Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
A krumplim már a sütőben!
Nálunk egész nap esik a hó. Most már szinte szakad.
A lányommal legalább egy órát szaladgáltunk a hóesésben.
Most de jó a meleg lakás!
Háát...ez inkább egy szombat déli kaja lehetne:)))
Én is forgolódnék fél éjjel:)
Sziasztok!
Ma ebédre a tegnapit ettük. No de este lesz ám bűnözés!
Parasztvacsorát csinálok. Tepsis krumpli szalonnával, sózott lilahagymával, főtt tojással.
Már előre tudom hogy egész éjjel forgolódni fogok :)
De néha ilyet is szabad.
ezt mos megosztom veletek!
Nem régiben narancsos tortát süttőttem! Kakakós tészalap! A tetejére pedig a vékonyra szeletelt narancs és most jön az érdekesség: szénsavas ütővel kell megfőzni a vaniliás pudingot, azt aa tetejére! Szépen átlátszik az alatta lévő narancs és nagyon finom!
Én is mindig az hittem, mindig zselatinos cuccok vannak a sütikéken! Ha van kedvetek próbáljátok ki!
Régebben mindig főtt krumplival csináltam! De igy edényt időt lehet spórolni és zaftosabb lesz a tészta!
Én még szeretem a reszelt sajtos is a tetején,de jó boros legyen, akkor finom!
Nekem is ez a módszerem, paprikáskrumpli sűrű lével az alap.
Két éve kipróbáltam a másik módszerrel is, a héjában főzött, lereszelt krumplival, úgy is imádjuk a lányommal. Férjem viszont csak az első verziót szereti.
Amúgy én is nyomok bele kicsi fokhagymát is. Sőt, egy fél mokkáskanál őrölt köményt is teszek bele.
Szia Lúdanyó!
Csak most jöttem be a konyhából.Kész az ebéd. Paradicsomszószos húsgombócot főztem és majd evés előtt hirtelen főzöm meg mellé a kockakrumplit, hogy jó friss, forró és puha legyen.
A krumpli főzővizéböl suhintok egy fokhagymalevest.Jó sok főtt burgonyám lesz, holnap reggel krumplilángost ütök a maradékból.Csodás reggeli.
-------
A paprikás krumplit manapság szigorúan kisütött, füstölt, hátaszalonnára csinálom.Ennek rengeteg ízletes zsírja van, töpije alig (de a töpit is benne hagyom, szokott ízleni).Véletlenül vettem egyszer a Matchba hátaszalonnát, azóta is mindig veszek, mert mindig kapható.Csináld a krumplis tészta alá így a burgonyát.Ma már a rakott krumplit is így készítem, mert igazad van, a sok eső miatt rémes ízetlen krumplikat lehet kapni.Viszont nem annyira rohadós, mint más években.
Szóval a jó, magyar füstölt szalonna a varázsige.
az bizony meglehet, hogy megfagyott a krumpli, mert akkor édeskés lesz!
Akkor inkább grízes tésztát csinálj lekvárral, vagy sóval borssal, mi azt is nagyon szeretjük!
Sziasztok Tyúkok!
Tegnap nem kellett főznöm, maradékokat ettünk és kaptam olécsón fagyott banánt, finom turmixot csináltam belőle, a gyerekek azt ették müzlivel.
Ma pulykaapróból csinálok tokányszerűt, pörköltesen, majorannásan, tejföllel sürítősen, hozzá tarhonyát, savanyú káposztát.
Sziasztok!
Én a húsos szalonnát megpirítom, rá a v.hagyma,pirospaprika, só bors, törtkrumpli, amit összekeverek a tésztával! Sok krumpli,kevés tészta!:D
só, bors az dominál és pici fokhagyma por!
De én paprikás krumplit készitek, egészen kevés lével, majd visszafőzőm és erre teszem rá a kifött tésztát! Igy nem leszáraz, zamatos! Van hogy aztán tepsibe teszem és tetejére piciket sajtot reszelek, majd a sütőben pirosra piritom!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)