Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ez nagyon finom, de tudod, hogy az eredeti recept szerint tojás sem kell hozzá?
Én úgy csinálom.
Sütöttem holnapra túrós pogácsát, ha nem ismeri valaki, leírom, nagyon egyszerű és finom!:)))
Fél kg lisztet elmorzsolunk 50 dkg margarinnal,beleteszünk fél kg túrót,csipet sót, 1 egész tojást. 1 órára hűtőbe tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk. Tetejére lehet tenni reszelt sajtot aki szereti, de anélkül is finom! Ez dupla adag, lehet felezni, csak a családom igényli ezt a mennyiséget!:D
Én meleg vízbe mártott éles késsel szoktam :)
Ja és minden vágás után meleg víz és törlés .
Sziasztok!
Andika, nagy ölelés, erőt Neked! meglátod, hamar belerázódsz és a gyerekek is megszokják! :)
Lehet kolbásszal,sonkával stb gazdagítani is....Hmmmm
Szép napot mindenkinek!!!!
Szia !
Tudtommal sárgarépa.
Finom Eszterházy
Sertésbélszínt hosszú, vékony darabkákra vágunk, hagymával megdinszteljük, megfűszerezzük (só, bors, paprika). 4-5 murkot lereszelünk az almareszelőn és megpároljuk sós vízben. 1/2 kg zöldborsót is megpárolunk. 4-5 pityókát szalmára vágunk és megsütjük olajban. Egy tűzálló tálban lerakjuk: pityóka, hús, zöldborsó, murok. Leöntjük tejföllel és sajtot reszelünk rá. Sütőben összemelegítjük.
(A fotónk sajnos csak valami hasonló: Eszterházy rostélyos.)
Sziasztok!
Most jutottam a géphez amikor már nem vagytok!
Ma megcsináltam a tepsiben sült hasáb burgonyát palacsinta tésztával leöntve és megsütve.Nagyon finomra sikeredett.Köszönöm a recept közzétevőjének.
Már bepácoltam a szilveszteri őzcombot.
Holnap, holnapután kezdhetünk megint sütni-főzni.
Már megint elmúlik egy év és én megint öregebb leszek egy évvel. Na de nem baj mert igy van ez rendjén!!
Biztosan nem rontott rajta a szilva:))
Lehet, hogy holnap összedobom, nem kell hozzá nagyon neki készülni.
Igen,tényleg nagy gyakorlatom van !
Nyugodtan megpróbálhatod!
Mondjuk a zserbónál én nem használtam sütőpapírt,mégse kellett késsel alányúlni!
Csak a szélein ragadhat meg,ott meg levágtam a tepsitől!
Én meg inkább attól félnék,hogy a csokimázas zserbó első szeleteit hogyan lehet kiszedni a tepsiből,sérülés nélkül?
Sziasztok!
Sajnos nem volt netem majd egy hónapig, ezért nem voltam, utólag mindenkinek boldog új évet kívánok, a karácsonyi jókívánságokról már lekéstem.
Holnap állok először munkába 4 év gyes után, nagyon izgulok.
Sajnos időhiány miatt már nem tudok visszaolvasni, de majd most már figyelem.
Sziasztok!
Én kaptam a napokban egy jó kis receptet, nagyon finom!!!
Őzgerincformát kibélelünk szeletelt bacon-nel úgy hogy a szeleteket egymás mellé tesszük keresztbe, kikeverünk egy tálba:
3dl. tejfölt
2 egész tojást
3 ev.k lisztet
10dkg reszelt füstölt sajtot
70dkg csirkemellet kis kis kockára vágva
Beleöntjük a formába, a széléről a bacont ráhajtjuk, majd megsütjük. Tálra borítjuk, melegen, hidegen is jó!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)