Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)

9427. tapsifül
2010. jún. 3. 08:08
Sziasztok! Nálunk is minden vízben áll.A kiskertben minden kirohad ha nem jön hamarosan a jó idő.Én is kitartóan gyűjtöm a 100 és 200 ft-kat.Ma éjszakás vagyok és még van egy kis maszek melóm is délután,főznöm és tornáznom is kellene,így most ha nem haragszotok mára el is köszönök.Holnap és szombaton szabados vagyok, akkor majd többször benézek.Mindenkinek szép napot!
9426. 2ed619333f (válaszként erre: 9421. - Lúdanyó)
2010. jún. 3. 07:29
én fürdeni szoktam a cickafarkfű teában, ha nyűgöm van.Csinálok egy nagy tállal, aztán a fürdővizbe öntöm és fél órát áztatom benne magam:)
9425. lúdanyó
2010. jún. 3. 07:27

Sziasztok!

Nem esik hurrrrrrrrrááá!

Szeény emberek annyira sajnálom őket. Jó levonul a viz újjá építi a házát és és jövőre újra jön a víz? Ez szörnyű..:(((

A pogi jól hangzik megfogom probálni..:))

9424. martini64
2010. jún. 3. 06:02

Sziasztok, itt SÜT A NAP!!

De a műholdképet nézve nincs még vége a rossz időnek, csak idő kérdése, hogy mikor ér ide...

Mi még jól vagyunk, csak a pavilont bontotta le a szél megint :)

9423. Gy.Ibi (válaszként erre: 9415. - Mommy)
2010. jún. 2. 22:05
Próbáld ki a burgonyás lángost sütőben.Fánkszaggatóval nekem ma 15db lett fél kg lisztből.Sütés előtt megszórtam apróra vágott bacon szalonnával.Amikor kihűl is finom,és nincs olajszag.
2010. jún. 2. 21:37

Kedves Mindenki!

Élek ám,csak meghúzom magam.

Idén még én sem savanyítottam kovászos uborkát,mert még nem volt kint a Harc Zsuzsi az utolérhetetlen finom, friss , rücskös uborkájával a piacon. Jövő héten már utánanézek a dolognak.

Ma sajtospogit készítettem , 1 darabka sincs belőle. Ajánlom figyelmetekbe :-)

Kedvenc sajtos pogácsám

Sütni szeretek, sütni jó, enni még jobb..

főleg sajtos pogácsát, ha elkészülök a pogácsával, már alig várom, hogy bekapjak egy pár szemet,

mióta ismerem ezt a receptet, e nélkül nincs ünnep, e nélkül nincs összejövetel, ezt minden alkalomra kell, készítem.. ez a legleg pogácsában..

Hozzávalók: 60dkg liszt, 30 dkg ráma, 1 tojás és 2 tojássárgája, só tetszés szerint / én 4 kanál a teásnál kisebb a mokkásnál nagyobb kanalat használok /, pici cukor, 5 dkg élesztő, tejföl kb 3 dl, 10-12 dkg reszelt sajt.

Tejfölbe beleteszem a cukrot és az élesztőt / nem baj, ha hideg a tejföl, nem kell melegíteni / jól elkeverem, és még többször megkeverem.

A lisztet a rámával elmorzsolom, ha kész beleteszem a sót, sajtot, tojást és az élesztős tejfölt.

Összedolgozom a hozzávalókat, könnyen gyúrható tésztát kell, hogy kapjak, ha keménynek érzem, akkor még teszek hozzá 1 – 2 evőkanál tejfölt.

Lényege a tésztának, könnyen kezelhető, de ne legyen ragacsos, akkor jó, ha nem ragad a kezünkhöz. Ha kicsit lágyabbra sikerül, akkor sem baj, legfeljebb elfekszenek a pogik sülés közbe..

Kelesztem a tésztát kb. másfél órát, majd ujjnyi vastagra nyújtom, bevagdosom a tetejét, kiszaggatom, megkenem tojásfehérjével / tojássárgájával / és megszóróm reszelt sajttal és 200 fokon légkeveréssel megsütöm.

Nem igényel nagy odafigyelést, csak összeállítást, kiszaggatást és a sütést.

Ha nyaralni megyünk, mindig ezt sütöm, mert nem szárad ki és napokig ehető, finom puha marad, csak ajánlani tudom.

Jó munkát, majd jó étvágyat!

Innen vettem ki:

[link]

9421. lúdanyó (válaszként erre: 9420. - Csillagfürt)
2010. jún. 2. 20:48

Igy csinálom én is..

Nekem is volt 1x P3 (már régen volt ez)na féltem is rendesen. Mondták valamilyen gyulladás szedjek antibiutikumot. Na szedtem is semmi javulás ebből eü küret lesz. Na teljesen betojtam...akkor mondta valaki igyak cickafark teát reggel ittam 1 hónapi. Ettől nem ettől (nagyon hittem benne) rendben let az értékem. Azóta ha valami nyügömvan azon a részen iszom a cickafark fű teát. Ajánlom minden női odban szenvedőnek..:))

9420. csillagfürt (válaszként erre: 9394. - Martini64)
2010. jún. 2. 20:43
Én is gyűjtöm a 200asokat, de még nem nyúltam hozzá. Még meg se számoltam, legyen meglepetés. Majd decemberben ...
9419. csillagfürt (válaszként erre: 9383. - 8c73a5832e)
2010. jún. 2. 20:41
Sorstársam vagy, úgy tűnik. Nekem is volt már P3-am, szerintem öregedtem az idő alatt egy évtizednyit:( Nálam valamilyen gyulladásos állapot okozta az eltérést, de én megjártam a HPV tipizálást is. Na az mire megjött, idegbeteg lettem.
9418. csillagfürt (válaszként erre: 9381. - Lúdanyó)
2010. jún. 2. 20:37
Azt teszem, nagyon örülök veled:)))))))))))
9417. mommy (válaszként erre: 9416. - Smudlaagi54)
2010. jún. 2. 17:58
Köszi, ki fogom próbálni!!!
2010. jún. 2. 17:51

Egy sütés nélküli recept nektek!Ennek azok fognak örülni akiknek van diójuk.

