Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


19673. lúdanyó (válaszként erre: 19666. - 25a27430dd)
2011. febr. 24. 17:18
és hogyért adták.? :)
19672. lúdanyó (válaszként erre: 19657. - FormáSan)
2011. febr. 24. 17:17
Kis bor is jó hozzá az biztos..:)))
2011. febr. 24. 15:23

A krumplim már a sütőben!

Nálunk egész nap esik a hó. Most már szinte szakad.

A lányommal legalább egy órát szaladgáltunk a hóesésben.

Most de jó a meleg lakás!

19670. smudlaagi54 (válaszként erre: 19669. - Szabot.88)
2011. febr. 24. 14:53
Csináld meg a Raffaello szeletet,de torta formában.
19669. szabot.88
2011. febr. 24. 14:25
köszönöm. azt hiszem van egy lúdláb receptem azt fogom torta formában elkészíteni..:)
19668. smudlaagi54 (válaszként erre: 19660. - Szabot.88)
2011. febr. 24. 13:42
Én az öntött mézes tésztáját szoktam torta formában megsütni,csokis pudingot főzők,majd vajas krémmel összekeverem,és felturbózom még csoki aromával,vagy még a tejben amiben a pudingot főzőm csokit olvasztok fel!
19667. 25a27430dd (válaszként erre: 19665. - Horvathrekusi)
2011. febr. 24. 12:10

Háát...ez inkább egy szombat déli kaja lehetne:)))

Én is forgolódnék fél éjjel:)

19666. 25a27430dd
2011. febr. 24. 12:09
Megvettem ma az Aldiban a sütemény kereteket. A tortáé jó magas, de a szögletesen elég szűken mérték, kb. 5 centi csak a magassága.
2011. febr. 24. 12:08

Sziasztok!

Ma ebédre a tegnapit ettük. No de este lesz ám bűnözés!

Parasztvacsorát csinálok. Tepsis krumpli szalonnával, sózott lilahagymával, főtt tojással.

Már előre tudom hogy egész éjjel forgolódni fogok :)

De néha ilyet is szabad.

19664. szabot.88 (válaszként erre: 19662. - FormáSan)
2011. febr. 24. 11:55
a mirinda szelet mintájára én is csináltam már, csak málnával raktam ki és piros pudingból piros üdítővel
19663. szabot.88
2011. febr. 24. 11:54
Nekem pont a krémnek kellene csokisnak lenni...
19662. FormáSan
2011. febr. 24. 11:53

ezt mos megosztom veletek!

Nem régiben narancsos tortát süttőttem! Kakakós tészalap! A tetejére pedig a vékonyra szeletelt narancs és most jön az érdekesség: szénsavas ütővel kell megfőzni a vaniliás pudingot, azt aa tetejére! Szépen átlátszik az alatta lévő narancs és nagyon finom!

Én is mindig az hittem, mindig zselatinos cuccok vannak a sütikéken! Ha van kedvetek próbáljátok ki!

19661. a14deb9047 (válaszként erre: 19660. - Szabot.88)
2011. febr. 24. 11:50
Délután fogok hasonlót csinálni: kakaós alap, rá vanília puding, gyümölcsök (narancs, kivi, banán), a tetejére gyümölcskocsonya.
19660. szabot.88
2011. febr. 24. 11:47
Csokis (krémes) tortára ötletek??
19659. FormáSan
2011. febr. 24. 11:26
Én a paprikás krumplit mindig apró nokival készitem és ott nem baj ha higabb, mire összefőnek már tőkéletes!
19658. a14deb9047
2011. febr. 24. 11:24
Ha a paprikáskrumpli kicsit hígabb lett, lehet úgy javítani rajta, hogy megfőzöl 2-3 tojást, apró kockákra vágod és belekevered. Szaftos lesz és lehet tunkolni!!
19657. FormáSan (válaszként erre: 19656. - 25a27430dd)
2011. febr. 24. 11:18

Régebben mindig főtt krumplival csináltam! De igy edényt időt lehet spórolni és zaftosabb lesz a tészta!

Én még szeretem a reszelt sajtos is a tetején,de jó boros legyen, akkor finom!

19656. 25a27430dd (válaszként erre: 19644. - FormáSan)
2011. febr. 24. 10:43

Nekem is ez a módszerem, paprikáskrumpli sűrű lével az alap.

Két éve kipróbáltam a másik módszerrel is, a héjában főzött, lereszelt krumplival, úgy is imádjuk a lányommal. Férjem viszont csak az első verziót szereti.

Amúgy én is nyomok bele kicsi fokhagymát is. Sőt, egy fél mokkáskanál őrölt köményt is teszek bele.

19655. 875f1a5663 (válaszként erre: 19646. - Lúdanyó)
2011. febr. 24. 10:31

Szia Lúdanyó!

Csak most jöttem be a konyhából.Kész az ebéd. Paradicsomszószos húsgombócot főztem és majd evés előtt hirtelen főzöm meg mellé a kockakrumplit, hogy jó friss, forró és puha legyen.

A krumpli főzővizéböl suhintok egy fokhagymalevest.Jó sok főtt burgonyám lesz, holnap reggel krumplilángost ütök a maradékból.Csodás reggeli.


-------

A paprikás krumplit manapság szigorúan kisütött, füstölt, hátaszalonnára csinálom.Ennek rengeteg ízletes zsírja van, töpije alig (de a töpit is benne hagyom, szokott ízleni).Véletlenül vettem egyszer a Matchba hátaszalonnát, azóta is mindig veszek, mert mindig kapható.Csináld a krumplis tészta alá így a burgonyát.Ma már a rakott krumplit is így készítem, mert igazad van, a sok eső miatt rémes ízetlen krumplikat lehet kapni.Viszont nem annyira rohadós, mint más években.

Szóval a jó, magyar füstölt szalonna a varázsige.

19654. FormáSan (válaszként erre: 19646. - Lúdanyó)
2011. febr. 24. 10:07

az bizony meglehet, hogy megfagyott a krumpli, mert akkor édeskés lesz!

Akkor inkább grízes tésztát csinálj lekvárral, vagy sóval borssal, mi azt is nagyon szeretjük!

19653. caravell (válaszként erre: 19651. - Kovaevakiss)
2011. febr. 24. 09:55
Igen, olyan édeskés, de sütni nagyon jó :)
19652. smudlaagi54 (válaszként erre: 19646. - Lúdanyó)
2011. febr. 24. 09:52
Ne izgulj a krumpli a hunyó,néha én is a hajamat tépem,hogy semmi íze nincs neki!Bár mi zsákosat veszünk,és évek óta egy helyről,és ez jó szokott lenni!Ha elfogy és máshol veszek akkor szokott ilyen lenni.
19651. kovaevakiss (válaszként erre: 19650. - Kovaevakiss)
2011. febr. 24. 09:39
Bocsánat, a krumpli kimaradt! De amit eddig írtatok, a lényeg bennük ugyanaz. Ha a krumpli megfázott, akkor olyan édeskés, akármit csinálsz vele.
19650. kovaevakiss (válaszként erre: 19637. - Lúdanyó)
2011. febr. 24. 09:36
Szép napot, jó reggelt! Én apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, rá a pirospaprika, aztán a sósvízben kifőzött tészta jön rá, jól összekeverni. Ha van szalonnád, akkor azt apróra vágva megsütni, és abba a zsiradékba a hagymát. Mi őrült borssal esszük, férjem még tejfölt is tesz rá. Jó, hogy írtad, így holnap én is ezt főzök.
19649. szabot.88 (válaszként erre: 19646. - Lúdanyó)
2011. febr. 24. 09:29
Nem lehet, h megfázott a krumpli?? a miénknek is olyan nem igazi az íze....édeskés
19648. caravell
2011. febr. 24. 09:27

Sziasztok Tyúkok!

Tegnap nem kellett főznöm, maradékokat ettünk és kaptam olécsón fagyott banánt, finom turmixot csináltam belőle, a gyerekek azt ették müzlivel.


Ma pulykaapróból csinálok tokányszerűt, pörköltesen, majorannásan, tejföllel sürítősen, hozzá tarhonyát, savanyú káposztát.

19647. Lisy50
2011. febr. 24. 09:20

Sziasztok!

Én a húsos szalonnát megpirítom, rá a v.hagyma,pirospaprika, só bors, törtkrumpli, amit összekeverek a tésztával! Sok krumpli,kevés tészta!:D

19646. lúdanyó (válaszként erre: 19644. - FormáSan)
2011. febr. 24. 09:17
Én is igy csinálom akkor mi a baj vele. Olyan semilyen izű...:( hiába sózom + ilyenek akkor sós lesz de az sem jobb..:( szerintem a krumplinak nincs ize..:( lehet az?
19645. szabot.88 (válaszként erre: 19644. - FormáSan)
2011. febr. 24. 08:58
én is így csinálom :)
19644. FormáSan (válaszként erre: 19637. - Lúdanyó)
2011. febr. 24. 08:57

só, bors az dominál és pici fokhagyma por!

De én paprikás krumplit készitek, egészen kevés lével, majd visszafőzőm és erre teszem rá a kifött tésztát! Igy nem leszáraz, zamatos! Van hogy aztán tepsibe teszem és tetejére piciket sajtot reszelek, majd a sütőben pirosra piritom!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook