Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Értem.
Tudom, hogy te tudod jobban, reggel azt hallottam a hírekben, hogy Amerika megnyitotta a kapuit.A híreken már úgy tudok elmenni, ha papíralakban leteszem és átsétálok rajta.
Tegyünk már pontot a végére szerintem.
Tisztázódott, hogy rengeteg pontatlan badarságot írsz a kommentjeidben.
Számomra baromi fárasztó a 3 éves gyerek szintjén írt mondataid olvasása telis tele hibákkal.
Örülök, hogy elismerted a hibádat, zárjuk is le ennyivel.
A végére ide másoltam a beírásodat, amit egyszerűen érzelmezni sem tudok.
Nekem olyan mint ha másnak írtad volna.
Pont olyan ez is mint a vicceid, humortalanok, érthetetlenek.
Nem is értem, hogy miért nekem írtad ezt?
Te érted?
"Csak igy Kemeny Gy. megdorgalasod kellett ahhoz , hogy a fejemre olvast buneimet.
Igazan kedves vagy hogy ramjutatsz fogyatekossagaimra."
"volt a zúgó,ott fogtuk kosárral a kis halakat."
Felenk is volt!
Csak ugyan ott voltak a vizben olyan fekete es zoldes szinu piocak is! Meg ma is irtozom toluk!!!
Gyerek koromban a falunkkulso szelen voltak olyan godrok, amelybol a jobb minosegu agyagot astak ki, szalmval, torekkel keverve ossze tapostak a kettot, fa formakba dobva vajkot keszitettek belole, amibol a haakat epitettek es a tobbi gazdasaghoz szuksegs epuleteket. No azokban a ketmeresnyi melysegu godrokbba aztan valahogy ujra kezdodott az elet, novenyzet es allatvilaga. ezek kozott a halak is honnan, honnan nem oda keultek. Az udvarunkban volt bambusz nad , abbol horgaasz botot vagtam , hazi cerne es a gombostut a gyertya langban horogga hajlitottam, es a kenyerbe orolt paprikat kossze gyrmaztam, az volt a csalim. A vajokos godor melle ulve fogtam kia 10 centisnyi halacskakat, amelyeket diadalmasan vittem haa madzagra fuzve! Edesanyam, hallani sem akart a megpucolasarol,azt nekem kellett megcsinalbom, es kiszedni a belso reszeit, majd paprikas sos liszbe megforgatva a tepside teve, ba a sutobe! (nekem )olyan finomat meg azelott sosem ettem! Mert magam fogtam, magam kapartam le a pikkejeit, pucoltam, bajlodtam vele...
Mindig elgondolkodva, kedves emlekkent gondolok vissza azokra a gondtalan eletre amit nekem a szuleim boztositottak, innen ebbol az ido tavolsagbol "csak a jora emlekezem" (ki is enekele azt Vamosi Janos es Zarai Marta?)elve alapjan...
"A nemetek 16 kis orszagbol lettek 65 millioan mara."
Deutschland lakossága 84-85 millió körül van szerintem.
Igazad van. a statisztikaiadatban.
En nem jol irtam "nem tudok irni" mert az en mondatom vegere irtam, hogy "mara".
De talan az egyik terulete az eletunknek, a tortenelem erdekel, azert meg mindig fajlalom az franciak kepviselojenek eros fellepeset hazank teruleteellen, Clemenceau vezeruknek, akinek az igyekezete alapjan feldaraboltak orszagunkat, egy harmadara, azon az elven, hogy hazank masok teruleteire tett szert. Ugyan akkor a franciak az orszaguk nagy teruletere ugy tettek szert, hogy korulbeluk 24 kissebb mas hercegsegek birodalmat mondtak magukeva, plussz meg az alltaluk elfoglalt gyarmataik teruletet, hianyos hatteru hobbimra tamaszkodva, amit az utolso gyarmati teruletuk feladasaval hajtottak vegbe, amikor Algeriat visszaadtak, ott hagyva az idegen legios csapataikat mondvan, azokat nem engedik be francia orszagba, mert azokbol (a francia allam erdekeltsegeben) kovettek el enbertelen cselekedeteket. de ez mar de Gaule elnoksege alatt tortent, es az idegen legio az algeri hatosagoknak at adtak az idegen legio nevsorat, amiert az idegen legio mesterloveszeket kuldott Paris-ba Do Gaule lelovesere, ami nem sikerult nekik, elfgogtak es kivegeztek a tette vegrehajtani akarokat.
Mivel talan az en gondolataim papirra veteset nem lattad szamot tevonek, hanem meglattad a nemet lakossag mai szama pontatlansagat.
A nemet lakossag adata szama talan a gondolataim ertelme az 1920ban voltak ervenyesek, mert hazank csonkitasa akkor tortent. Annak hogy ma a nemetek lakossaga hivatalosan mennyi annak a temamhoz semmi befolyasa nem volt, amellett, hogy hibas volt.
Hozzaszolasodbol azt vettem ki, hogy te nem a temat kifogasoltad, hanem a lakossag szama hibas leirasat hasznaltad fel, hogy szemelyem elleni kifogast igazoljal. De a nezeteink kulonbsegenek, eszrevetelenek megvitatasahoz szerintem, az alap temahoz lenne ildomos ragaszkodnia, nem pedig a nezet elteres szemelyeikhez.
Magam reszerol ebben maradok. Amennyiben neked nem tetszik az en szemelyem, az a te dolgod. Nekem nem letfontossagu az. Ha nem akarod olvasni ami temat felhozok, vagy gondolataimat papirra vetem, hat vedd szabadnak, hogy folotte atfussal.
Legyen szep napod!
Régen, sokat jártunk pecázni. Testvérem hozta a dogját. Odadobott elő egy halat, megszagolta a kutya és öklendezni kezdett, tehát azt zényleg a kutya sem ette meg.
Viszönt a testvérem, az apró halakat szedte belezte és ruszlit készített belőle. Állítólag finomat is készített az ismerősei mindig kuncsorogtak neki, hogy készítsen újból és újból.
Ez mit jelent? A lányodék nem mennek, vagy te nem tudsz jönni?
Beleolvastam. Már nem valós, a maszk már kell a tömegközlekedésen. Illetve, harmadik helyről feljöttünk a 2.helyre. :/ Szomorú, de ez van. De legyünk pozitívak, addig sok víz lefolyik még a Dunán.
Különböző fák füstöléshez, különböző ételekhez.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)