Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


23988. caravell (válaszként erre: 23987. - Tejespite)
2011. júl. 3. 17:57
Nics igazán arány, mert a tojások nem egyformák. De érezni fogod, hogy mennyi sajt kell bele, hogy ne legyen lucskos sem, de jól összefogja, ne maradjon széthullós, száraz.
23987. Tejespite (válaszként erre: 23986. - Caravell)
2011. júl. 3. 17:46

Ez nagyon tetszik nekem, mik az arányok? Értem, h gyúrható masszát kapjunk, de mégis kb mennyi tojás kell mennyi sajthoz? Mikor először készítek el egy receptet, szeretem nagyon pontosan tudni,és majd utána variálok én.

Köszi a választ!!

23986. caravell (válaszként erre: 23979. - 93f84765e4)
2011. júl. 3. 17:23
Erről meg nekem jutott az eszembe, ha különleges ünnepi ebéd/vacsora van, akkor levesbetétnek is jó, de sült hősok, mártások mellé ínyencség a sült sajtgolyó: a reszelt sajtot össze kell keverni nyers tojással, hogy gyúrható masszát kapjunk, kis golyókat formálva kisütjük forró olajban (aranybarnára) ne féljetek, nem folyik szét, nem kell hozzá drága sajt, az akciós tecsós 1200-asok símán megteszik.
23985. inci47 (válaszként erre: 23984. - 3687b4709d)
2011. júl. 3. 14:47
Én már megcsináltam, nagyon finom, olyan , mint a raffaelló.
23984. 3687b4709d
2011. júl. 3. 14:40

Kókuszos bonbon


Hozzávalók:


15 dkg kókuszreszelék

1 dl tej

20 dkg vaj

1 cs. vaníliás cukor

10 dkg méz

7 dkg tejpor

20 dkg ét tortabevonó

1 mokkásk. étolaj


A tejet felforrósítjuk, majd a kókuszreszelékre öntjük átkeverve azt. Hagyjuk kihűlni. Utána hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a mézet, és a tejport. Összegyúrjuk a masszát, és hűtőbe tesszük, míg megkeményedik és formázható lesz. Golyókat formázunk belőle, és míg a csokimázat elkészítjük, újra hűtőbe tesszük. A tortabevonót vízfürdőbe megolvasztjuk, hozzáadjuk az étolajat, és a golyókat egyesével fogvájóra szúrva belemártjuk a csokiba. Miután megdermedt a csoki, bonbonos papírkosárkákba helyezzük. Hűtőben tároljuk.

ez sem lehet rossz!

23983. 3687b4709d
2011. júl. 3. 14:38

Húsos zsemle


Hozzávalók:


8 db zsemle

40 dkg darált sertéshús

2 db kemény főtt tojás

2 db nyers tojás

10 dkg gomba

5 dkg füstölt szalonna

2 közepes vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

bors

pirospaprika

Piros Arany


A szalonnát kis kockára vágjuk, és serpenyőben félig kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Rövid párolás után a felaprított gombát is beletesszük a zúzott fokhagymával. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük. Mikor a gomba majdnem kész, beleforgatjuk a darált húst is. Közben a zsemlék tetejét levágjuk, és az alja belsejét kiszedjük, amit kevés vízzel, vagy tejjel meglocsolunk, majd jól kinyomkodva a tűzről levett húshoz keverjük. Hozzáadjuk még a felaprított kemény tojásokat, a nyers tojásokat, Piros Arannyal ízesítjük, és az egészet jól összedolgozzuk. Megtöltjük a kivájt zsemléket és kivajazott tepsibe téve, még megkenjük vajjal mindegyik zsemle "kalapját" is, amit a zsemlékre helyezünk. Meleg sütőben átsütjük.


ezt kifogom próbálni!

23982. inci47 (válaszként erre: 23979. - 93f84765e4)
2011. júl. 3. 13:54
Köszi!...én is kiírtam, meg fogom csinálni!
2011. júl. 3. 10:11

Köszönjük a jókívánságokat! Az ünnepelt még alszik, mi meg tüntetjük el a buli nyomait! Máskor ezt ő szokta, de most hagyjuk pihenni!

Ez a "hamis" rántottsajt nagyon jól hangzik, ma én is kipróbálom!

23980. caravell (válaszként erre: 23979. - 93f84765e4)
2011. júl. 3. 09:45
Húúú, ez nagyon tetszik, már ki is vettem a fagyóból egy darab sajtot hozzá :))
23979. 93f84765e4
2011. júl. 3. 09:28

sziasztok!itt olvasgatom a régi irásokat és a sajtos dolgokrol eszembe jutott egy jo recept igaz már régen csináltam de most kedvet kaptam hozzá.nagyon szeretjük a kirántott sajtot de nekünk tul sokba kerül ezzel a eceptel kicsit csalok és igy is nagyon finom.

5dkg margarinbol,lisztből,tejből besamel mártás készitek ha teljesen kihült reszelek bele sajtot ez változo mennyiségü lehet én kb 10-15dg szoktam összegyurom és kis golyókat formázok belőle aztán kirántom liszt tojás zsemlemorzsa.a végeredmény mintha csak sajt volna benne.nagyon finom.

23978. mmacus
2011. júl. 3. 09:12
Férjem vasal, ebég 80%-ban kész, még az összes gyerek alszik. Minden kerek:)
23977. 93f84765e4 (válaszként erre: 23976. - 93f84765e4)
2011. júl. 3. 09:09
bocs ez a gyerek volt:-)
23976. 93f84765e4
2011. júl. 3. 08:47
p8iijj
23975. caravell (válaszként erre: 23968. - Kovaevakiss)
2011. júl. 3. 08:13
Isten éltesse sokáig, erőben, egészségben, boldogságban!
23974. caravell (válaszként erre: 24010. - Anyagi)
2011. júl. 3. 08:12

Sziasztok, szép vasárnapot, Tyúkok!


Semmi extra, csak sok folyadék. Szoktam engedni, hogy amit megkíván, eheti: a szervezet ált. tudja, mi a jó neki. Chipset kívánt 2 nap koplalás után, az jó is, mert van benne kalória és sós, lehet rá inni, helyreáll a só-víz háztartás.

23973. kisnejulcsi (válaszként erre: 23972. - Mmacus)
2011. júl. 3. 07:26
Dettó ! ♥
23972. mmacus
2011. júl. 3. 07:02
Sziasztok, Mindenkinek szép vasárnapot!
23971. martini64
2011. júl. 3. 06:20
Szép reggelt mindenkinek! Alig aludtam az éjjel, most kutya álmos vagyok...
23970. martini64 (válaszként erre: 23967. - 645b490433)
2011. júl. 3. 06:13
75-80 deka szokott lenni, még sose lett egy kiló. Ha elrontok valamit, vagy valamiért nem olyan a tej, akkor kevesebb.
23969. geranna7 (válaszként erre: 23968. - Kovaevakiss)
2011. júl. 3. 06:10
Boldog szülinapot Virágnak!!De szép neve van!!!♥♥♥
2011. júl. 2. 22:50
Virág unokám ma volt 21 éves, most nézegetjük a régi képeket, amikor Ő még kisbaba, mi pedig húsz évvel fiatalabbak voltunk!
23967. 645b490433 (válaszként erre: 23963. - Kovaevakiss)
2011. júl. 2. 22:08
Nem lesz belőle egy kiló valamennyivel kevesebb lesz.
23966. kovaevakiss (válaszként erre: 24011. - Anyagi)
2011. júl. 2. 22:02
Nagyon jól vetted! Piacon?
23965. kovaevakiss (válaszként erre: 24001. - Anyagi)
2011. júl. 2. 22:00
Nálunk a Bolus A... mindíg segíteni szokott, plusz egész nap a teázás és a keksz.
23964. kovaevakiss (válaszként erre: 23976. - Mumster)
2011. júl. 2. 21:53
Jobbnál jobb ötleteket olvasok most este, nagyon jó ez a fórum!!!
23963. kovaevakiss (válaszként erre: 23975. - Martini64)
2011. júl. 2. 21:51
Hű de ügyes vagy! Mennyi túró lesz 4 l tejből?
23962. moenia (válaszként erre: 23958. - Pné Veronika)
2011. júl. 1. 21:15
Nem bánom, de kötelező őket ki is próbálni! :)
23961. a14deb9047 (válaszként erre: 23960. - Alidamolnar)
2011. júl. 1. 21:05

1 kg meggy,

20 dkg cukor,

2 dl rum,

1 citrom.


Elkészítés:

A meggyet megmosom, lecsöpögtetem, majd annyi tiszta, hideg vízzel töltöm fel, amennyi éppen ellepi. Belecsavarom a citromlevet, és fél napig áztatom benne a gyümölcsöt. Ezután leszûröm. A visszamaradt lébõl fél liternyit felforralok a cukorral, és 5 percig fõzöm, ezután kihûtöm. A leszûrt gyümölcsöt kicsi üvegekbe töltöm és elosztom benne a rumot. Annyi sziruppal töltöm fel, hogy az üveg egészen megteljen. Légmentesen lekötöm és hûvös helyen tárolom. Nagyon sokáig eláll, de alkoholtartalma miatt a gyerekeknek csak nagyon keveset adjanak belõle!

2011. júl. 1. 21:02

Meggyről jut eszembe:

rumos meggyet szokott valaki eltenni?

Egyszer egy kolleganőm megkínált, olyan jó feszes maradt benne a meggy, és isteni íze volt. Azt mondta, tömény rumban és cukorban tette el.

Tud valaki ilyen receptet? Légyszi aki tud, segítsen!

23959. Pné Veronika (válaszként erre: 23940. - Anyagi)
2011. júl. 1. 19:39
Ez jó ötlet, és annyit beszéltetek már róla, hogy asszem idén én is kipróbálom. :-)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook