Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


12444. kisnejulcsi (válaszként erre: 12443. - Horvathrekusi)
2010. okt. 1. 16:31
meeer az tök jóóóó :)
12443. horvathrekusi (válaszként erre: 12442. - Kisnejulcsi)
2010. okt. 1. 16:27
Én is imádom.... gyakorlatilag mindent ami padlizsán!
12442. kisnejulcsi (válaszként erre: 12441. - Horvathrekusi)
2010. okt. 1. 16:26
Én nagyon szeretem pirítósra a padlizsánkrémet . Teszek is el télire :)
12441. horvathrekusi (válaszként erre: 12429. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. okt. 1. 16:24

A padlizsán is finom és a laktató sülve, fokhagymásan.

Ráadásul tisztítja a szervezetet. Pontosabban a bélfalat.

12440. kisnejulcsi (válaszként erre: 12438. - Inci47)
2010. okt. 1. 16:12
Puszillak , köszönöm :))
12439. inci47
2010. okt. 1. 15:32

Sziasztok!


Én ma karfiolt raktam el savanyúságnak és lecsót főztem be télire!... nem régen végeztem!

12438. inci47 (válaszként erre: 12437. - Kisnejulcsi)
2010. okt. 1. 15:31
Gépeld be a a keresőbe, hogy cékla nyersen...nekem kiadott 13 nagyon jó receptet!
2010. okt. 1. 14:11
Ma épp céklát főztem az ebédhez - savanyúságnak - és pont az érdekel mit lehet még belőle - esetleg - nyersen , mert sokat kaptam .....
12436. lúdanyó
2010. okt. 1. 14:09

Olvastam egy jó receptet de ezek után pironkodva irom ide..:(


Hozzávalók:

- 2 db mellső csülök

- 4-5 db savanykás alma

- 2 szál sárgarépa

- 20 dkg reszelt ecetes torma

- 2 db tojássárgája

- olívaolaj

- só

- őrölt fehérbors


Elkészítés:

A csülköket megtisztítjuk, megmossuk, majd sós hideg vízben feltesszük, kuktában puhára főzzük. Amikor megpuhult, a léből kivéve, a csonthoz közelebbi oldalon felvágjuk, a csontot óvatosan kiemeljük, ügyelve arra, hogy szét ne essen.


Az ecetes tormába belereszeljük a meghámozott almát, a sárgarépát, hozzáadjuk a tojássárgákat, megsózzuk, megborsozzuk, majd ezt a tölteléket arányosan elosztva, a két csülökbe, a csontok helyébe betöltjük.


Kötözőzsineggel átkötjük, kiolajozott tűzálló tálba tesszük. Megkenjük a maradék olajjal, és előmelegített, forró sütőben pirosra sütjük. Amikor megsült, a sütőből kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd a kötőzsineget eltávolítva, éles késsel nem túl vékony szeletekre vágjuk.


Salátával, kenyérrel tálaljuk.

12435. kisnejulcsi (válaszként erre: 12432. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. okt. 1. 14:07
Én itthon vagyok és cukorbeteg :((( - ezért diétázom, nem ehetek sok szénhidrátot !
12434. FormáSan (válaszként erre: 12432. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. okt. 1. 14:03

Én már alkalmaztam ezt a diétát, aztán bizonyos étkezési formám meg is változott ez által! Már nincs fehér liszt, fehér cukor, szintetikus és tartósitószert tartalmazó alapanyag és étek nálam otthon!

Nasi az a gyümölcs, kakaó, tej , mustár, majonéz és kechap is kirugva!

Leányom miatt kezdtem el!

Kuszkusz, barna rízs, bulgur és kölés + hántolt árpagyöngy!

Savanyuságok is csak azok voltak benne, amik ecetet nem tartalmaznak!

Tejtermék élőflórás, nagyon oda kell figyelni, de ha megszokja az ember, akkor már élből igy vásárol! Mindent meg el lehet ezekből az anyagokből készíteni!

Husok: baromfi és hal

Tojás ritkán!

Na erről ennyit!

Sok sok zöldség és saláta, nem agyon párolva:-)

De viszont ami ajánlott füszer, a kapor és a bors!

12433. lúdanyó (válaszként erre: 12432. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. okt. 1. 13:51

Jó az neked?..:)

Sokszor nekiáltam, hogy átmegyek egészséges főzésre...na a család majdnem kitagadott... Annál meg lustább vagyok, hogy magamnak pepecseljek...Na meg az is szörnyű, hogy az én férjem annyira jóitűen tud enni...jaj

12432. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 12430. - Kisnejulcsi)
2010. okt. 1. 13:45

Csinálok egy zöldségközpontú diétát, amihez a candida diéta szabályait vettem alapul.


Harmadik napja csinálom, kezdtem kifejezetten élvezni. Sose szedtem még össze magam eddig, hogy sok zöldséget egyek és ne cukrozzam a teámat, ne nasizzak este stb.


Viszont nagyon időigényes. Szerintem irodában dolgozva baromira elszántnak kell lenni, hogy valaki ezt csinálja. Nekem most mákom van, itthon lazítok, de valószínűleg már csak egy pár napig (nem folyamatos a melóm, hol van sok, hol nincs semmi).

12431. smudlaagi54 (válaszként erre: 12423. - Lúdanyó)
2010. okt. 1. 13:13
Szerintem október 31.-én!Sziasztok!
12430. kisnejulcsi (válaszként erre: 12429. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. okt. 1. 12:38
De jóóóóó ötlet !
2010. okt. 1. 12:33

Csajok ma mit sütök?


