Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Megcsináltam ma a túrótortát, amit ajánlottál egyszer, amiben nincs is tészta. Sajnos nem jött fel, pedig mindent úgy csináltam, ahogy leírtad. Biztos, hogy nem kell abba a túróhabba liszt?
A sütést se rontottam el szerintem.
Azért megették :)
Kispóroltam belőle a piskótát, van aki tesz az aljára (vagy babapiskótát)
Jamie Oliver így készíti:
Csodálkoztam, hogy már többször írtad ezt a zsíros dolgot, én az ellenkezőjét tapasztalom már évek óta, úgyhogy utána néztem egy picit. A pangasius az átlagosnál szárazabb húsú hal (ezt nem én találtam ki, hanem a Haltermelők Országos Szövetsége és Terméktanácsa ügyvezetője nyilatkozza, [link]
Ha te valami zsírosat sikerült kapjál, akkor mellé nyúlhattak... :(((
És innentől pihenek!!!!
Kész a takarítás, a kert, a főzés, a mosás fele, már csak teregetek egyet, ha lejár a gép.
Nagyon finom lett a réteges krém. Egy hosszú pohárba raktam össze, csoki, vanilia, tejszinhab, és mégegyszer ugyanez. Nagyon mutatós lett!!!
Szerintem a kettő ugyanaz! Magyarul cápaharcsa.
Én is a hangzatos "cápa" miatt vettem meg, mert azt hittem tengeri hal. De nem! Vietnámban tenyésztik kis tavakban. Olyan is! Simán el lehet adni egy kicsit zsírosabb, iszapízű pontynak!
Ezt a recit is leírtam, mi is szeretjük a sósat!
Az omlóskrémes receptet megkaphatnám? Köszönöm.
Sziasztok! Mennyit irtatuk tegnap óta most nincs kedven vissza olvasni majd késöbb..:)
Nagyon megkivántam a sósat. Csináltam olyat, hogy 15dk vaj, 20 dk liszt, fél sütőpor, 3 nagyobb krumpli reszelve nyersen,só 2tojás, 2dl tejfől.Ezt jól össze kevertem. Betettem maffin formába és megsütöttem Nagyon jó lett..:)
Jajj,bocs!!
Te be is írtad,hogy lisztezett-vajazott..
De valahogy nem láttam.
Sütőpapírral is fincsi lett!!!
Már kóstoltuk...és a fahéjillat...
Még a kedvem is jobb lett!!
SOS!!!
A mézeshez a tepsit ki kell kenni????
Köszi...
Már fél hatkor felébredtem, lustiztam egy kicsit, cigikávé, hoxa, himbilimbi :) Még most se álltam neki semminek, pedig volna mit csinálni.
Hétköznap ötkor kelek, szerintem be van állva rá a bioórám, így hétvégén is felébredek.
Szia Márti, Neked is szépeket!
Te is mindig korán kelsz? Véletlenül vagy szándékosan? Basszus, én ma nyugisan aludhatnék, tegnap kitakarítottam, ma nem én főzök, elmaradt munkákra ott a szabadság... erre már 7-kor itt kukorékolok...
Sziasztok, jó reggelt, szép vasárnapot!
Fáncsi, ennek örülök!
(ugyehogyugye, megmondtam, ill. írtam... :)) )
Sziasztok, szép napot kívánok mindenkinek!
Tacskó akció 19-21-ig (kicsit elkéstem, de még ma lehet szaladni)
citrom 129.-
pizza sonka 1 kg 799.-
tejföl 450 gr. 179.-
Omnia kávé 500 gr. 869.-
tacskó akció 22-25-ig
natúr halfilé 1 kg 749.-
csirkemáj fagyasztott 0,5 kg 199.-
felezett őszibarack befőtt 219.-
hétfőtől csütörtökig 4000 Ft felett 500 vissszajár, kupont vinni kell!
Megsütöttem a sütijeimet.
Mindegyik finom lett. Ezentúl simán bespájzolok a fagyóba élesztőt.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)