Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

170333. vigyefene (válaszként erre: 170332. - Dodi44)
2021. aug. 24. 05:50

Nekem a fogadott lányom szokta eldugasztani, de én kicseréltem olyanra ami nem dugul el.

[link]

170332. Dodi44 (válaszként erre: 170328. - Forrest2010)
2021. aug. 24. 05:46

A budit emlited, mig hazamentem, az X-em-nek nemtetszett a fenti halvanykek porcelanja, es kicsereltette egy feherre, Az uj, csak egy galon-nal is kevesebb vizet hasznal, ha lehuzod, de a lefolyo csove is keskenyebbre csinaltak! A gallon viz lehuzasa nem viszi le a salak anyagot. Nem vagyok en egy macska...

Az a budi a fudoszobaban van. Tartok ott egy kozepes meretu vodrot, amibe a kad csapjabol kell engednem tele vizzel a vodrot, es csak az viszi le a salakot.

Mert ugye, ahol bevetel van, ott kiadas is van...

170331. forrest2010 (válaszként erre: 170329. - Dodi44)
2021. aug. 24. 05:44
... nemrég a pénztáros kérdezte h : csak ennyi ? általában csak alapdolgokat veszek sok élelmiszerből , aztán lesz belőle akármi saját szájízünkre igazítva , de mivel ritkán vásárolok , nekem mindig tele a kocsi + még 1-2 doboz amibe az apróságokat szedem össze / a kocsi rácsain előfordult már h kipotyogott néhány dolog , azóta a bejáratnál rögtön szerzek magamnak 1-1 üres dobozt :) :) / de a kasszánál mögöttem állók tuti h időnként szidnak is mert a tele kocsit tovább tart kiüríteni , mintha mindennap vásárolnék , mint sokan ott a bolt közelébe :( :( pedig csipkedem magam ha egyedül megyek be , ha a lányunk is jön ? persze gyorsabban megy :)
170330. forrest2010 (válaszként erre: 170327. - Dodi44)
2021. aug. 24. 05:34
... 1x olyan " csodacsapunk " volt a konyhába h a csöve lepotyogott ahogy folyt a víz a mosogatóba , lehet ? h nagy volt a nyomás ? fogalmam sincsen ! de 1-ből levert a víz ! és még örültem h ez nálam fordult elő , mert a fiam 2 pillanat alatt cefetül kétségbe tudott esni :( és leblokkolt olyankor !
170329. Dodi44
2021. aug. 24. 05:33

Ha mar a varosban csavarogtam, hat vettem egy pa dolgot is.

Az egyik nagy lemisze boltban a nagy szamokkal kivolt tuntetve, hogy 99 cent egy pound oszibarack, hat bepakoltam egy zsakocskaba egy jo adagot./ A penztarnal, meg duplajat akartak szamolni erte. Mondom, hogy hoppa! aztan a penztaros visszament es megnezte. Tenyleg az volt odairva, nagy szamokkal! De a minden barackra raragasztott pici vignetta mas igazolo szamot mutatott! Kepzeljtek, hany vasarlonak dupla aron adtaka barackot, mert meg sem nezte! otthon vette eszre, hogy becsaptak! Nezd, ha valamire ra van az ara irva, akkor annyit szamoljanak erte! Becsulet is van a vilagon! Legalabb is volt! A mai vilagban, talan meg az ertelmezo szotarbol is kitoroltek...

170328. forrest2010 (válaszként erre: 170323. - Fokhagyma)
2021. aug. 24. 05:29
... az első csapunk , amit még 80-ba szereltek fel 20-25 , évig működött :) de az azóta eltelt néhány évben legalább 3x volt csere a fürdőszobába-kádnál is mosdónál is konyhába , budiba a kézmosónál :( :( és még mázlisták vagyunk h nincsen nálunk több vizes helység / pedig fent a 2 gyerekszoba közé igazán berakhattunk volna 1 budit + 1 mosdót is :)))))))))))))))) most nem kellene " sorszámot húzni " @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ /
170327. Dodi44 (válaszként erre: 170323. - Fokhagyma)
2021. aug. 24. 05:25

Borozes, ami egyszeru megoldas, az nem jo, az elavult ! Az nem gazdasagos, mert az csak otven centbe kerult, es ha kicserelted, akkor megint vagy tiz evig mukodott.

Az nem jo! A vastag bor alatetet, mert tul sokaig eltartott, azt helyettesitettek eloszor gumival, majd muanyaggal. De az is tul sokaig eltartott. Az sem jo.

A mai csapokat femnek latszo muanyagbol keszitik sok- sok szoros aron, es a muanyagbol csinalt menetek azokat csak kevesszer lehet lecsavarni, nem ugy mint a regi rezbol levo alkatreszeit, azt ahanyszor akartad, annak meg a viz sem artott! Ma kimentem, egy majdnem kivulrol, annak a helyettesito anyag dobozt vettem, de mikor hazahoztam, rajottem, hogy az egyik csere alkatresz az tul nagy bele, a masik resze meg tulkicsi! De mar a csapot szetszedtem, es az egyik vekony muanyag osszefogo racsavarhato kupak, amely az egeszet osszetartja, elrepedt. Ujjat nem arulnak hozza! Holnap muszaj lesz egy uj egesz csapot vennem. Draga lesz ez a csap "javitas" ... de nem is a penz, hanem a mergelodes, es ido pocsekolas, a varosba a boltokba szaladgalasok.

Mert tulsagosan optimista vagyok. Persze, minden javithato (volt!)!

Meg szerencsem, hogy micro processort nem tettek bele...

Amikor a furdoszobaval kesz leszek, akkor a konyhai mosogato folotti csap meg hatra van...

Igaz sokat voltam nem itthon, es nem volt hasznalva. Alltaban tonkrement.

Es meg nekunk predikalnak, es be akarjak adni nekunk, hogy takarekoskodjunk...

170326. forrest2010 (válaszként erre: 170322. - Dodi44)
2021. aug. 24. 05:23
... " szabad rablás van " ... sajnos ez mindenhol érvénybe van !!! ... nemrég hirdették a faluújságban h takarékoskodjon a jónép az ivóvízzel !!! le is zártak néhány utcai csapot itt-ott-amott és lógattak rá 1 táblát h rossz ! nem működik ! de valamelyik húgyagyú csak megbizgerálta !!! és csak azt vettük észre h az előttünk lévő vízelvezető árok félig van vízzel !!! lenyomta az a valaki , de mivel nem tudta visszaengedni a fogantyút ? hát elpucolt onnan !!!
170325. forrest2010 (válaszként erre: 170324. - Vigyefene)
2021. aug. 24. 05:15

... szerintem sokan szeretik :) ráadásul olcsó /de kicsit macerás/ kaja :) mikor kicsik voltak a gyerekeink , sokszor sütöttem nekik , akár reggelire , akár vacsira ? volt h tojás nélkül :) kódis palacsintát :) lekvár volt , kakaó volt ... / a kiflibe-zsömlébe sincsen tojás :) /

... a férjemék szomszédjába volt 7 v 8 gyerek , szegény néni , amikor már nagyobbak voltak a lányai ? akkor kevert csak be palacsintát h süssék ! egyék !! hiszen 1 kamasznak 1-2 db nem elég !

170324. vigyefene
2021. aug. 24. 01:16

Ki hitte volna, hogy a Németek is szeretik a palacsintát.

[link]

170323. fokhagyma (válaszként erre: 170322. - Dodi44)
2021. aug. 23. 22:19

Itt is hasonló, "Még nyílnak a völgyben a kerti virágok", de lassan közeledik az ősz. Nálunk még sok jele ugyan nincs, elég melegek a nappalok, bár éppen ma volt egy kevés lehűlés, ami jól is esett a hosszú, forró nyár után. Nálunk még az elmúlt éjszaka is nyitva volt minden, és 23 fok volt reggel a lakásnak a déli oldalán.

Dodi! Emlékszel? Régen azt mondták, hogy a csapot bőrözni kell, az volt a javítás. Hol vagyunk már ettől? Bőrözés helyett egy egész készletet kell venni.

170322. Dodi44
2021. aug. 23. 20:40

Errefele, 'Meg zoldel a nyarfa az ablak elott" de ejjelre mar bizony majdnem hidegre hul le.

Az osz "keze, mar betette a labat" az ajto resebe...

A puha pledet le kellett ejszakara cserelnem, a nyari paplanra. (vagy csak fagyosok koze tartozom?)

A furdoszobai mosdo folotti csak "szivarog". vennem kell egy mugumi gyurokbol egy csomagot, hogy a csereket megtudjam csinalni.