Diós golyó

20 dkg dió,

20 dkg porcukor,

2 ek kakaó,

1 ek lekvár,

2 ek rum,

1 tojásfehérje.

Az egészet összekeverjük,dió nagyságú golyókat formálunk belőle,majd darált dióba,vagy csoki reszelékbe forgatjuk ízlés szerint!

9415. mommy (válaszként erre: 9402. - Moenia)
2010. jún. 2. 17:40

Én ezt zsemléből csinálom és tepsiben sütöm.

Ha csak lehet nem sütök olajban, mert a "pocikám" nem szereti az olajban sült dolgokat.

9414. mommy (válaszként erre: 9372. - 2ed619333f)
2010. jún. 2. 17:31

Sziasztok!

Köszi az ötletet, a jó pap is holtig tanul.........!!!!!!!

9413. lúdanyó (válaszként erre: 9402. - Moenia)
2010. jún. 2. 15:29
Jól hangzik! Ma nemsütök. Majd egyszer. Kelkáposztát főztem egy kis mű fasirtal meg tojás levest. Jó volt.
9412. lúdanyó
2010. jún. 2. 15:26

Gyerekek nálunk SÜT A NAP! olyan jó látni..:))

Mi egy kicsi dombon lakunk igy a víz lefilyik. Pedig az Alföld az olyan mint az asztal... nekem csak virágos kertem van de az megbolondult..:)) Minden olyan hatalmasra nőt, hogy nemgyőzöm kiszedni, ritkitani..:)

2010. jún. 2. 13:55

Amúgy itt is áll a víz mindenhol,siratom is a csodás zöldborsóm,zöldbabom,karalábém meg a többit ... leszedni sem tudom-mert nyakig ér a sár,és szerintem szép lassan minden kirohad :-((

Pedig mennyi munka van már benne,és mennyi spórolási lehetőség...a gyerekeim leginkább az epret siratják :-(

2010. jún. 2. 13:52

Sziasztok!

Ma kipróbáltam a Falusi burgányás egytálétel nevezetű fixet,a Sp.rban volt leárazva 90-ft-ra.Nem rossz,pedig féltem milyen lesz.Igaz még vágtam alá hagymát,meg tettem bele pirospaprikát.Úgyhogy az összetevők listáját megörzöm,és kikísérletezem a fűszerezését házilag :-) mert nem igen használok ilyen fixeket,mártásokat.Inkább elkészítem magam.

9409. caravell
2010. jún. 2. 13:31

Nah, Tyúkok, megint esik :((

...és éhes is vagyok, ezektől az esős hidegfrontos időjárásoktól állandóan ennék :S

9408. caravell (válaszként erre: 9407. - Moenia)
2010. jún. 2. 13:30
Ugyehogyugye? :))
9407. moenia (válaszként erre: 9406. - Caravell)
2010. jún. 2. 13:01
:-) Ez lehetett az ok, az uram ugyanis nem panaszkodott az ebédre! :-) És azért nekem is lecsúszott 3 szelet sütike! :-)
9406. caravell (válaszként erre: 9403. - Moenia)
2010. jún. 2. 09:47
Vagy az is lehet, hogy ma vagy nyűgös, nem? :))
9405. caravell (válaszként erre: 9393. - Smudlaagi54)
2010. jún. 2. 09:46
:((
9404. caravell (válaszként erre: 9381. - Lúdanyó)
2010. jún. 2. 09:35

Sziasztok Itt - Dél-Pest) sem esik végre, bár reggel még elég hűvös volt, reménykedem. :))

Örülök én is, hogy nincs semmi gond, nagyon rossz lehetett!

9403. moenia
2010. jún. 2. 07:59
Ma én lángost sütök, már begyúrtam tegnap, de nagyon nem tetszik nekem, szóval még lehet, hogy változik a terv! A desszert már kész, tejszelet, de az sem tetszik nekem (még nem kóstoltam)! Lehet, hogy tegnap nem voltam túl ügyes! :-(
9402. moenia
2010. jún. 2. 07:56

Sziasztok!

Lúdanyó, csak desszertet tudok ma ajánlani:

túrós kifli:

A kifli belsejét kiszedjük. A túrót összekeverjük tojással, porcukorral, mazsolával, a masszát a kifli belsejébe töltjük. A kifliket forró olajban megpirítjuk (jó ropogós legyen, és tényleg legyen forró az olaj, úgy nem szívja a kifli magába). Ha kész, porcukorral megszórjuk.

Szerintem nagyon finom és gyors desszert. Elvileg zsemlével is el lehet készíteni.

2010. jún. 2. 07:53
Nekem van paprikás krumplim nokival mára,és zöldborsó leves lesz hozzá,hogy ürüljön a hűtő!
9400. lúdanyó
2010. jún. 2. 07:31

Pálinkás jó reggelt (hogy cifrázzam kicsit..:))

Nálunk Solt környékén is esőnélküli perceket? élünk meg. Annyira kéne mosnom de hova teregessek? Meg főznöm kéne de mit? Ma televegyok kérdéssel???..:))

2010. jún. 2. 06:56
Sziasztok jó reggelt,és szép napot mindenkinek!Nálunk is lóg az eső lába!
9398. mmacus
2010. jún. 2. 06:09

Sziasztok!

Most éppen itt sem esik. Szép napot!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook