Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


17750. Anyagi
2011. jan. 15. 07:24

Na jó! Sehol senki!

Majd jövök délután.

17749. Anyagi
2011. jan. 15. 07:23

Ha látok gombát, valószínüleg azt fogok venni, mert olcsó, egészséges és finom.

A pörihez készített nokedli jellemzéséből ki kell venni az egészségest!

17748. Anyagi
2011. jan. 15. 07:20

Képzeljétek, ebben a hónapban még nem adtak fizetést! Ötödikéig szoktak, de nincs a számlán pénz.... Ilyen még nem volt nálunk. Az előfordult, hogy mikroszkópos mennyiségű pénzt adtak, de, hogy semmit?

Pedig így, az ünneplős hónap után, senkinek nincs tele a pénztárcája!

Munkám viszont van bőven, így remélem megjönnek a befizetések is és akkor lesz fizetés is.

Addig pedig a hopp után itt a kopp!

17747. Anyagi
2011. jan. 15. 07:14

Lányok! Senki sem csíráztat?


Pár napja írtam, hogy nekikezdtem, de senki nem reagált!

Elsőnek a retekkel kezdtem, mert ilyet már ettem és nagyon jól sikerült! Finom!

Igaz a mennyiséget kicsit elvétettem, azt akartam, hogy legyen jó sok, így most a munkahelyemen és a szomszédságban mindenki azt eszi. - És mindenki elhatározta hogy ő is fog ilyet csinálni. Ma, ha megyek vásárolni, veszek egyéb magot is.

Egyébként remekül lehet használni, így télen, a szendvicsek "vitaminozására".

17746. Anyagi
2011. jan. 15. 06:59

Mosolygós jó reggelt mindenkinek!

Állítólag sütni fog a nap, és SZOMBAT van!

17745. mmacus
2011. jan. 15. 05:54

Jó reggelt, szép napot!

Én ma sertéscsülköt készítek pékné módra, római tálban. Sosem csináltam még, remélem bejön a családnak. Karácsonyra kaptam a tálat, most lesz felavatva. Azért desszertnek (vagy B. tervnek?) sütök túrós palacsintát is.

17744. 875f1a5663 (válaszként erre: 17743. - Martini64)
2011. jan. 15. 04:27

Ahogy a nóta mondja:

"Az egyiknek sikerül, a másiknak nem..." ☺

17743. martini64 (válaszként erre: 17739. - 875f1a5663)
2011. jan. 14. 21:00
Nusika, még nekem is sikerült!
17742. martini64 (válaszként erre: 17738. - Caravell)
2011. jan. 14. 21:00
Köszi, hogy bejelöltél. Tényleg nem önreklámként tettem fel az offot, hanem azért, mert még úgy járok, hogy senkinek se kell az ajándékom :(
17741. martini64 (válaszként erre: 17740. - 25a27430dd)
2011. jan. 14. 20:59
Tudod, én azt szoktam csinálni, hogy elolvasom a recepteket, aztán csinálok valamit ami ezekről eszembe jut:)
17740. 25a27430dd (válaszként erre: 17736. - Martini64)
2011. jan. 14. 18:00
Köszi Neked is, most lesz mit mazsolázni:)
17739. 875f1a5663 (válaszként erre: 17737. - Martini64)
2011. jan. 14. 17:25
Én is bekukkantottam, el is vittem linket, de nem sikerült saját fotós órát csinálnom.Még bütykölök rajta ☺
17738. caravell (válaszként erre: 17737. - Martini64)
2011. jan. 14. 17:02
Bekukkantottam, bár igen ritkán olvasok naplót, bejelöltelek kedvencnek. persze ajándéktól függetlenül (nincs is naplőm) :)
17737. martini64
2011. jan. 14. 16:10

off. Ha valaki szeretne tőlem ajándékot kapni, a fenetudja naplómban lehet rá jelentkezni :)

Azért reklámozom itt, mert kevés olvasóm van, ami nem is csoda, mindegy.

17736. martini64 (válaszként erre: 17735. - 25a27430dd)
2011. jan. 14. 16:08

Ezeket találtam bélszínre itt a hoxás receptgyűjteményben, válogathat mindenki. :)

Szerintem a legtöbbet más húsból is meg lehet csinálni.



Találat a receptek szövegében

Bélszín ragu Stroganof módra

Bélszines raclette

Betyár bifsztek Gyula módra

Budapest ragu

Cordon Blue

Csángógulyás

Csiki gulyás

Csokoládés-balzsamos bélszín márványsajttal

Diétás marha (kínai étel)

Erdélyi borsos tokány puliszkával, köritéssel

Erdélyi fatányéros

Erdélyi parasztcsorba borjúhússal.

Fûszeres hagyma

Fenyőmagos bélszín nyárson

Galyasági steak.

Gombás szarvas-steak

Gombás, vörösboros bélszín tokány

Grillezett steak

Radnai pecsenye

Saslik ínyenc módra

Souvlaki tzatzikivel

Spagettis padlizsántekercs

Strassbourgi zöldségleves

Stroganoff

Svéd bélszín

Tatár bifsztek

Tatárbeafsteak

Tepsis vaddisznóbélszin

Vadas bélszín

Vadas őzpecsenye

Vadasmártás tésztával

Vendégváró szendvics falatok

17735. 25a27430dd
2011. jan. 14. 13:37
Kedves Ági és Ny.ani, nagyon szépen köszi:)))
17734. 875f1a5663
2011. jan. 14. 12:51

A facebookról hoztam


[link]



Háromszínű szelet

Hozzávalók:

1. lap: 1 kis pohár (2 dl) tejföl, 2 tojás, 5 evőkanál cukor, 5 evőkanál darált dió, 5 evőkanál liszt, 1 kávéskanál szódabikarbóna.

2. lap: ugyanaz, csak dió helyett 5 evőkanál darálatlan mák kell bele.

3. lap: ugyanaz mint az első, csak dió helyett 2 evőkanál kakaóport adunk hozzá.

Krém: 3/4 liter tej, 7 evőkanál búzadara, 20 dkg cukor, 20 dkg margarin, 2 csomag vaníliás cukor.

Elkészítés:

A tésztákat kikeverjük, és külön-külön megsütjük őket a nagy gáztepsiben. A tejben a búzadarát megfőzzük, közben a cukrot a margarinnal habosra kikeverjük, és amikor a tejbegríz kihűlt, hozzáadjuk a margarint. Jó alaposan kikeverjük, majd megtöltjük a krémmel a lapokat.

17733. smudlaagi54 (válaszként erre: 17730. - 25a27430dd)
2011. jan. 14. 12:37

Itt nézd meg:


[link]

17732. d5ef6da91d (válaszként erre: 17730. - 25a27430dd)
2011. jan. 14. 12:35
Szerintem túl finom vadashoz a bélszín. Szeletben pácold be pár napra, süsd ki hirtelen és tálalj hozzá zöldborsmártást, nyami!
17731. d5ef6da91d (válaszként erre: 17719. - Smudlaagi54)
2011. jan. 14. 12:34

Ó, a tejespite isssteni finom, nekem a nagyikám készítette mindig :-) Igazán akkor jó, ha gyümölcsöt teszel bele, csak simán beledobálod, nekem az áfonya és a barack a kedvencem benne.


És ne kell bele tejszín egyáltalán, tejjel pont ugyanolyan az íze. habosítani sem szoktam, csak összekeverek minden nedves hozzávalót a géppel kb. 1 perc alatt, az elég is.

17730. 25a27430dd
2011. jan. 14. 12:33

Sziasztok!

A fagyasztómban van még bélszín karácsonyról, szerintetek mire használjam?

Csak azért maradt, mert tatár beefsteakhez kellett, de nem adtak belőle darabot, meg kellett venni az egészet. Viszont tatárhoz csak a felét használtam fel, a többit lefagyasztottam, egybe van.

Lehet, hülye kérdés, de pl. vadashoz jó lenne?

17729. d5ef6da91d (válaszként erre: 17711. - ArnoldSchwarzenegger)
2011. jan. 14. 12:31
Okés, nekem is afelé hajlik a szívem (gyomrom) :-)
17728. smudlaagi54 (válaszként erre: 17727. - Geranna7)
2011. jan. 14. 11:29
Ugye hogy nagyon finom??
17727. geranna7 (válaszként erre: 17726. - Smudlaagi54)
2011. jan. 14. 10:47
Drága Ágikám!!!Vissza ugyanez...amikor a savanyú kápis salátát beírtad!!!Mentem a pincébe gumicsizmával este 6-kor...és.....Na,én is "bepusziltam"
17726. smudlaagi54 (válaszként erre: 17723. - Geranna7)
2011. jan. 14. 10:39
Van neked lelki világod?Most itt csorgatom a nyálam!!
17725. supin (válaszként erre: 17723. - Geranna7)
2011. jan. 14. 10:17
Te már csináltad???Érdekelne...Köszi...
17724. supin (válaszként erre: 17723. - Geranna7)
2011. jan. 14. 10:15

Most kaptam az iwiw-en....

Ismeri valaki???

17723. geranna7
2011. jan. 14. 08:35

Hagymában sült borda



Hozzávalók:


* 4 szelet borda

* 3 fej hagyma

* 2 ek. olaj

* 2 dl. tejföl

* 1 csokor petrezselyem zöld

* 5 dkg. reszelt sajt


Elkészítése: A karikára vágott hagymát forró olajon megpirítjuk, majd felét a kikent tűzálló tálba tesszük. Ráfektetjük sorba a kivert hússzeleteket, megsózzuk és ráborítjuk a maradék hagymát. a tejfölt összekeverjük az apróra vágott petrezselyem zölddel, és nyakon öntjük vele a hagymás húst. Alufóliával lefedve közepes lángon sütjük. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal. Sült burgonya illik hozzá.

17722. FormáSan
2011. jan. 14. 08:24

Jó reggelt kedveskéim:-) és szép napot!


Ma csudi finom reggelit hoztam, kicsi zsirban megpiritotta a majdnem száraz kenyeret, találtam sonkát és szeletelt füstölt sajtot, azt tettem rá, mellé piros retek!

A másik szendvicském, tojás rántotta szintén maradék kenyérben, de feldobva pár levél salátával!

17721. smudlaagi54 (válaszként erre: 17720. - 875f1a5663)
2011. jan. 14. 07:41
Azt nem,azt csak a moderátorok tudják!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook