Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A padlizsán is finom és a laktató sülve, fokhagymásan.
Ráadásul tisztítja a szervezetet. Pontosabban a bélfalat.
Sziasztok!
Én ma karfiolt raktam el savanyúságnak és lecsót főztem be télire!... nem régen végeztem!
Olvastam egy jó receptet de ezek után pironkodva irom ide..:(
Hozzávalók:
- 2 db mellső csülök
- 4-5 db savanykás alma
- 2 szál sárgarépa
- 20 dkg reszelt ecetes torma
- 2 db tojássárgája
- olívaolaj
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd sós hideg vízben feltesszük, kuktában puhára főzzük. Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen.
Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva, a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük.
Kötözőzsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Amikor megsült, a sütőből kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk.
Salátával, kenyérrel tálaljuk.
Én már alkalmaztam ezt a diétát, aztán bizonyos étkezési formám meg is változott ez által! Már nincs fehér liszt, fehér cukor, szintetikus és tartósitószert tartalmazó alapanyag és étek nálam otthon!
Nasi az a gyümölcs, kakaó, tej , mustár, majonéz és kechap is kirugva!
Leányom miatt kezdtem el!
Kuszkusz, barna rízs, bulgur és kölés + hántolt árpagyöngy!
Savanyuságok is csak azok voltak benne, amik ecetet nem tartalmaznak!
Tejtermék élőflórás, nagyon oda kell figyelni, de ha megszokja az ember, akkor már élből igy vásárol! Mindent meg el lehet ezekből az anyagokből készíteni!
Husok: baromfi és hal
Tojás ritkán!
Na erről ennyit!
Sok sok zöldség és saláta, nem agyon párolva:-)
De viszont ami ajánlott füszer, a kapor és a bors!
Jó az neked?..:)
Sokszor nekiáltam, hogy átmegyek egészséges főzésre...na a család majdnem kitagadott... Annál meg lustább vagyok, hogy magamnak pepecseljek...Na meg az is szörnyű, hogy az én férjem annyira jóitűen tud enni...jaj
Csinálok egy zöldségközpontú diétát, amihez a candida diéta szabályait vettem alapul.
Harmadik napja csinálom, kezdtem kifejezetten élvezni. Sose szedtem még össze magam eddig, hogy sok zöldséget egyek és ne cukrozzam a teámat, ne nasizzak este stb.
Viszont nagyon időigényes. Szerintem irodában dolgozva baromira elszántnak kell lenni, hogy valaki ezt csinálja. Nekem most mákom van, itthon lazítok, de valószínűleg már csak egy pár napig (nem folyamatos a melóm, hol van sok, hol nincs semmi).
Csajok ma mit sütök?
Céklát és zellergumót! Tettem rá fokhagymás olajat és megszórtam oregánóval, borssal.
Ez lesz vacsorára. Kellemes illatú meleggel árasztja el a földszintet és még meg is lehet enni :)
Sziasztok! Szia!
Hm! Éreztem én, hogy valami gyanús a dologban! :-) Köszi a választ! Igazán nem foglalkoztam még a témával (szerencsére nem kell), de talán jobb odafigyelni, hogy a későbbiekben se kelljen ezzel foglalkozni!
Ha jól emlékszem március végén.
Oktőber utolsó hétvégéjén meg visszatekerjük.
karácsonkor is jönnek ám a nyuszik:-D Szép napot neked!
Valamikor október tizen..... valahogy igy!
jön a husvét hát nem szeptember van..:)
Kitudja mikor kell előre álítani az órát?
Eszembe jutott egy másik kedvenc kajám is, amire az első hóeséskor kezdek el "rájárni" mert egy tokodi kolléganőmtől tanultam első hóeséskor, estefelé, iskolából hazafelé tartva éhesen, fáradtan, fázva,mikoris arról mesélt, hogy ezt fogja vacsorázni.
Tokodi vacsora
Lábasba önts 1 üveg ivóparadicsomot(vagy amennyi a kapacitásod),tégy bele egy emberes darab puha,illatos, házi füstölt kolbászt és kezdd el lassan forralni.Ha már úgy gondolod, hogy megfőtt, zárd el a gázt.
Forralj egy pohár vizet (+ narancshéj, citromhéj, fahéj, szegfűszeg, ánizsmag)1-2'-ig, öntsd föl tokodi (vagy hegyfarki, vagy más jóféle) borral(amennyi a kapacitásod) és melegítsd forróra. Ezalatt a paradicsomban főtt kolbász ehetőre hűlt.Az isteni főtt kolbászt sváb kenyérrel falatozd, majd kanalászd ki a kolbászzsíros,ízes, jó meleg paradicsomlét, utána kortyolgasd el a fűszeres, meleg bort.
Nem kell ringatni , hogy édesen aludj mindezek után.
Ez ilyen örök vitatéma. Az élesztő gombák 40-60 fokon elpusztulnak. Tulajdonképpen a finomított liszt az, ami miatt nem annyira javasolt nagy mennyiségben fogyasztani.
De ugye a candida túlszaporodás, mint betegség is egy vitatott dolog.
Mondjuk azt talán tényként kezelhetjük, hogy ha a szervezet egyensúlya megbomlik, az jót nem jelent. Így, ha valami túlszaporodik, annak se lesz jó vége előbb vagy utóbb. Már, csak az a kérdés, hogy kinél mi jelenti a túlszaporodást ...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)