Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


16966. Anyagi (válaszként erre: 16965. - Lisy50)
2010. dec. 30. 12:45

Ez nagyon finom, de tudod, hogy az eredeti recept szerint tojás sem kell hozzá?

Én úgy csinálom.

16965. Lisy50
2010. dec. 30. 12:12

Sütöttem holnapra túrós pogácsát, ha nem ismeri valaki, leírom, nagyon egyszerű és finom!:)))

Fél kg lisztet elmorzsolunk 50 dkg margarinnal,beleteszünk fél kg túrót,csipet sót, 1 egész tojást. 1 órára hűtőbe tesszük, ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsákat szaggatunk. Tetejére lehet tenni reszelt sajtot aki szereti, de anélkül is finom! Ez dupla adag, lehet felezni, csak a családom igényli ezt a mennyiséget!:D

16964. martini64 (válaszként erre: 16958. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. dec. 30. 12:12
Nagyon ritkán van. Én kibírnám, de mindent felfalnak, aztán meg csak szellőztetik a hűtót, hogy mit lehet enni :D
16963. Lisy50 (válaszként erre: 16945. - Ane66)
2010. dec. 30. 11:52
Én is kipróbálom aszalt gyümölccsel! Nálunk is nagy sikere volt, azóta minden barátnőm süti!:D
16962. kisnejulcsi (válaszként erre: 16949. - T.Ili)
2010. dec. 30. 11:37

Én meleg vízbe mártott éles késsel szoktam :)


Ja és minden vágás után meleg víz és törlés .

16961. a14deb9047 (válaszként erre: 16958. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. dec. 30. 11:20
Van, persze!
16960. caravell (válaszként erre: 16958. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. dec. 30. 11:01
Nemigen. Talán extra esetben :)
16959. caravell (válaszként erre: 16944. - Andika751)
2010. dec. 30. 11:00

Sziasztok!


Andika, nagy ölelés, erőt Neked! meglátod, hamar belerázódsz és a gyerekek is megszokják! :)

2010. dec. 30. 10:27
Csajok, van olyan, hogy ti egymás után két napot "kibírtok" főzés nélkül otthon? :D
16957. geranna7 (válaszként erre: 16951. - Kiváncsifáni)
2010. dec. 30. 09:01

Lehet kolbásszal,sonkával stb gazdagítani is....Hmmmm

Szép napot mindenkinek!!!!

16956. vereskati (válaszként erre: 16953. - Jozsi.38)
2010. dec. 30. 07:01
A murok vagy vadrépa (Daucus) az ernyősök (Apiaceae) családjának egyik nemzetsége, egyben a nemzetség egyetlen Magyarországon előforduló fajának neve. Néhol – például Erdélyben – a sárgarépát nevezik így. Világszerte mintegy 60, Európában tíz faja ismert.
16955. jozsi.38
2010. dec. 30. 06:47
köszönöm az infót :)
16954. 875f1a5663
2010. dec. 30. 06:44

Szia !

Tudtommal sárgarépa.

16953. jozsi.38 (válaszként erre: 16952. - 875f1a5663)
2010. dec. 30. 06:12
mi az a murok? a pityókáról tudom hogy az a krumpli. de mi a murok? bocs a tudatlanságomért :)
16952. 875f1a5663
2010. dec. 30. 04:46

Finom Eszterházy

Sertésbélszínt hosszú, vékony darabkákra vágunk, hagymával megdinszteljük, megfűszerezzük (só, bors, paprika). 4-5 murkot lereszelünk az almareszelőn és megpároljuk sós vízben. 1/2 kg zöldborsót is megpárolunk. 4-5 pityókát szalmára vágunk és megsütjük olajban. Egy tűzálló tálban lerakjuk: pityóka, hús, zöldborsó, murok. Leöntjük tejföllel és sajtot reszelünk rá. Sütőben összemelegítjük.

(A fotónk sajnos csak valami hasonló: Eszterházy rostélyos.)

2010. dec. 29. 23:49

Sziasztok!

Most jutottam a géphez amikor már nem vagytok!

Ma megcsináltam a tepsiben sült hasáb burgonyát palacsinta tésztával leöntve és megsütve.Nagyon finomra sikeredett.Köszönöm a recept közzétevőjének.

Már bepácoltam a szilveszteri őzcombot.

Holnap, holnapután kezdhetünk megint sütni-főzni.

Már megint elmúlik egy év és én megint öregebb leszek egy évvel. Na de nem baj mert igy van ez rendjén!!

16950. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 16946. - Ane66)
2010. dec. 29. 22:41

Biztosan nem rontott rajta a szilva:))


Lehet, hogy holnap összedobom, nem kell hozzá nagyon neki készülni.

16949. t.Ili (válaszként erre: 16908. - Martini64)
2010. dec. 29. 22:16

Igen,tényleg nagy gyakorlatom van !

Nyugodtan megpróbálhatod!

Mondjuk a zserbónál én nem használtam sütőpapírt,mégse kellett késsel alányúlni!

Csak a szélein ragadhat meg,ott meg levágtam a tepsitől!

Én meg inkább attól félnék,hogy a csokimázas zserbó első szeleteit hogyan lehet kiszedni a tepsiből,sérülés nélkül?

16948. martini64 (válaszként erre: 16944. - Andika751)
2010. dec. 29. 22:11
Örülök, hogy újra itt vagy. Biztos nehéz lesz visszaszokni a munkába, de kitartás, túl lehet élni :) Várjuk a beszámolót az első napodról!
16947. ane66 (válaszként erre: 16944. - Andika751)
2010. dec. 29. 21:50
Majd szorítunk neked, emlékszem én is hogy izgultam, és milyen fáradt voltam egy darabig. Na majd te is bele fogsz jönni! Veled leszünk lélekben Andi!
16946. ane66 (válaszként erre: 16941. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. dec. 29. 21:49
Én másfél órát sütöttem 180 fokon, majd kifordítottam a formából egy tepsibe, hogy a szalonna itt is megpiruljon, itt már csak fél órát sütöttem én. Szépen lehetett szeletelni, és olyan guszta volt középen a szilva, még a párom is azt mondta, hogy ezt ne felejtsem el!
16945. ane66 (válaszként erre: 16939. - Lisy50)
2010. dec. 29. 21:47
Ezt készítttem én is most karácsonykor, annyi különbséggel, hogy én is tejfölös husos massza felét tettem a szalonnára, kiraktam egy sor aszalt szilvával, és a többi masszával befedtem, úgy hajtottam rá a szalonna csíkokat. Nálunk is nagyon bejött, azt mondták a fiúk, süthetem máskor is! Így már ballagásra van egy ételötlet! Én a neten találtam a receptet.
16944. andika751
2010. dec. 29. 20:42

Sziasztok!


Sajnos nem volt netem majd egy hónapig, ezért nem voltam, utólag mindenkinek boldog új évet kívánok, a karácsonyi jókívánságokról már lekéstem.


Holnap állok először munkába 4 év gyes után, nagyon izgulok.


Sajnos időhiány miatt már nem tudok visszaolvasni, de majd most már figyelem.

16943. Lisy50 (válaszként erre: 16941. - ArnoldSchwarzenegger)
2010. dec. 29. 20:27
Közepesen,mire megpirult a bacon,kb.50 perc, csináltam tűpróbát.
16942. a14deb9047 (válaszként erre: 16939. - Lisy50)
2010. dec. 29. 20:19
Ezt ki kell próbálni, nagyon jól hangzik! El is tettem a naplómba!
16941. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 16939. - Lisy50)
2010. dec. 29. 20:17
Ez tök jó:) Hány fokon és hány percig sütötted?
16940. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 16935. - Caravell)
2010. dec. 29. 20:16
Legyél, ha ilyen nagyon erőlteted ... :D
16939. Lisy50
2010. dec. 29. 17:05

Sziasztok!

Én kaptam a napokban egy jó kis receptet, nagyon finom!!!

Őzgerincformát kibélelünk szeletelt bacon-nel úgy hogy a szeleteket egymás mellé tesszük keresztbe, kikeverünk egy tálba:

3dl. tejfölt

2 egész tojást

3 ev.k lisztet

10dkg reszelt füstölt sajtot

70dkg csirkemellet kis kis kockára vágva

Beleöntjük a formába, a széléről a bacont ráhajtjuk, majd megsütjük. Tálra borítjuk, melegen, hidegen is jó!

16938. lúdanyó
2010. dec. 29. 16:29
:)
16937. caravell
2010. dec. 29. 15:54

Szilveszteri receptek a Hoxán


[link]

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook