Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Sziasztok!
Nem esik hurrrrrrrrrááá!
Szeény emberek annyira sajnálom őket. Jó levonul a viz újjá építi a házát és és jövőre újra jön a víz? Ez szörnyű..:(((
A pogi jól hangzik megfogom probálni..:))
Sziasztok, itt SÜT A NAP!!
De a műholdképet nézve nincs még vége a rossz időnek, csak idő kérdése, hogy mikor ér ide...
Mi még jól vagyunk, csak a pavilont bontotta le a szél megint :)
Kedves Mindenki!
Élek ám,csak meghúzom magam.
Idén még én sem savanyítottam kovászos uborkát,mert még nem volt kint a Harc Zsuzsi az utolérhetetlen finom, friss , rücskös uborkájával a piacon. Jövő héten már utánanézek a dolognak.
Ma sajtospogit készítettem , 1 darabka sincs belőle. Ajánlom figyelmetekbe :-)
Kedvenc sajtos pogácsám
Sütni szeretek, sütni jó, enni még jobb..
főleg sajtos pogácsát, ha elkészülök a pogácsával, már alig várom, hogy bekapjak egy pár szemet,
mióta ismerem ezt a receptet, e nélkül nincs ünnep, e nélkül nincs összejövetel, ezt minden alkalomra kell, készítem.. ez a legleg pogácsában..
Hozzávalók: 60dkg liszt, 30 dkg ráma, 1 tojás és 2 tojássárgája, só tetszés szerint / én 4 kanál a teásnál kisebb a mokkásnál nagyobb kanalat használok /, pici cukor, 5 dkg élesztő, tejföl kb 3 dl, 10-12 dkg reszelt sajt.
Tejfölbe beleteszem a cukrot és az élesztőt / nem baj, ha hideg a tejföl, nem kell melegíteni / jól elkeverem, és még többször megkeverem.
A lisztet a rámával elmorzsolom, ha kész beleteszem a sót, sajtot, tojást és az élesztős tejfölt.
Összedolgozom a hozzávalókat, könnyen gyúrható tésztát kell, hogy kapjak, ha keménynek érzem, akkor még teszek hozzá 1 – 2 evőkanál tejfölt.
Lényege a tésztának, könnyen kezelhető, de ne legyen ragacsos, akkor jó, ha nem ragad a kezünkhöz. Ha kicsit lágyabbra sikerül, akkor sem baj, legfeljebb elfekszenek a pogik sülés közbe..
Kelesztem a tésztát kb. másfél órát, majd ujjnyi vastagra nyújtom, bevagdosom a tetejét, kiszaggatom, megkenem tojásfehérjével / tojássárgájával / és megszóróm reszelt sajttal és 200 fokon légkeveréssel megsütöm.
Nem igényel nagy odafigyelést, csak összeállítást, kiszaggatást és a sütést.
Ha nyaralni megyünk, mindig ezt sütöm, mert nem szárad ki és napokig ehető, finom puha marad, csak ajánlani tudom.
Jó munkát, majd jó étvágyat!
Innen vettem ki:
Igy csinálom én is..
Nekem is volt 1x P3 (már régen volt ez)na féltem is rendesen. Mondták valamilyen gyulladás szedjek antibiutikumot. Na szedtem is semmi javulás ebből eü küret lesz. Na teljesen betojtam...akkor mondta valaki igyak cickafark teát reggel ittam 1 hónapi. Ettől nem ettől (nagyon hittem benne) rendben let az értékem. Azóta ha valami nyügömvan azon a részen iszom a cickafark fű teát. Ajánlom minden női odban szenvedőnek..:))
Egy sütés nélküli recept nektek!Ennek azok fognak örülni akiknek van diójuk.
Diós golyó
20 dkg dió,
20 dkg porcukor,
2 ek kakaó,
1 ek lekvár,
2 ek rum,
1 tojásfehérje.
Az egészet összekeverjük,dió nagyságú golyókat formálunk belőle,majd darált dióba,vagy csoki reszelékbe forgatjuk ízlés szerint!
Én ezt zsemléből csinálom és tepsiben sütöm.
Ha csak lehet nem sütök olajban, mert a "pocikám" nem szereti az olajban sült dolgokat.
Sziasztok!
Köszi az ötletet, a jó pap is holtig tanul.........!!!!!!!
Gyerekek nálunk SÜT A NAP! olyan jó látni..:))
Mi egy kicsi dombon lakunk igy a víz lefilyik. Pedig az Alföld az olyan mint az asztal... nekem csak virágos kertem van de az megbolondult..:)) Minden olyan hatalmasra nőt, hogy nemgyőzöm kiszedni, ritkitani..:)
Amúgy itt is áll a víz mindenhol,siratom is a csodás zöldborsóm,zöldbabom,karalábém meg a többit ... leszedni sem tudom-mert nyakig ér a sár,és szerintem szép lassan minden kirohad :-((
Pedig mennyi munka van már benne,és mennyi spórolási lehetőség...a gyerekeim leginkább az epret siratják :-(
Sziasztok!
Ma kipróbáltam a Falusi burgányás egytálétel nevezetű fixet,a Sp.rban volt leárazva 90-ft-ra.Nem rossz,pedig féltem milyen lesz.Igaz még vágtam alá hagymát,meg tettem bele pirospaprikát.Úgyhogy az összetevők listáját megörzöm,és kikísérletezem a fűszerezését házilag :-) mert nem igen használok ilyen fixeket,mártásokat.Inkább elkészítem magam.
Nah, Tyúkok, megint esik :((
...és éhes is vagyok, ezektől az esős hidegfrontos időjárásoktól állandóan ennék :S
Sziasztok Itt - Dél-Pest) sem esik végre, bár reggel még elég hűvös volt, reménykedem. :))
Örülök én is, hogy nincs semmi gond, nagyon rossz lehetett!
Sziasztok!
Lúdanyó, csak desszertet tudok ma ajánlani:
túrós kifli:
A kifli belsejét kiszedjük. A túrót összekeverjük tojással, porcukorral, mazsolával, a masszát a kifli belsejébe töltjük. A kifliket forró olajban megpirítjuk (jó ropogós legyen, és tényleg legyen forró az olaj, úgy nem szívja a kifli magába). Ha kész, porcukorral megszórjuk.
Szerintem nagyon finom és gyors desszert. Elvileg zsemlével is el lehet készíteni.
Pálinkás jó reggelt (hogy cifrázzam kicsit..:))
Nálunk Solt környékén is esőnélküli perceket? élünk meg. Annyira kéne mosnom de hova teregessek? Meg főznöm kéne de mit? Ma televegyok kérdéssel???..:))
Sziasztok!
Most éppen itt sem esik. Szép napot!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)