Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


14868. martini64 (válaszként erre: 14867. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. nov. 21. 17:12

Megcsináltam ma a túrótortát, amit ajánlottál egyszer, amiben nincs is tészta. Sajnos nem jött fel, pedig mindent úgy csináltam, ahogy leírtad. Biztos, hogy nem kell abba a túróhabba liszt?

A sütést se rontottam el szerintem.

Azért megették :)

2010. nov. 21. 17:04

Kispóroltam belőle a piskótát, van aki tesz az aljára (vagy babapiskótát)


Jamie Oliver így készíti:

[link]

14866. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 14865. - A14deb9047)
2010. nov. 21. 16:58
Angliában nagyon népszerű, ha jól emlékszem triffle néven az ilyen rétegezős. Ott kezdődik egy vanília pudinggal, némi bogyós gyümölcs, arra gyümöcszselé (eper v. málna) és a tetején tejszínhab. Nekem bejön :))
14865. a14deb9047 (válaszként erre: 14864. - Mandella)
2010. nov. 21. 16:53
Igen, áztatott mazsolával még finomabb, esetleg még egy kis reszelt csokoládé a tetején :))
14864. mandella (válaszként erre: 14861. - Anyagi)
2010. nov. 21. 16:46
milyen az a réteges krém? pudingok és tejszínhab?
14863. mandella
2010. nov. 21. 16:46
na sziasztok, nálam holnaptól lesz "hó vége"... bár még egy pizzabónuszunk van, tehát egy estére már megvan a vacsi, de a többi az passsz :(
14862. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 14860. - Anyagi)
2010. nov. 21. 16:45

Csodálkoztam, hogy már többször írtad ezt a zsíros dolgot, én az ellenkezőjét tapasztalom már évek óta, úgyhogy utána néztem egy picit. A pangasius az átlagosnál szárazabb húsú hal (ezt nem én találtam ki, hanem a Haltermelők Országos Szövetsége és Terméktanácsa ügyvezetője nyilatkozza, [link]


Ha te valami zsírosat sikerült kapjál, akkor mellé nyúlhattak... :(((

14861. Anyagi
2010. nov. 21. 16:42

És innentől pihenek!!!!

Kész a takarítás, a kert, a főzés, a mosás fele, már csak teregetek egyet, ha lejár a gép.


Nagyon finom lett a réteges krém. Egy hosszú pohárba raktam össze, csoki, vanilia, tejszinhab, és mégegyszer ugyanez. Nagyon mutatós lett!!!

14860. Anyagi (válaszként erre: 14843. - Caravell)
2010. nov. 21. 16:31

Szerintem a kettő ugyanaz! Magyarul cápaharcsa.

Én is a hangzatos "cápa" miatt vettem meg, mert azt hittem tengeri hal. De nem! Vietnámban tenyésztik kis tavakban. Olyan is! Simán el lehet adni egy kicsit zsírosabb, iszapízű pontynak!

14859. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 14852. - Mmacus)
2010. nov. 21. 15:07
Én is papírozni szoktam.
14858. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 14846. - Martini64)
2010. nov. 21. 15:06
Olyat még nem is láttam. A Corában szoktam venni, de ott normál méretűek és nem is zsírosak.
14857. kovaevakiss (válaszként erre: 14856. - Lúdanyó)
2010. nov. 21. 14:32

Ezt a recit is leírtam, mi is szeretjük a sósat!

Az omlóskrémes receptet megkaphatnám? Köszönöm.

14856. lúdanyó
2010. nov. 21. 13:53

Sziasztok! Mennyit irtatuk tegnap óta most nincs kedven vissza olvasni majd késöbb..:)

Nagyon megkivántam a sósat. Csináltam olyat, hogy 15dk vaj, 20 dk liszt, fél sütőpor, 3 nagyobb krumpli reszelve nyersen,só 2tojás, 2dl tejfől.Ezt jól össze kevertem. Betettem maffin formába és megsütöttem Nagyon jó lett..:)

14855. geranna7 (válaszként erre: 14850. - Geranna7)
2010. nov. 21. 11:28

Jajj,bocs!!

Te be is írtad,hogy lisztezett-vajazott..

De valahogy nem láttam.

Sütőpapírral is fincsi lett!!!

Már kóstoltuk...és a fahéjillat...

Még a kedvem is jobb lett!!

14854. caravell (válaszként erre: 14847. - Mmacus)
2010. nov. 21. 09:49
Basszus, csak a párom meg ne tudja, akkor előítéletei lesznek... hátha ez jobb minőség...
14853. geranna7 (válaszként erre: 14852. - Mmacus)
2010. nov. 21. 09:49
Köszi..és szerencsére van is itthon...
14852. mmacus (válaszként erre: 14850. - Geranna7)
2010. nov. 21. 09:42
Én sütőpapírt tennék alá...
14851. geranna7
2010. nov. 21. 09:42
Sziasztok!!!Szép napot mindenkinek!!!
14850. geranna7 (válaszként erre: 14844. - Martini64)
2010. nov. 21. 09:41

SOS!!!

A mézeshez a tepsit ki kell kenni????

Köszi...

14849. mmacus
2010. nov. 21. 08:07
"...Annak ellenére, hogy neve cápafélére utal a cápaharcsa - vagy köznapi nyelvén pangasius - a harcsafélék családjába tartozik és Délkelet-Ázsiából származik."
14848. mmacus
2010. nov. 21. 08:05
Jó reggelt és szép napot Mindenkinek!
14847. mmacus (válaszként erre: 14843. - Caravell)
2010. nov. 21. 08:04
Nem akarlak elkeseríteni, de pangasius=cápaharcsa. Az a magyar neve, nézz utána a neten.
14846. martini64 (válaszként erre: 14843. - Caravell)
2010. nov. 21. 08:04
Eleinte kicsike, szép rózsaszínes-fehér pangasiust lehetett kapni, az finom volt. Mikor rászokott a nép, behozták a hatalmas darabokat, tenyérnyi kockákra vágva, fehér, mint a zsírszalonna, annak valóban a fele zsír volt, és az íze undorító. Többet nem vettem.
14845. martini64 (válaszként erre: 14839. - Kiváncsifáni)
2010. nov. 21. 08:00
Mit sütöttél?
14844. martini64 (válaszként erre: 14842. - Caravell)
2010. nov. 21. 07:59

Már fél hatkor felébredtem, lustiztam egy kicsit, cigikávé, hoxa, himbilimbi :) Még most se álltam neki semminek, pedig volna mit csinálni.

Hétköznap ötkor kelek, szerintem be van állva rá a bioórám, így hétvégén is felébredek.

14843. caravell
2010. nov. 21. 07:51
Ja, tecsóba ha szaladtok: mi vettünk cápagarcsa filét szeletben hétszázvalamennyi kilója. fogalmam sincs milyen, Karácsonyig nem is fogjuk megtudni. Tavaly a pangasius nagyon zsíros volt nekünk.
14842. caravell (válaszként erre: 14840. - Martini64)
2010. nov. 21. 07:49

Szia Márti, Neked is szépeket!


Te is mindig korán kelsz? Véletlenül vagy szándékosan? Basszus, én ma nyugisan aludhatnék, tegnap kitakarítottam, ma nem én főzök, elmaradt munkákra ott a szabadság... erre már 7-kor itt kukorékolok...

14841. caravell (válaszként erre: 14839. - Kiváncsifáni)
2010. nov. 21. 07:47

Sziasztok, jó reggelt, szép vasárnapot!


Fáncsi, ennek örülök!

(ugyehogyugye, megmondtam, ill. írtam... :)) )

14840. martini64
2010. nov. 21. 06:44

Sziasztok, szép napot kívánok mindenkinek!

Tacskó akció 19-21-ig (kicsit elkéstem, de még ma lehet szaladni)

citrom 129.-

pizza sonka 1 kg 799.-

tejföl 450 gr. 179.-

Omnia kávé 500 gr. 869.-


tacskó akció 22-25-ig

natúr halfilé 1 kg 749.-

csirkemáj fagyasztott 0,5 kg 199.-

felezett őszibarack befőtt 219.-


hétfőtől csütörtökig 4000 Ft felett 500 vissszajár, kupont vinni kell!

2010. nov. 20. 22:57

Megsütöttem a sütijeimet.

Mindegyik finom lett. Ezentúl simán bespájzolok a fagyóba élesztőt.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook