Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


1619. JUL17
2009. nov. 18. 13:55
pont nézegettem mit is lehetne sütőtökből készíteni ami egyszerű és olcsó,mivel tegnap sütöttem tököt de nem fogyott el/mert ugye csak én eszem/ráakadtam egy kis finomságra ami egészséges is.Kikapartam a megmaradt sült tököt,kevés porcukrot tettem hozzá és darált háztartási kekszet.Összegyúrtam és egyik felét kókuszreszelékbe a másikat őrölt mogyoróba hempergettem.Némelyiket megcsurgattam csokival,hátha így kapósabb lesz .Nekem nagyon ízlik.
1618. lmoncsi (válaszként erre: 1606. - Mandella)
2009. nov. 18. 11:12
Sziasztok ,látom halas téma van.Az afrikai harcsáról csak annyit tudok,hogy rám hozta a frászt.Sógorom fogott egyszer és áthozta nekünk még élve.Kinn hagytam az udvaron mig forraltam vizet,egy tálban ,vizben ,nyugisan úszkált.Mikor kimegyek s meg akarom fogni,mint egy krokodil nekem ugrott,ne kérdezzétek hogy .Megijedtem s leejtettem a földre.Ekkor jött ki anyu,szerencsére.a hal ,mint egy gyik vagy 10 m keresztül a szárazon elvergődött a járdán,persze az utcaajtó fele,mintha tudta volna,hogy arra kell menekülni.Azt nem tudom már hány kilós volt,de ku..va nagy.Anyu hozta a fejszét,hogy lecsapja a fejét,de olyan volt mint a beton igy még félig levágott fejjel is fickándozott.Brr..Igy utólag kicsit nevetségesen hangzik ,de akkor nem volt az,csupa vér lett minden tőle.Azóta nem kell élő hal a házba.
1617. barracuda59 (válaszként erre: 1610. - Szabot.88)
2009. nov. 18. 11:05
De jó, hogy irod, megnézem ott is, mert a Tacskóban 2000 Ft alapjáraton!:((
1616. barracuda59 (válaszként erre: 1612. - Lúdanyó)
2009. nov. 18. 11:05
:)) akkor hetente megemlitjük a halat és mindenki egészségesen fog táplálkozni :D
1615. mandella (válaszként erre: 1612. - Lúdanyó)
2009. nov. 18. 10:31
:)
1614. mandella (válaszként erre: 1611. - Mmacus)
2009. nov. 18. 10:31
oké, köszi
1613. szabot.88 (válaszként erre: 1612. - Lúdanyó)
2009. nov. 18. 09:53
Egészségedre!:):)
1612. lúdanyó
2009. nov. 18. 09:43
Annyit beszéltetek a halról , hogy bünözésbe estem és vettem egy doboz szardéniát és mind felaltam..Jaj nagyon ffffinomvolt....:)
1611. mmacus
2009. nov. 18. 08:15
A mtroban a friss pangasius (nem a fagyasztott) is 1000 körül van és az tuti nem esik szét sütés közben.
1610. szabot.88
2009. nov. 18. 07:38
A pangasiust a p.nnyben nézd meg már régóta 1000ft/kg.
1609. c1e9612cd3 (válaszként erre: 1607. - Barracuda59)
2009. nov. 18. 01:15
kóstold meg a nyelvhalat! Isteni finom! Én nem szeretem a halakat, csak a tengerit eszem meg szinte, abból is azt, ami friss (azaz ott helyben a tengerparton, nem a mirelitet), de a nyelvhal, az minden nélkül, köret, kenyér, stb. Csak úgy magában!
1608. mandella (válaszként erre: 1607. - Barracuda59)
2009. nov. 17. 22:31

jól teszed, én most már innentől kezdve tartani fogom magam a heti legalább egyszeri halevéshez!


(most, hoyg itt erről elmélkedem, eszembe jutott, hogy már régen ettem csak úgy sima natúr konzervszardíniát is - de valószínűleg azért, mert az olcsóbbakénak a minőségét nagyon silánynak tartom (pl. pikkelyekkel volt tele...), a drágább sprotni se olyan jó már valahogy, mint régen...


szardíniával tudtok valami jó receptet? áhhh, nem is kell, már kitaláltam, hogy szardíniás, olívabogyós, tejfölös, sajtos tészta!!!!

2009. nov. 17. 22:13

afrikai harcsát nem ettem még szerintem, még a tilápiát hallottam, hogy nagyon finom, de azt még nem próbáltam ki (tervbe van véve, hogy ha action lesz, akkor veszek egy csomival)


Fekete tőkehalfilét vettem a múltkor, de az nem jött be:((


Sajnos tényleg kevés halat eszünk, bár nekem a manó szereti, igy aztán újabban hetente van rántott vagy grillezett hal

1606. mandella (válaszként erre: 1605. - Barracuda59)
2009. nov. 17. 21:48

hú, tényleg, azt nem is mondtam, hogy garantáltan szálkamentes hal kéne, oké, megjegyzem a nevét, pangasius, hm, még sosem hallottam


igen, igen, én is besóznám, citromoznám, oké, akkor kilvasztom, nagyon köszi a gyors választ


az afrikai harcsáról esetleg tapasztalat? ezt szoktam ugyanis gyakran hallani másoktól (de azt nem tudom, miként készítik el, sütve, főzve, rántva)

2009. nov. 17. 21:41

mandella, próbáld ki a pangasius filét!! Nagyon finom, szálkamentes! A Tacskóban most volt féláron, nem tudom, meddig tart az action, Anyukám most vett nekem is egy csomival.


Időnként, ha van rá pénzünk és le van árazva a lazac a Corában, akkor szoktam venni és grillezve nagyon finom! De ha hal füszerkeverékkel szórom be, akkor zsiros:( viszont a steak vagy grill füszerkeveréktől nem:)


a pangasius nem esett szét panirozás közben, igaz, a tőkehal se. De én mindenképpen kiolvasztanám panirozás előtt, mert be szoktam sózni, utána pici citromlét teszek rá

1604. mandella
2009. nov. 17. 21:32

hm, de elmennék már egy étterembe


én még a héten egy jó kis spenótot tervezek, és kivételesen nem magában vagy tükörtojással, hanem rántott hallal!!!! (olyan nagyon ritkán eszünk sajnos halat, és ezen változtatni akarok!)


na már most: szeretném kérdezni, hogy a hallal hogy bánjak? szerintem ilyen fagyasztott tőkehalból lesz (ha más ötletet nem kapok addig esetleg), és előtte kiolvasszam?


mivel többé-kevésbé lúgosító étrendet eszünk (persze a hal nem az, jól tudom), a panír paprikás sárgaborsóliszt lesz, ez ugye jó így?


a lényegi kérdésem tehát végül is az, hogyan előzhetném azt meg, hogy szétessen a hal?


Köszi!!

2009. nov. 17. 21:28

lúdanyó, max. az étteremben:D

de azt már elég régóta csak kivülről láttam:(

1602. lúdanyó (válaszként erre: 1601. - Smudlaagi54)
2009. nov. 17. 19:25
pedig én tőled vártam a megoldást..:)))
2009. nov. 17. 18:29
Ha tudsz olyat,szólj nekem is!!!Kevés az időm most!
1600. lúdanyó
2009. nov. 17. 18:26
Olyan kaja nincs amit csak kigondolok és kész van?:)
1599. Pné Veronika (válaszként erre: 1598. - Lmoncsi)
2009. nov. 17. 14:35
Nincs mit,nagyon szívesen, örülök, ha segíthetek. :-)
1598. lmoncsi (válaszként erre: 1597. - Pné Veronika)
2009. nov. 17. 14:21
Naaagyon aranyosak a gyerekek:).Használni fogom a babareceptes naplódat ,mert rengeteg jó ötletet találtam benne.Köszi.
1597. Pné Veronika (válaszként erre: 1591. - Marc§ika)
2009. nov. 17. 13:54
Jaaaaajjj... :-(
1596. Pné Veronika (válaszként erre: 1594. - Pné Veronika)
2009. nov. 17. 13:53

Ja igen! Ami nálam bevált az volt, hogy felírtam, hogy mikor mit evett, milyen hatása volt, ízlett vagy sem, a miénkkel együtt elkészíthető volt-e vagy sem. Így egyszerűen kiszűrtem a neki tetsző dolgokat és úgy csináltam az ebédjeiket.

Meg a reggelit és a vacsit is. Pl. hogy a kocka sajtot mivel ette, vagy épp hogy a paradicsiom héját lehúzni, meg ilyenek...

1595. lmoncsi
2009. nov. 17. 13:52

Köszönöm szépen az ötleteket,nagyon aranyosak vagytok.

Barracuda nagyon édes lehetett a kisfiad,s nagyon találékony:)).

Az én prüntyőm is mindent megevett 1 és fél éves koráig,szinte dugdosni kellett előle a mi kajánkat ami fűszeresebb vagy még nem volt neki való ,mert szabályosan kinézte a szánkból.Mondtam is többször a páromnak ,hogy nem tudom kire ütött ez a gyerek,mert mind a ketten elég válogatósak voltunk gyerekként,ő még ma is .Na most aztán válogat rendesen.Végül csináltam neki paradicsomlevest és másodiknak csempésztem ki a csirkepaprikásból egy combot,főztem mellé széles laskát ,tejfölt és sajtot reszeltünk rá.

1594. Pné Veronika (válaszként erre: 1576. - Lmoncsi)
2009. nov. 17. 13:51
Nekem már nagyok a gyerekek, de anno én is "kotyvasztottam nekik" is külön. A naplóimban van a Babarecepteket tartalmazó. Nézz szét, lehet találsz benne "fogára valót". :-)
1593. Borsa (válaszként erre: 1589. - Barracuda59)
2009. nov. 17. 13:46

Na ez az! Magyarázzák az okosok a változatos, vegyes, egészséges satöbbi táplálást, de a kedves anyuka örül, ha valamit eszik a gyerkőc. Szerintem is, ha van valami, amit megeszik, akkor hajráááá! Ha megunja, mert előbb - utóbb megunja, akkor tuti nyitottabb lesz más dolgok felé is.

Szerintem!

1592. barracuda59 (válaszként erre: 1588. - 99279bb06f)
2009. nov. 17. 13:42

Uff... kifogtad őket:((

Itt se figyel egyik ember a másikra... bár ma nagyon jólesett, amikor gyalog jöttünk haza a piacról, be szerettem volna lépni a patikába (Elmex-küldetés:D), de nehézkesen ment, mert dupla bejárati ajtó, lépcső, küszöb, stb. Egy 17-18 éves fiú megállt, megnézte, hogy min ügyeskedek, aztán odajött, hogy had segitsen:)

1591. marc§ika (válaszként erre: 1589. - Barracuda59)
2009. nov. 17. 13:35
az én egyik unokahugom,joghurtokon,meg ropogós rágcsálnivalókon nőtt fel.Semmi mást nem evett meg gyerekkorában.:(
1590. 99279bb06f (válaszként erre: 1576. - Lmoncsi)
2009. nov. 17. 13:35

Azt figyeld meg, hogy mit szeret és azokból kell összeállítani.

Pld. barátnőm nem ehet szinte semmit az allergiája miatt. Olyant csinált egyik nap, hogy nyaltuk a szánkat mi is.

Sima főtt tészta. Néhány friss paradicsom, zúzott fokhagyma és oliva olaj, egy kis friss bazsalikom. Ezt összekeverte. Annyira finom volt! Semmi laca-faca sütögetés, főzés. Natúrban!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook