Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ma kimentem a Tes.óba és mint a málhás csacsi érkeztem haza.
Nagyon olcsó csirke combot vettem, amin van egy kis farhát is. A farhátból most fő a leves, a többiből töltött csirkecomb lesz holnapra.
Vettem még 80 dkg pulyka apróhúst és csináltam a pörkőltjéből rizseshúst. A pörköltből kimentettem néhány szem husit és új pörkölt alapot készítettem neki meg egy kiló savanyú káposztának. Tettem bele egy kis főzőkolbászt, meg húsos szalonnát és remek kolozsvári káposzta készült belőle.
Az említett boltban most sok mindent 2-tőt fizet 3-mat kap akcióban adnak, és vannak benne jó dolgok is! Pl levesbe való tésztál,mosogatószer stb.
Most "lemozgásként" megyek havat lapátolni. Térdig ér!
Sziasztok!
Amíg a párom a havat lapátolta én sétáltam mellette. Nagyon jól esett. Már kellett egy pici friss levegő.
Mindig nézem az előrejelzést és hétfő-kedd éjszakára -17, -19 fokot mutat. Remélem, annyi azért nem lesz :((( Már igy is sok a fűtésszámla.
Anyukáméknak van egy hatalmas kutyájuk, ilyenkor be szoktuk kötni a szánkó elé és boldogan húzza a gyerekeket:D
Amikor megsajnáltam, mondtam, hogy na most már had pihenjen szegényke, apukám levette róla a hámot, erre a kutya felkapta és hozta utánunk, hogy de, igen, még játszani szeretne:D
Nálunk egyenlőre semmilyen csapadék nincs. A párom már hajnalban elment a tacskóba, nehogy aztán ne tudjon hazajönni a hóhelyzet miatt.
Vett csirkecombot, 5 kiló 2305 Ft.
Lett 2x1,7 kiló tiszta szín csirkecomb, meg 1,5 kiló ami farhát rész, abból feltettem egy jó kis csirkelevest a 12 literes fazékban :). Volt 3 db csirkemáj meg egy adag szív a fagyóban, az is hozzá társult.
Naplóm, kavart tészta 28. bejegyzés.
Csakhogy népszerűsítsem magam :)
Vagy süsd meg a kókuszos kocka tésztáját, nem kell hempergetni, anélkül is finom, főleg, ha egy kis vágott diót, csokit, mazsolát tudsz előkaparni a spájzból.
Jó reggelt mindenkinek! Nálunk szakad a hó!
Valami egyszerű süti recept kellene!Gyors és olcsó legyen!!Tudnátok segiteni??
Reggel erőszakot vettem magamon,és beleestem a mélyhűtőbe.(kint van a garázsban)Találtam zúzát,
uborkát,és így ma zúza pörkölt lesz nokedlival,és uborkasalátával.Tegnapról meg van palóclevesem!
Olvastam egy magvas gondolatot: nem az a férfi, aki birja az ütéseket, hanem aki a sokadik ütés után is feláll. (Zakk Wylde idézte, persze, hogy pasira vonatkoztatott)
Szerintem ez valahol ránk is igaz, átköltve kicsit.
Sziasztok!
Kellemes hétvégét kívánok mindenkinek!
Kategória: Nassok, sós finomságok
Hozzávalók: 2 (50 dkg) Rama Sütőmargarin; 1 (5 dkg) friss élesztő; 1 nagy doboz tejföl; 3-4 evőkanál zsír vagy sütőmargarin; 6 enyhén púpozott kávéskanál só; 1,2 kg rétesliszt
Tetejére: tojás; sajt (kb. 15 dkg); köménymag
A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományosnál magasabbak a rudak) 3-4 mm széles rudakat vágunk, melyeket kb. 8-10 cm-enként elvágjuk. A reszelt sajtra fektetjük tojásos felükkel lefelé. Kb. 200 fokon sütjük előmelegített sütőben.
Nekem ez van, kipróbáltam, eldugtam belőle egy pár darabot, pont olyan, mint frissen.
Nemigazán puha, inkább omlós, és az is marad.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)