Céklát és zellergumót! Tettem rá fokhagymás olajat és megszórtam oregánóval, borssal.

Ez lesz vacsorára. Kellemes illatú meleggel árasztja el a földszintet és még meg is lehet enni :)

12428. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 12427. - Moenia)
2010. okt. 1. 12:32
Jaja, elég ingoványos talaj:))
12427. moenia (válaszként erre: 12418. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. okt. 1. 09:50

Sziasztok! Szia!


Hm! Éreztem én, hogy valami gyanús a dologban! :-) Köszi a választ! Igazán nem foglalkoztam még a témával (szerencsére nem kell), de talán jobb odafigyelni, hogy a későbbiekben se kelljen ezzel foglalkozni!

12426. kisnejulcsi (válaszként erre: 12423. - Lúdanyó)
2010. okt. 1. 09:10
Tavaly október utolsó szombatján kellett :)))
12425. Gy.Ibi (válaszként erre: 12423. - Lúdanyó)
2010. okt. 1. 09:08

Ha jól emlékszem március végén.

Oktőber utolsó hétvégéjén meg visszatekerjük.

12424. FormáSan (válaszként erre: 12423. - Lúdanyó)
2010. okt. 1. 07:55

karácsonkor is jönnek ám a nyuszik:-D Szép napot neked!

Valamikor október tizen..... valahogy igy!

12423. lúdanyó (válaszként erre: 12421. - FormáSan)
2010. okt. 1. 07:33

jön a husvét hát nem szeptember van..:)

Kitudja mikor kell előre álítani az órát?

12422. lúdanyó (válaszként erre: 12420. - 875f1a5663)
2010. okt. 1. 07:31
Jaj ez nagyon aranyos..:) meg biztos finom!..:))
12421. FormáSan (válaszként erre: 12407. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. okt. 1. 07:26
:-) Jó reggelt és szép napot, itt nyuszika kopogtatott:-D
12420. 875f1a5663
2010. okt. 1. 06:47

Eszembe jutott egy másik kedvenc kajám is, amire az első hóeséskor kezdek el "rájárni" mert egy tokodi kolléganőmtől tanultam első hóeséskor, estefelé, iskolából hazafelé tartva éhesen, fáradtan, fázva,mikoris arról mesélt, hogy ezt fogja vacsorázni.


Tokodi vacsora


Lábasba önts 1 üveg ivóparadicsomot(vagy amennyi a kapacitásod),tégy bele egy emberes darab puha,illatos, házi füstölt kolbászt és kezdd el lassan forralni.Ha már úgy gondolod, hogy megfőtt, zárd el a gázt.

Forralj egy pohár vizet (+ narancshéj, citromhéj, fahéj, szegfűszeg, ánizsmag)1-2'-ig, öntsd föl tokodi (vagy hegyfarki, vagy más jóféle) borral(amennyi a kapacitásod) és melegítsd forróra. Ezalatt a paradicsomban főtt kolbász ehetőre hűlt.Az isteni főtt kolbászt sváb kenyérrel falatozd, majd kanalászd ki a kolbászzsíros,ízes, jó meleg paradicsomlét, utána kortyolgasd el a fűszeres, meleg bort.

Nem kell ringatni , hogy édesen aludj mindezek után.

12419. 875f1a5663
2010. okt. 1. 04:40

Szia Mindenkinek!


Ezt én még nem próbáltam, de figyelemre méltó kis recept, közzé teszem


[link]

12418. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 12417. - Moenia)
2010. szept. 30. 22:29

Ez ilyen örök vitatéma. Az élesztő gombák 40-60 fokon elpusztulnak. Tulajdonképpen a finomított liszt az, ami miatt nem annyira javasolt nagy mennyiségben fogyasztani.


De ugye a candida túlszaporodás, mint betegség is egy vitatott dolog.


Mondjuk azt talán tényként kezelhetjük, hogy ha a szervezet egyensúlya megbomlik, az jót nem jelent. Így, ha valami túlszaporodik, annak se lesz jó vége előbb vagy utóbb. Már, csak az a kérdés, hogy kinél mi jelenti a túlszaporodást ...

12417. moenia (válaszként erre: 12413. - 875f1a5663)
2010. szept. 30. 21:58
Tényleg jobb az öregtésztás/kovászos kenyér (szerintem). Én egyébként a megkelt kenyértésztából elveszek kb 10 dkg-t, amit a következő kenyérhez adok. Az élesztő mennyiségét ekkor kb. felére kell csökkenteni. Bár ezt a Candida dolgot nem egészen értem, ugyanis a kovász/öregtészta is élesztő gyanánt működik, az akkor nem számít?
12416. inci47
2010. szept. 30. 21:50
Én ma "őszibarack" lekvárt készítettem cukkiniből. . . . vettem egy doboz őszibarack konzervet, ennek a levében és még 1 dl vízben megfőztem a cukkinit, majd az őszibarackkal együtt leturmixoltam, összekevertem 30 dkg cukrot a dzsemfixxel és tettem bele két csomag őszibarackos boleró italport, összefőztem, melegen üvegekbe raktam, majd száraz dunsztba. . . . megkóstoltam finom volt, remélem ízleni fog holnap is!
12415. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 12409. - Geranna7)
2010. szept. 30. 21:39
Azt nem árt folyamatosan ellenőrízni nyitott üveg esetén bármi történhet.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook