Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


26124. 0ddf69367a
2011. okt. 12. 17:52
hűűűű én fogok ide jönni még nagyon jó ötleteket lehet itt lopni:)
26123. 875f1a5663 (válaszként erre: 26118. - 0ddf69367a)
2011. okt. 12. 17:51
Elteszem, köszönöm.Most kezdek rászokni a "fornetti" sütögetésére és minden ötletért hálás vagyok.
26122. 0ddf69367a (válaszként erre: 26119. - Ditta67)
2011. okt. 12. 17:51
Az nagyon jóóóóóó ,hogy szeretitek én nyersen nem tudom megenni a zöldségeket ...
26121. Ditta67 (válaszként erre: 26114. - 875f1a5663)
2011. okt. 12. 17:50
Hát ha Eger mellett laksz,átveszem.
26120. 875f1a5663 (válaszként erre: 26117. - Lisy50)
2011. okt. 12. 17:49
Küldök .De jobb, ha komoly helyről, nagyon jó fajtát veszel.
26119. Ditta67 (válaszként erre: 26112. - 0ddf69367a)
2011. okt. 12. 17:48

A gyerekeim szeretik rágcsálni.Sajtkrémes,tejfölös mártogatót csinálok és zellerszárat és vékony csíkokra vágott sárgarépát,karalábét mártanak bele.

Én zöldségmániás vagyok,mi sok zöldet eszünk.

26118. 0ddf69367a (válaszként erre: 26109. - 875f1a5663)
2011. okt. 12. 17:48
Ez is jól hangzik de van egy nagyon egyszerű süti recim leveles tésztát kiszaggatjuk olvasztott vajjal megkenjük tetejére ananász egy kis méz isteni finom és nagyon egyszer:)
26117. Lisy50 (válaszként erre: 26114. - 875f1a5663)
2011. okt. 12. 17:46
Évek óta szeretnék csemetét kapni, és nem kapok!:((
26116. Ditta67 (válaszként erre: 26111. - Lisy50)
2011. okt. 12. 17:45
Köszönöm.Az őznyelvet pénteken kipróbálom,megnéztem,jól néz ki!
26115. Lisy50 (válaszként erre: 26112. - 0ddf69367a)
2011. okt. 12. 17:44
Keresd meg a képét, biztosan láttál már!:)
26114. 875f1a5663 (válaszként erre: 26108. - Ditta67)
2011. okt. 12. 17:44
Nekünk van saját termőfánk.Képzeljétek, hogy az eladásra szánt fölösleget csak a legnagyobb nehézségek árán tudjuk eladni.A T*scoban, a piacon szokott lenni olasz gesztenye horror árért.
26113. 0ddf69367a (válaszként erre: 26111. - Lisy50)
2011. okt. 12. 17:44
ropogósnak kell lennie?
26112. 0ddf69367a (válaszként erre: 26110. - Ditta67)
2011. okt. 12. 17:43
Halványító zellerszár? Na még erről sem hallottam:)
26111. Lisy50 (válaszként erre: 26107. - 0ddf69367a)
2011. okt. 12. 17:41
Piacon, biztos kapsz, habár láttam a Tes@o-ba, és a Lid.l-be is!Azt nézd meg, hogy ne legyen fás, az aljába belenyomom a körmöm, ha puhán belemegy akkor friss!:)
26110. Ditta67 (válaszként erre: 26107. - 0ddf69367a)
2011. okt. 12. 17:41
Halványító zellerszár van a Tescoban,ha arra gondolsz!
26109. 875f1a5663
2011. okt. 12. 17:40

Ez is zseniális. Teszek képet.Az Olcsó, gyors receptek-ről hoztam.

------------

Őznyelv

-------------------------------------------------------------------------------------------------


Mirelit leveles tészta

Kristálycukor

lekvár vagy vanília puding


A leveles tésztát felolvasztjuk, kinyújtjuk, majd körlapokat szaggatunk belőle. Közben előmelegítjük a sütőt. A körlapokat deszkára szórt kristálycukron hosszúkásra nyújtjuk, majd tepsibe rakjuk. Megvárjuk míg a cukor elkezd barnulni, ekkor kivesszük és vanília pudinggal egymásnak háttal fordítva összeragasztjuk.

26108. Ditta67 (válaszként erre: 26098. - 875f1a5663)
2011. okt. 12. 17:40
Olyan jól leírtad,hogy én is kedvet kaptam a gesztenye sütéshez!Szerintetek a Tescoban lehet hozzá gesztenyét kapni?
26107. 0ddf69367a
2011. okt. 12. 17:37
Mindenképpen kipróbálom nekem szimpibb a zellerszár csak azt nem mindig kapni gondolom.
26106. 875f1a5663 (válaszként erre: 26104. - 0ddf69367a)
2011. okt. 12. 17:35

Nekünk is kedvencünk a zellerkrémleves.Aprított zellergumót, krumplit puhára főzök, botmixerrel pürésítem, tejet is teszek hozzá, hogy a kedvenc fél-sűrű állagot elérjem, vissza a gázra, mehet bele 1 összetört Sp@r leveskocka, metélt petrezselyem vagy zellerzöld. Pirított kenyér(zsömle)kockával teszem az asztalra.Jó forrón!

A gesztenyét szoktam úgy is elkészíteni, hogy még nyersen kiskéssel kiugrasztom a barna héjából, kuktában 1-2 percig pisszegtetem, leszűröm és a barna hártyás héjat is lekapkodom.Nylonzacskóban várhat a sorára, hogy bármikor gesztenye püré legyen belőle.

Frissen is finom puha, forró, esti csemege.

26105. Lisy50 (válaszként erre: 26104. - 0ddf69367a)
2011. okt. 12. 17:33

Csinálhatod gumóból is , nagyon egyszerű!:)

Én kicsi v.hagymával megdinsztelem a zellert, felöntöm vízzel,só bors, ha megpuhult, botmixerezem,és 1 kanál liszt tejföl keverékével behabarom, van amikor teszek mellé 1 kisebb krumplit is:)Vigyázz a víz ne legyen sok!

26104. 0ddf69367a (válaszként erre: 26103. - Lisy50)
2011. okt. 12. 17:22
Én már nagyon régen tervezem a zellerkrémlevest sosem ettem ,még:D
26103. Lisy50
2011. okt. 12. 17:21

Sziasztok Lányok!

Gesztenye sütését már én is tervbe vettem, én kishőfokon fólia alatt párolom jó fél órát, aztán ha levettem a fóliát sokszor rázogatva addig sütöm, amíg a bevágáson látom hogy szép sült kérge van!:)

Ma vettem zellerszárat200ft/db, lett belőle krémleves, a Tes@o-ba nagyon szép sovány tarját kaptam 890ft/ kg, leszeleteltem, mustárosan megsütöttem krumplival, finom lett!:))

26102. 0ddf69367a
2011. okt. 12. 17:10
Hűha nagyon jó ez a fórum:)
26101. 875f1a5663 (válaszként erre: 26099. - 888efd6baf)
2011. okt. 12. 16:25
...csak ritkán van, mint a Karácsony :-)
26100. 888efd6baf (válaszként erre: 26098. - 875f1a5663)
2011. okt. 12. 16:25
Én is éppen így készítem, annyi különbséggel, hogy pici vizet is löttyintek a tepsibe, de ne kérdezd, miért :-)
26099. 888efd6baf (válaszként erre: 26096. - 875f1a5663)
2011. okt. 12. 16:24
Így sem rossz azért ;-)
26098. 875f1a5663
2011. okt. 12. 16:22

A sült gesztenye elkészítése házilag így néz ki:

-------------------------------------------------------------------------------------------

1. Sütés előtt kb 1 nappal érdemes beáztatni a gesztenyét. Úgy ahogy van, beleborítjuk egy tálba, engedünk rá vizet, hogy jól ellepje és otthagyjuk. Ha nincs egy napunk, 1-2 óra is megteszi.

2. Sütés előtt előmelegítjük a sütőt kb 220-240 fokra, előkészítünk egy tepsit, kibéleljük sütőpapírral és jó éles késsel, óvatosan, nehogy elvágjuk a kezünket, egyesével bevagdossuk a gesztenyéket. Egy jó nagy x-et vágunk mindegyikbe, a tepsire helyezzük és így járunk el minden egyes darabbal. Ha közben olyat látunk, aminek a belseje fekete, penészes, vagy rothadt, akkor azt már dobhatjuk is ki. Abból már jobb nem lesz.

3. Ha minden gesztenye tepsibe került, akkor egy alufóliával befedjük/lezárjuk a tepsit és kb 15-18 percig sütjük. A végén levesszük az alufóliát és még így is sütjük kb 5-8 percig.

Hát ennyi a titok.

Teszek képeket.Éppen gesztenyét állok neki sütni.

2011. okt. 12. 15:16

Sziasztok!


Milyen bevált módszeretek van gesztenye sütésre?

Gondoltam, hogy beszórom a sütő aljára és alsó állásra kapcsolom.

Szerintetek?

26096. 875f1a5663 (válaszként erre: 26094. - 888efd6baf)
2011. okt. 12. 11:59
Sajna, nem az enyém.Kaptam,mivel másnál volt túltermelési válság. :-)
26095. lúdanyó
2011. okt. 12. 09:06
:)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook