Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Na jó! Sehol senki!
Majd jövök délután.
Ha látok gombát, valószínüleg azt fogok venni, mert olcsó, egészséges és finom.
A pörihez készített nokedli jellemzéséből ki kell venni az egészségest!
Képzeljétek, ebben a hónapban még nem adtak fizetést! Ötödikéig szoktak, de nincs a számlán pénz.... Ilyen még nem volt nálunk. Az előfordult, hogy mikroszkópos mennyiségű pénzt adtak, de, hogy semmit?
Pedig így, az ünneplős hónap után, senkinek nincs tele a pénztárcája!
Munkám viszont van bőven, így remélem megjönnek a befizetések is és akkor lesz fizetés is.
Addig pedig a hopp után itt a kopp!
Lányok! Senki sem csíráztat?
Pár napja írtam, hogy nekikezdtem, de senki nem reagált!
Elsőnek a retekkel kezdtem, mert ilyet már ettem és nagyon jól sikerült! Finom!
Igaz a mennyiséget kicsit elvétettem, azt akartam, hogy legyen jó sok, így most a munkahelyemen és a szomszédságban mindenki azt eszi. - És mindenki elhatározta hogy ő is fog ilyet csinálni. Ma, ha megyek vásárolni, veszek egyéb magot is.
Egyébként remekül lehet használni, így télen, a szendvicsek "vitaminozására".
Mosolygós jó reggelt mindenkinek!
Állítólag sütni fog a nap, és SZOMBAT van!
Jó reggelt, szép napot!
Én ma sertéscsülköt készítek pékné módra, római tálban. Sosem csináltam még, remélem bejön a családnak. Karácsonyra kaptam a tálat, most lesz felavatva. Azért desszertnek (vagy B. tervnek?) sütök túrós palacsintát is.
Ahogy a nóta mondja:
"Az egyiknek sikerül, a másiknak nem..." ☺
off. Ha valaki szeretne tőlem ajándékot kapni, a fenetudja naplómban lehet rá jelentkezni :)
Azért reklámozom itt, mert kevés olvasóm van, ami nem is csoda, mindegy.
Ezeket találtam bélszínre itt a hoxás receptgyűjteményben, válogathat mindenki. :)
Szerintem a legtöbbet más húsból is meg lehet csinálni.
Találat a receptek szövegében
Bélszín ragu Stroganof módra
Bélszines raclette
Betyár bifsztek Gyula módra
Budapest ragu
Cordon Blue
Csángógulyás
Csiki gulyás
Csokoládés-balzsamos bélszín márványsajttal
Diétás marha (kínai étel)
Erdélyi borsos tokány puliszkával, köritéssel
Erdélyi fatányéros
Erdélyi parasztcsorba borjúhússal.
Fûszeres hagyma
Fenyőmagos bélszín nyárson
Galyasági steak.
Gombás szarvas-steak
Gombás, vörösboros bélszín tokány
Grillezett steak
Radnai pecsenye
Saslik ínyenc módra
Souvlaki tzatzikivel
Spagettis padlizsántekercs
Strassbourgi zöldségleves
Stroganoff
Svéd bélszín
Tatár bifsztek
Tatárbeafsteak
Tepsis vaddisznóbélszin
Vadas bélszín
Vadas őzpecsenye
Vadasmártás tésztával
Vendégváró szendvics falatok
A facebookról hoztam
Háromszínű szelet
Hozzávalók:
1. lap: 1 kis pohár (2 dl) tejföl, 2 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál darált dió, 5 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna.
2. lap: ugyanaz, csak dió helyett 5 evőkanál darálatlan mák kell bele.
3. lap: ugyanaz mint az első, csak dió helyett 2 evőkanál kakaóport adunk hozzá.
Krém: 3/4 liter tej, 7 evőkanál búzadara, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor.
Elkészítés:
A tésztákat kikeverjük, és külön-külön megsütjük őket a nagy gáztepsiben. A tejben a búzadarát megfőzzük, közben a cukrot a margarinnal habosra kikeverjük, és amikor a tejbegríz kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Jó alaposan kikeverjük, majd megtöltjük a krémmel a lapokat.
Ó, a tejespite isssteni finom, nekem a nagyikám készítette mindig :-) Igazán akkor jó, ha gyümölcsöt teszel bele, csak simán beledobálod, nekem az áfonya és a barack a kedvencem benne.
És ne kell bele tejszín egyáltalán, tejjel pont ugyanolyan az íze. habosítani sem szoktam, csak összekeverek minden nedves hozzávalót a géppel kb. 1 perc alatt, az elég is.
Sziasztok!
A fagyasztómban van még bélszín karácsonyról, szerintetek mire használjam?
Csak azért maradt, mert tatár beefsteakhez kellett, de nem adtak belőle darabot, meg kellett venni az egészet. Viszont tatárhoz csak a felét használtam fel, a többit lefagyasztottam, egybe van.
Lehet, hülye kérdés, de pl. vadashoz jó lenne?
Most kaptam az iwiw-en....
Ismeri valaki???
Hagymában sült borda
Hozzávalók:
* 4 szelet borda
* 3 fej hagyma
* 2 ek. olaj
* 2 dl. tejföl
* 1 csokor petrezselyem zöld
* 5 dkg. reszelt sajt
Elkészítése: A karikára vágott hagymát forró olajon megpirítjuk, majd felét a kikent tűzálló tálba tesszük. Ráfektetjük sorba a kivert hússzeleteket, megsózzuk és ráborítjuk a maradék hagymát. a tejfölt összekeverjük az apróra vágott petrezselyem zölddel, és nyakon öntjük vele a hagymás húst. Alufóliával lefedve közepes lángon sütjük. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal. Sült burgonya illik hozzá.
Jó reggelt kedveskéim:-) és szép napot!
Ma csudi finom reggelit hoztam, kicsi zsirban megpiritotta a majdnem száraz kenyeret, találtam sonkát és szeletelt füstölt sajtot, azt tettem rá, mellé piros retek!
A másik szendvicském, tojás rántotta szintén maradék kenyérben, de feldobva pár levél salátával!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)