Sajnos mindig ujfajta kutyukkel jonnek elo, mert eddig a csapok javitasahoz, csak ey alatetet kellett kicserelni, hogy ujra hasznalhato legyen. De az usz eszmeik szerint, az nem volt jo, ujra fel kellett fedezni a kerekt! Ma mar muanyagbol csinaljak a csapok belsejet, es javitani nem lehet! Eddig az otven centes alatetet kellett kicserelni, ma mar a 19.99 es egesz kutyut! De csak akkor, ha az a meret pont illik bele, mert minden gyar, egy ket milimeterrel mas merett csinal, hogy a mas alltal, olcsobban arult betetjet ne hasznalhassk fol javitasara, hanem az o 39.99 osat kelljen megvennunk, es ha egyszeruen tobbet nem gyartja, hat vennunk kell egy uj "csap telepet", egy szazasert +! Volt egy hulye elnokunk, aki azt mondta: az ipart szabalyozo torvenyeket el kell torulnunk, majd az ipar szabalyozza salyat magat!!! Koszonjuk gyerek Bush! Egy beultetett pojaca volt, akinek a szajara, kezere, labara kotott zsinegeket masok huzogattak. (most is azunk van)

Manapsag ujra itt vannak a nagy monopoliumok! Az arukra, mas cegek neveik vanna rairva, de ugyan az a mamut ceg,

mindegy, ha a jobb zsebembe megy vagy a ballzsebembe megy a penz, mind a ketto az O zsebuk! Az egymaskozotti egeszseges versenyek megszuntek.

A fogyasztok ki vannak teljesen szolgaltatva. Szabad rablas van...

170321. Dodi44 (válaszként erre: 170316. - Dodi44)
2021. aug. 23. 20:18

Inkabb az itteni helyzetrol irtam...

De arrol sem erdemes szolni az emberek elott...

Talan, az egesz globusunkra ervenyes ...

170320. tumbo2 (válaszként erre: 170319. - *gumibogyó*)
2021. aug. 23. 11:36
elég hűvös van,a szél fúj.elég esőre áll.
170319. *gumibogyó* (válaszként erre: 170317. - Tumbo2)
2021. aug. 23. 11:34

Szépnek szép,de már 30 fok van,látom nyugaton 17-fok.

Felhő nincs az égen.Főzni nem kell,almaleves,pörkölt nokedlivel és dinnye van.Nagytakarítok,poros megint minden.

170318. forrest2010
2021. aug. 23. 11:33
... hajnalba esett néhány csepp eső , nem süt a lizi :( és fúj a szél :( :(
170317. tumbo2
2021. aug. 23. 07:57
szép reggelt nektek!
170316. Dodi44 (válaszként erre: 170315. - Dodi44)
2021. aug. 22. 23:32

Biztosan ezert, mert nemelyek politikainak is velhettek az irtakat benne.

Tehat az en hibam lehetett, nezeteink elteresebol erdoen.

170315. Dodi44
2021. aug. 22. 20:24
Megint eltunt a 315-os szamu hozzaszolasom...
170314. fokhagyma (válaszként erre: 170313. - Vigyefene)
2021. aug. 22. 16:23
Igen, igen, erre gondoltam. Infót szerettem volna róla tudni. Köszönöm.
170313. vigyefene (válaszként erre: 170312. - Fokhagyma)
2021. aug. 22. 14:51

Ha jól értem, a kérdésed véleményt mondani a hírközlő állomásról.

Az én véleményem az, hogy az egyik legjobb/leghihetőbb, pontosabban a legkevesebbet hazudik.

170312. fokhagyma
2021. aug. 22. 12:28

Nem főzős téma, de mivel van itt sok más is, ami nem főzős, bátorkodom feltenni a kérdés Wifének és Dodinak:

Fox News

Mondjatok erről valamit! Ha itt nem akartok, jó priviben is.

170311. tumbo2 (válaszként erre: 170308. - Forrest2010)
2021. aug. 22. 08:10
az unokaöcsém is festőnek tanult,de utálta az első perctől.otthon néha kifest,én is szívesebben adnám neki a pénzem,mint egy idegennek,de nem fogadná el.néha olyan körülmények közt dolgozott,enni egy koszos sufniban tudott,mosakodni végképp nem.ha nyernék a lottón,aminek ugye kevés esélye van,lévén,hogy nem lottózok.vennék neki egy tanyát.ott igazán jól érezné magát.
170310. forrest2010 (válaszként erre: 170296. - Dodi44)
2021. aug. 22. 04:27

Dodi ! rengeteg benne az igazság h nem is az számít h mennyi az annyi ? hanem h a hó végére marad-e ? v már hónap közepétől kuncsorog a fűtől + a fától !

... nem sokat , de ismerek nálam kevesebből is jobban gazdálkodó emberkét , akinek sose folyt ki a kezéből a pénz , na amolyat sokkal többet ! akinek semmi pénz nem volt elég ahhoz h képes legyen jutni is 1-ről 2-re !

170309. forrest2010 (válaszként erre: 170297. - Dodi44)
2021. aug. 22. 04:21

... itt sokaknak van bejárónője / tényleg sokaknak ! ez itt 1 pót Amerika !!! / és hatalmas mázli h míg az egyik gazdag és megtudja fizetni ? addig a másik + kénytelen elvállalni ha kicsit szeretne többet , és nem is mindig van még rákényszerülve se , csak egyszerűen nem tud magával mit kezdeni ! és legalább nem a kocsmába üldögél ! :( :(

... az utcánkból az egyik elment Amerikába ! eladta a házát , a végén , mire végtörlesztett , kifizetett mindent ... alig maradt a pénzéből ... de talpon maradt , már v 10 éve Amerikába él , az egyik gyereke már sokkal régebb óta , a másik + Angliába , itthon Anyuja gyógyszerész volt , a lánya + bejárónő lett :( :( itthon gazdagabb vállalkozóknál , Amerikába + ??????? , ritkán jön haza :( :(

170308. forrest2010 (válaszként erre: 170295. - Dodi44)
2021. aug. 22. 04:03
... tudom ! kedves Dodi !! hajdanán Anyóskámnak tele lehetett a púpja a festéssel /is/ azért adta Bundykát szobaföstőnek ! amikor ő + autószerelő szeretett volna lenni , és volt is hozzá érzéke / én + 1 jó nagy ma.ha voltam , mikor leszerelt katonáéktól még nem volt 20 és igazán rábeszélhettem volna h végezze már el azt a sulit is és akkor olyan munkája lehetett volna egész élete során , amit szívesen csinált ! ... hamá' neki magától nem volt akarata hozzá ! /
170307. forrest2010 (válaszként erre: 170294. - Dodi44)
2021. aug. 22. 03:57
... persze ! mint ahogy a tisztelet se azé ? aki elvárja ! hanem azé , aki megszolgálja ! és persze ! mindenhol akadnak kivételek , itt is + ott is !
170306. forrest2010 (válaszként erre: 170296. - Dodi44)
2021. aug. 22. 03:54
Dodi !!! hajdanán Bundy kedves haverja , szomszédja , mellette ült a suliba és leskelődött mindig annak a füzetébe , de nem teljesen úgy írta le amit kellett , kicsit átfogalmazta , annak Ancija 1 tanárnő volt és rendszeresen foglalkozott pici fiával :) minden nap ki volt kérdezve az a lecke !!! de ezt Bundy úgy fogta fel h neki elég a 3-as , hiába mondta később is Anyósom h ha jobban tanulnál ? több lehetne az ösztöndíjad is ! aztán , mikor jött a nagybetűs ÉLET , a szomszéd gyerek rajztanár lett , a 2. felesége pedig szintén tanárnő sok diplomával :) ... és mind2 alkoholista :( :( :( h min nem voltak képesek túltenni magukat ? nemtom :( de mindennap reggel a kocsmába kezdték a napot ... mikor Bundy 12 éve nyd-as lett 1x találkoztak és a pasi mondta is a nejének h neki is buszsofőrnek kellett volna menni ! akkor már ő is nyd-as lehetne ! 1-2 évig volt nyd-as , már nem él , a neje fél év után ? ment is utána a stiglinckertbe ! ... azt látom h sok emberkébe nem szorult semennyi tartás se ! némelyikbe még 1 fikarcnyi szorgalom se ! csak a nagy vágyak a jó életre ! ... volt 1 másik osztálytársuk is , az 1 lány , végigbukdácsolta a 8 évet az általánosba , de úgy látszik a hétköznapi életre több esze volt ? mára több boltja van , pedig Bundy szerint buta volt , mint a tök !
170305. forrest2010 (válaszként erre: 170298. - Dodi44)
2021. aug. 22. 03:37
... nem baj !!! hidd el h kihámozzuk !!! / az önkéntes " magyartanár " + nem itt lakik :( :( /
170304. vigyefene (válaszként erre: 170303. - Vigyefene)
2021. aug. 21. 18:28

Az ék az ék, akkor is is fából van mint a vaskarika, az ők pedig ők.

De hogy főzzünk is, az étterem már főz nekem is, rövidesen dél van.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook