Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Szép reggelt mindenkinek!
Ma korán kelés volt, a férjem elutazott, én pedig kimentem a piacra. Vettem mindent, ami olcsó :-) Meg egy rakás szőlőt. Meg is fogadtam, hogy telepítek pár tőke szőlőt, mert iszonyat, hogy mennyibe kerül!
Valami gombásat készítek ebédre, vettem gyönyörű gombákat.
Illetve teszek még el egy kis szőlődzsemet, ezúttal Néróból, szeretem ezt a fajtát.
És persze, epedve várom a lehűlést :-)
Én meg ma nem főzök, mert maradt gombaszósz és spagetti, meg van jó kis vegyes zöldsaláta kaprosjoghurtos öntettel, ahhoz lehet, hogy sütök virslit és ennyi. Nem is sütök semmit.
Holnap lángost csinálok, nagyon megkívántam. Van valami tuti lángos receptetek? Nekem volt egy előző nap dagasztós kefíres, de valahogy elhagytam a receptet.
Sziasztok!
A jég nem hiányzik!!!De egy zápor most jól jönne!:)
Nálunk" Sertésborda hentes módra" lesz sült krumplival, holnap sütök, ha már nem lesz ilyen meleg,már régóta kívánom a képviselő fánkot!:))
jó reggelt, szép napot!
Picit hűvösebb ma a reggel... Nagyon félek, hogy ekkora hőség után nem ússzuk meg vihar nélkül a lehűlést.
Fiammal beszéltem este, ott hatalmas jégeső és vihar volt, attól félt, a jég a redőnyöket is átlyukasztja.
De! Mindenkinek kellemes időtöltést az utolsó augusztusi hétvégén!
Este főztem egy finom gyümölcslevest, jól behűtve várja a sorsát:) Fokhagymás szeletek lesznek hozzá rizibizivel, uborkasalátával. Nem sütök, jégkrémmel fogom kínálgatni a családot s a vendégemet.
Na megyek eszem egy kis adag fagyit!
Jó éjszakát mindenkinek :)) !!
Nyami!!! Valami maradék morzsát nem küldenél kóstolónak?
Már vagy fél órája töprengek valami édességen :(
Van fagyi a hűtőben, lehet hozok belőle egy kicsit.
Ha-ha-ha-ha!!!!!!!! :)))
Szegény kutyus, miért bántod? Ő csak élelmes volt! - És a borsófőzelék finom tükörtojással is!!!
Az enyém is..:)
Holnap ujból megyünk ki a nyaralőba már alig várom...majd ugy szerdán jövünk haza...
Szia Mindenkinek!
Tegnap este jöttünk meg a Balatoról. Nem volt túl olcsó dolog, de miután csak a kisfiammal voltam, megengedhettünk magunknak némi lazítást: fagyi, jégkása, büfé, egy hajóút, mozi. Modogattam is az utolsó nap, hogy nem is tudom mikor voltam utoljára iyen nyugodt :)) Nem idegeskedtem semmin, de nem is igen csináltam semmit. Nagyon jó volt!!!!!!!!
Ma itt van a koszos lakás, és a negyven fok :((
Teljes tevékenységem kimerült a bevásárlásban és a főzésben. Mára pasztasutát (husos tésztaétel)- holnapra öklömnyi, tojással töltött fasirtokat készítettem. Lesz hozzá krumplipüre, dinsztelt vegyes zöldség és sajtmártás. Vasárnapra oldalast tervezek.
Most, a hopp után következik a kopp! Hétfőtől munka és spórolás, de nagyon! Visszatérek a mindennapokba.
Tisztára kitikkadtam már ebben a hőségben.Ma brokkolis (nagydarabos) zöldséglevest főztem, én csak gyümisalit legelésztem utána.Vacsorára halkonzervet fogok enni,amit most vettem a CBA-an.120 g/doboz a benne lévő aprított,( törmelék), isteni finom tonhal és csak 139 ft. Halas spagettihez, szendvicshez, pizzához, stb. kitűnő.Nem büdös, halízű, hanem kellemes.Én fokhagymás ,pirított kenyérrel és friss paradicsommal szeretem legjobban (+ 1 pohár söröcske) reggelire, vacsorára.Vettem 20 dobozzal.
Teszek képet a címkéjéről.
Szegény cicámnak nagyon melege van...de hát, ha most jött a nyár, akkor most kell szeretni.Kíméljétek magatokat, ha csak lehet :-)
A házunk előtt van egy óriási törökmogyoró fa, ami ebben az évben rengeteg, ép, féregmentes termést hozott.Ha aláállok, úgy potyorászik róla a termés, mintha szemeregne az eső.Terítve az alja.Tegnap, kora reggel is szedtem egy 5 literes kannával, ma is.Az alattunk lévő ház előtt is áll egy nagy fa, ott is folyik a "betakarítás".Ha a környéketeken van park vagy liget, nagy az esély arra, hogy áll ott is ilyen fa.Csak alákell állni és látható, hogy mennyi apró termés hullott már le.Szívből ajánlom, hogy gyűjtögessetek, mert ez az a mogyoró, ami a mogyorós csokiban is van.Szóval finom és drága csemege. Én már a karácsonyi tortára szedegetem...
Pont így érzem én is!:))Nekem annyira hosszú ősztől tavaszig:((
Majd bele őrülök télen, hogy nem tudok kimenni a kertbe!
Sziasztok lányok!
Nálunk is lecsó volt, nem is baj hogy kicsit lazább kaja van!:))
Sziasztok!
Olyan sok jó receptet , tanácsot írtok, hogy alig győzöm olvasni...egyet-egyet ki is próbálok!
Köszönöm!
Én is megcsináltam ezt az üdítő finomságot!...tényleg finom, sikert aratott a családban!
Köszönöm!
Jó reggelt!
Macus, próbáld meg úgy felfogni, hogy ősszel helyreáll a világ rendje és az úgy van jól, hogy a ráérős káoszból végre megindul a dolgok tevékeny része. Ez kell ahhoz, hogy jövőre újra élvezhesd a nyarat :-)
Ma nem főzök, maradt a tegnapi bográcsos lecsóból. A férjem reggel elutazik pár napra, úgyhogy ma az ő úticsomagját rakom össze, mert holnap egész nap utazni fog, egyen legalább hazait. A hétvégén meg egyedül leszek.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)