Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
jól teszed, én most már innentől kezdve tartani fogom magam a heti legalább egyszeri halevéshez!
(most, hoyg itt erről elmélkedem, eszembe jutott, hogy már régen ettem csak úgy sima natúr konzervszardíniát is - de valószínűleg azért, mert az olcsóbbakénak a minőségét nagyon silánynak tartom (pl. pikkelyekkel volt tele...), a drágább sprotni se olyan jó már valahogy, mint régen...
szardíniával tudtok valami jó receptet? áhhh, nem is kell, már kitaláltam, hogy szardíniás, olívabogyós, tejfölös, sajtos tészta!!!!
afrikai harcsát nem ettem még szerintem, még a tilápiát hallottam, hogy nagyon finom, de azt még nem próbáltam ki (tervbe van véve, hogy ha action lesz, akkor veszek egy csomival)
Fekete tőkehalfilét vettem a múltkor, de az nem jött be:((
Sajnos tényleg kevés halat eszünk, bár nekem a manó szereti, igy aztán újabban hetente van rántott vagy grillezett hal
hú, tényleg, azt nem is mondtam, hogy garantáltan szálkamentes hal kéne, oké, megjegyzem a nevét, pangasius, hm, még sosem hallottam
igen, igen, én is besóznám, citromoznám, oké, akkor kilvasztom, nagyon köszi a gyors választ
az afrikai harcsáról esetleg tapasztalat? ezt szoktam ugyanis gyakran hallani másoktól (de azt nem tudom, miként készítik el, sütve, főzve, rántva)
mandella, próbáld ki a pangasius filét!! Nagyon finom, szálkamentes! A Tacskóban most volt féláron, nem tudom, meddig tart az action, Anyukám most vett nekem is egy csomival.
Időnként, ha van rá pénzünk és le van árazva a lazac a Corában, akkor szoktam venni és grillezve nagyon finom! De ha hal füszerkeverékkel szórom be, akkor zsiros:( viszont a steak vagy grill füszerkeveréktől nem:)
a pangasius nem esett szét panirozás közben, igaz, a tőkehal se. De én mindenképpen kiolvasztanám panirozás előtt, mert be szoktam sózni, utána pici citromlét teszek rá
hm, de elmennék már egy étterembe
én még a héten egy jó kis spenótot tervezek, és kivételesen nem magában vagy tükörtojással, hanem rántott hallal!!!! (olyan nagyon ritkán eszünk sajnos halat, és ezen változtatni akarok!)
na már most: szeretném kérdezni, hogy a hallal hogy bánjak? szerintem ilyen fagyasztott tőkehalból lesz (ha más ötletet nem kapok addig esetleg), és előtte kiolvasszam?
mivel többé-kevésbé lúgosító étrendet eszünk (persze a hal nem az, jól tudom), a panír paprikás sárgaborsóliszt lesz, ez ugye jó így?
a lényegi kérdésem tehát végül is az, hogyan előzhetném azt meg, hogy szétessen a hal?
Köszi!!
lúdanyó, max. az étteremben:D
de azt már elég régóta csak kivülről láttam:(
Ja igen! Ami nálam bevált az volt, hogy felírtam, hogy mikor mit evett, milyen hatása volt, ízlett vagy sem, a miénkkel együtt elkészíthető volt-e vagy sem. Így egyszerűen kiszűrtem a neki tetsző dolgokat és úgy csináltam az ebédjeiket.
Meg a reggelit és a vacsit is. Pl. hogy a kocka sajtot mivel ette, vagy épp hogy a paradicsiom héját lehúzni, meg ilyenek...
Köszönöm szépen az ötleteket,nagyon aranyosak vagytok.
Barracuda nagyon édes lehetett a kisfiad,s nagyon találékony:)).
Az én prüntyőm is mindent megevett 1 és fél éves koráig,szinte dugdosni kellett előle a mi kajánkat ami fűszeresebb vagy még nem volt neki való ,mert szabályosan kinézte a szánkból.Mondtam is többször a páromnak ,hogy nem tudom kire ütött ez a gyerek,mert mind a ketten elég válogatósak voltunk gyerekként,ő még ma is .Na most aztán válogat rendesen.Végül csináltam neki paradicsomlevest és másodiknak csempésztem ki a csirkepaprikásból egy combot,főztem mellé széles laskát ,tejfölt és sajtot reszeltünk rá.
Na ez az! Magyarázzák az okosok a változatos, vegyes, egészséges satöbbi táplálást, de a kedves anyuka örül, ha valamit eszik a gyerkőc. Szerintem is, ha van valami, amit megeszik, akkor hajráááá! Ha megunja, mert előbb - utóbb megunja, akkor tuti nyitottabb lesz más dolgok felé is.
Szerintem!
Uff... kifogtad őket:((
Itt se figyel egyik ember a másikra... bár ma nagyon jólesett, amikor gyalog jöttünk haza a piacról, be szerettem volna lépni a patikába (Elmex-küldetés:D), de nehézkesen ment, mert dupla bejárati ajtó, lépcső, küszöb, stb. Egy 17-18 éves fiú megállt, megnézte, hogy min ügyeskedek, aztán odajött, hogy had segitsen:)
Azt figyeld meg, hogy mit szeret és azokból kell összeállítani.
Pld. barátnőm nem ehet szinte semmit az allergiája miatt. Olyant csinált egyik nap, hogy nyaltuk a szánkat mi is.
Sima főtt tészta. Néhány friss paradicsom, zúzott fokhagyma és oliva olaj, egy kis friss bazsalikom. Ezt összekeverte. Annyira finom volt! Semmi laca-faca sütögetés, főzés. Natúrban!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)