistennek másfelé vitt.
én is reggel gyorsan megyek de később a pocsékul megműtött térdem miatt sántikálok. a nagyapám volt gyors járású,igaz alacsony volt.reggel kimentem,aztán permeteztem. nem én nyerném el a legszebb kert díját.
Tőlem kaptál volna ingyen is Knóbli mama, de az idei szilva kisebb lett a tavalyinál...
mondjuk az íze az jó volt....meg lekvárnak is...
Kár, hogy nem a szomszédod vagyok, talán én is kaptam volna tőled szilvát. Most jöttem a piacról, fél kilót vettem, 600 Ft kilója, de megérte, nagyon finom.
... lehet h ő is úgy volt vele mint én !!! h nem ismerte a titkot !
... ha belegondolok h milyen véletleneken is múlik a zember élete ! nem sok jó házasságot láttam életem során :) sőt !!! nagyon is keveset , de olyat h szerettem volna h a miénk is olyan lenne ? hát olyat egyet se ! / lehet ? h túl sok mesét olvastam hajdanán ?!!!!! /
én is ritkán.kettőnknek.mikor itt volt egy rokonunk,mondta,ilyen finom húslevest nem evett,igaz,hogy disznóvágás volt.
... nem talált ! én voltam ! ... és mindig emlegeti is h száradt volna le a keze a szomszédjuknak mert ők vettek 1 régi sváb-házat az utcánkba , ők + gyerekek lévén jöttek utánuk :( a pasi nem bírta elviselni a neje népes pereputtyát mert szinte egyedül ő dolgozott és mire hazaért a sógorok/sógornők megették szinte az összes kaját amit az asszony főzött :((((((((((((( ha nem rak el neki a neje , a kőműves pasi lehet h éhen halt volna :) de a pereputty jött utánuk @@@@@@@@@@@@@@@
... olyat azért mégse !!! már tavasszal megkezdtem én is a 11. nyd-as évemet de még mindig előttem van , ahogy az ablakból láttam a szembe lévő ház előtti járdán felfelé guruló kis svábruhás nénit ! tényleg szinte gurult , na nem azért mert dagi volt , nagyon gyors járású kis idős mami volt !!! minden nap ment a reggeli misére :) pedig régen se volt tele soha a templom ! de neki lehet h az volt a napi eü sétája :)
Bundy fiatalon beléd szerelmesedett, mert már akkor elvetted az eszét neki...))
csak egészségben.járókerettel,pelenkában?
dehogy nem.hetven éves leszek.azért tettem föl,mert világéletemben irigyeltem a szép húgomat.most meg két öregasszony.
majd jövőre, meglátod, dögivel lesz rajta...
... de aranyos vagy !!! / Bundy rám nézne :)))))) és majd mondana erre valami cifrát :))))))
látod, ezért volt jobb nektek a cucualizmus, nyugaton meg lehúzzák a bőrt is rólad...
67 évet meg is kell élni, hogy végre valamit visszakapj...
Hansi !!! még jó db-ig öregedjél csak ! @@@@@@ mindig vannak előttem jó példák ! a 4. házban lakó kisöreg majdnem megérte a 100-at ! a szomszéd 90 valahány éves néni is már 40valahány éve nyd-as ! az én Anyum ha élne még ? akkor is csak 87 lenne ! hát javítom majd én is a statisztikát !!!
semmi sem termett a gyönyörű nektarin,barack,szilva,mind lefagyott.
További ajánlott fórumok: