Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Welcome in the neighborhood.
Magyarul, köszöntelek a szomszédságban.
... és ha vacsira kajálsz be túlságosan ? mert fincsi , mert jó a társaság , mert észre se veszed h már nyakig jóllaktál ? utána az ember csak forgolódik , mert aludni ? hát az már nem megy !!!
... régebben vettem üstöt h majd fogunk bográcsozni , aztán úgy adtam oda valakinek h sose használtuk , este már nem kell kaja , legalábbis annyi amennyit már érdemes is megfőzni ! ... ha ott áll előtte ? többnyire sose állta meg h ne meg ! hát ha nincs kísértés ? az még jobb !!!
1 ötletem a sok közűl.
Amikor előfordul hogy bezabálok ebédre, mert előfordul, akkor valami könnyűt vacsorázok.
Mondjuk 2-marék pattogatott kukoricát.
Mérte már valaki hogy mennyi a súlya 2-marék pattogatott kukoricának?
... marha rendes volt !!! a fene a puncsát !!!!
... mindenkinek van némi kis zümikéje :( szeretem a paradicsomot /is/ de nem szoktam soha megsózni , sózom én a hagymát is a paprikát is , de a paradicsomot úúúúúútálom sózva :( :( egyik kolléganőm ahogy a tányérra volt téve jó alaposan megsózta az egész cuccot brrrrrrrrrrrrrrrrrr !
... nagyapám szegény szerette nagyon vastagon kenni a kenyérre akár a zsírt , akár a vajat /na a vaj akkoriba is aranyáron volt / és a végén jól megsózta , én + ma sem szeretem a vajat sózva és leheletvékonyan kenek a kenyérre bármit , hát eldugtam a konyhába az ablakba a muskátlik közé !!! én h.lye !!! nemhogy odaadtam volna az öregnek ! hamá' úgy szereti :( :(
... persze ! amennyi jólesik !! de ha az emberen ott ragad néhány deka ? akkor kicsit próbál 1 mértéket megszabni magának :) / tudod ! mint cukrosnak a napi 2 zsömle :( :( ezt már nagyapám se tudta betartani :( / ahogy Bundy se ! mióta az inzulinnal valamennyire helyre rázódott a cukra , visszajöttek a kilói , a 25-30 kiló !! és nem jó a lábainak /se/ mindig elhatározza h csak 1 kifli , aztán szól h adjak má' még 1-et !!! / a hűtőbe tartom , ha ott lenne előtte ? a 2 kevés lenne :( :( / nem sajnálom , de képtelen magán uralkodni ha valami finomról van szó ! márpedig az a kifli /is/ finom :):) még hálát adhatok a jó Istennek ! h már régesrég nincsen az a fincsi kifli , ami gyerekkorunkba volt , tudod :) a 40 filléres ! az még igazi volt , nem úgy , mint a maiak :( :(
... lent a faluba van korpás kenyér nagyon finom !!!! v fél éve is elmúlt h vettem , nem is szívesen megyek itt boltba se , itt minden drága ! de az a kenyér akkor is fincsi :) pont olyan , mint az Auch.nnak a korpás zsömléje , na ott se jártam már hónapok óta :( :( és van h nincsen az a zsömléjük , mikor elfogy a korpa !!! olyankor biztos elsőség a malacoké :( :( gyerekkorunkba legalábbis azok ették a korpát :) :)
jaj keves, en szertelen vagyok, rendezetlen, sosem mertem meg ki magamnak mennyi kenyeret egyek. Ott van elottem, ameddig jol esik, zabalom. talaltam nagynehezen olyan kenyeret, ami legjobban hasonlit azokra a kenyerekre, ami nekem tetszik, az egyik egy olasz recipenek a elterese, a masik az vagy angol, vagy francia redetu, mert neve francia szo. De mar az eredeteben sem lehet kovetkeztetni, mert a pekek, vagy a nagykereskedok csalnak, hogy kulonlegesebb legyen a neve, tehat mas arakat kerhessenek erte.
Akartam sutni magamnak, de a rozs liszt az $10 negy font, mig a feherliszt 1.49. De veszek a rozsbol, mert az araikkal is szabalyozni akarjak a kenyerek arat.
Borzasztoan rafinaltak am az arak meghatarozoik is!
Jézusom !!! Dodi ! Te nem láttál még olyat ?! h az a ... többe kerül ? mint amennyit a nyd-a fedez ?!!!!
... miss Tündérszép az utcánkban azt hitte néhány éve h megfogta az Isten lábát !!! / 1 amerikai magyar pasi személyében :( / aztán , mikor Bundy ment le éppen a faluba a nő ott rángatta a fűnyírót az udvar utcához közeli részén , a pasi + ott kávézott a western kalapjában a teraszon !!! Bundy + az orra alá motyorászta h : na haver te se sokáig fogsz itt kávézni !!!! a következő héten útilaput kötöttek a talpa alá !!! akkor próbálkozott a másik özvegyasszonynál , de az se kért belőle !!! volt önbizalma a " drágának " :((((((((
"hatalmasat változott a világ az elmúlt 30 év alatt és /szerintem/ sok minden nem a legjobb irányba ! :( :( "
Akkoriban jelentette be nekunk az oreg busch aki akkor volt a kiraly, a vilag falusitasat.
Lassu viz partot mos...
Az eletben, mindig ugy van: valamit valamiert!
Egy ferfivel jon egy masodik nyudij is.
Semmi sem van igyen a vilagon...
Ajjaj, régen a Balatonnál csak úgy falták
az olcsó palacsintánkat,mint kacsa a
nokedlit.
Az en telitettsegi hatarom az 14-16 volt...
---Toltelektol fuggoen...
"igy elszálltak,a sok fos ittmaradt."
Modjaval, hu de jo virag tragya az!
Errefele van egy mormota, ami noveny evo, deaz a baja, hogy az elso labai azok aso labak. A keiteek ala nagy lukakat as atjaronak. Tehat a kerites nem akadaly. De nem csak a keritesek a jardak ala is befur, es a garazsok ala is, es a hazak ala is, ha nem van pince alatta. Az en hazam is kiszemelte.
A keritesem aljat nyolcszor betemettem. Vetten es tettem melle humanus csapdakat. Semmit sem ert. Aztan vettem masfajtat. Az mukdott. Negyet fogott.
Most a hazam tovibe mar hatodszorra tomom be az asott lukat. Meg egyszer fogom betomni es a kovetkezo lepesem, odateszem a jol mukodo csapdat...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)