Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
... és ez így megy majd nagyon sokáig, még köretnek is :))
Nagyon szívesen, örömmel tölt el, hogy továbbadtam valakinek!
Drága Veronika!
légyszi mondd meg nekem hogy melyik receptedet ajánlanád kakaós csigának?mert látom hogy van több kelt tészta recepted,és nagyon hasonlóak,most akkor melyik jó kakaós csigának?én úgy akarom hogy muffin sütőben sütném meg...
akkor itt van smudlaagi receptje:
Öntött mézes
Hozzávalók:
8 tojás
1 bögre cukor
1 bögre liszt
2 evőkanál olvasztott,de langyos méz
1 teáskanál örölt fahéj
4 szem tört szegfűszeg
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral,hozzáadjuk a mézet, majd a lisztet.Beleszórjuk a fahéjat, a szegfűszeget,szódabikarbónát.Elkeverjük,végül a felvert tojásfehérjét adjuk hozzá.Úgy sütjük mint a piskótát
Tanácsok:
Torta alapnak is finom,nem szárad ki hamar
mindjárt bemásolom, csak most sül a bundikenyér:D
csak eszembe jutott, hogy ez is milyen jó ötlet: a férjem nagymamája sosem vett porcukrot, mákdarálón vagy kávédarálón a kristálycukorból csinált.
A receptek közt találtam,ma megsütöttem,próbáljátok ki Ti is,nagyon finom!Két gombócot csináltam belőle,egyik sajtos lett,a másikba szilvalekvárt tettem.Egyszerre belefért a gáztepsibe a 16 kifli.Vajjal csináltam.
30 perces kifli-képpel
másold ide...légysziiiiiiiiiii...:))
Mindenki másoljon keresztbe kasul ..:) majd végeredményt meg nézzük!!:)))
*virág, a kolleganőd a falurádió? :D
Nekem is volt ilyen kolleganőm:((
Van olyan mézes tészta receptetek, amihez kevés méz kell? Hamis mézes vagy ilyesmi?
Megkivántam, pedig nem vagyok kismama tudtommal:D
Miért kell ehhez engedélyt kérni?
Aki a netre beír valamit, az annyira nyilvános, hogy ennél a kikiáltó is kismiska (sőt még a volt kolléganőm is!)
Szerintem nyugodtan másolgass. Csak ha kiadod könyv formájába, akkor készülj a perünkre! :D
Sziasztok.
Szeretném az engedélyeteket kérni, hogy az itt megadott receptek egy részét bemásoljam magamnak a receptek közé. Majd ha időm engedi, nem azonnal.
Már olyan sok oldal van itt, hogy egy régebbi receptet elég bajos megtalálni, és itt a fórumon nem terheli a saját gépem területét, ami sajnos véges.
hoztam egy kis dőzsölni valót "na épp ide illik":)
Karácsonyi narancsos bor
2009-10-31 11:09:02
A sötét és hideg téli estéken jól esik egy forró ital, mely testünket és lelkünket is átmelegíti.
Hozzávalók:
4 darab lédús narancs
25 darab kockacukor
Egy narancs héja
1 liter vörösbor
1 pohárka tiszta alkohol
Elkészítés:
A narancsokat meghámozzuk, majd apró darabokra felvágjuk őket. A narancsdarabokat és a bort egy nagy (1,5 literes), lehetőleg öblös üvegbe töltjük. Jól lezárjuk és körülbelül 10 napig hagyjuk összeérni. Minden nap meg kell keverni, és a kilencedik napon hozzá kell adni a narancshéjat is. A tizedik napon szűrjük át a folyadékot. A leszűrt lében oldjuk fel a kockacukrot, majd öntsük hozzá az alkoholt is. Töltsük szép üvegekbe a narancsborunkat, még egy hétig hagyjuk pihenni, érni, aztán már lehet is kínálgatni.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)