Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


27882. lúdanyó
2011. dec. 27. 16:53
:)
27881. Anyagi (válaszként erre: 27879. - 875f1a5663)
2011. dec. 27. 15:43
:))
27880. Anyagi (válaszként erre: 27878. - ArnoldSchwarzenegger)
2011. dec. 27. 15:41
Ecet???? Sosem gondoltam volna! (Én citromlevet szoktam tenni a tartárba.) Köszi!
27879. 875f1a5663
2011. dec. 27. 15:05

Sziasztok!

Ma pálinkás szilvalevest főztem.Valahol olvastam,de én a magam módjára variáltam-

_a ládából előszedtem kb. fél kg fagyott szilvát, hagytam kiolvadni, keskenyebb cikkekre vágtam.Vízben forralni kezdtem, gyorsan hozzáadva:

-reszelt chéj, szegfűszeg,fahéj rudacska, van.cuk.,méz.Egy van. pudingport vízben elkeverve belefőztem. Foly. tejszínnel "megszőkítettem" és kész.Legeslegvégül adtam bele a pálinkát (lehet érezni, de nem ordít belőle kifelé) és azonmód a konyhába állva, bekanalásztam a saját adagomat.

Ilyen jó gyümölcslevest még nem ettem. :-)

27878. ArnoldSchwarzenegger (válaszként erre: 27875. - Anyagi)
2011. dec. 27. 00:25

Na kérlek, ecet, cukor, só, mustár, mustármag, aroma, színezék van még az olaj, tojássárgája és a víz mellett a gyári majonézben.


Az ízfokozót viccből írtam (mivel az olajat érezted, gondoltam az ízfokozó kimaradt és ezért nyomta el a többi összetevő ízét).

27877. Anyagi (válaszként erre: 27876. - 875f1a5663)
2011. dec. 26. 19:17

Hát hiába, különbözőek vagyunk! Nálam a zsíros rész meg sem érhetné, hogy megfőjön vagy megsüljön, az olajból kávéskanálnyi elég a hatalmas adag salátára és a valőért sem tennék egy lépést sem :)

Viszont a tésztás ételek szafttal jöhetnek! A tejfölös csirkepaprikásból leginkább a szaftos nokedli érdekel, jó sok uborkasalátával!!!

27876. 875f1a5663 (válaszként erre: 27875. - Anyagi)
2011. dec. 26. 19:10

Hideg tökmagolaj!!! Nyammmmmiiiiiii!Hogy az mennyire finom!

Zsíros kenyér helyett és imádom olajba tunkolni a kenyeret és nagy darab paradicsomokat falni hozzá.

Viszont nagy ívben elkerülöm a bolti készítményeket és csak azért tartok otthon mégis, mert a fiam a legváratlanabb pillanatokban kéri a majonézt.De én meg nem enném.

Még egészen fiatal lány (assszony) koromban a levesben főtt marhahúsról a főtt faggyút lekapkodtam(nem mintha kellett volna bárkinek is).A 168 magasságomhoz 52 kg voltam .Mára kicsit (húszassal)elromlott a személymérlegem, de a velőért most is "elmennék gyalog Bécsig". :-)

Ugyanakkor a kaliforniai paprikából most pusziltam be 3 db-ot sóval , puszatakenyérrel elropogtatva.

Amúgy "normál torkos" vagyok :-)

27875. Anyagi (válaszként erre: 27872. - 875f1a5663)
2011. dec. 26. 18:52

Egyébként sem szeretem, ha valami túl zsíros, olajos, de a majonézemet az univeréhez hasonlítom és hát nem olyan :( Fogalmam sincs miket tesznek bele, de jó!

Tényleg azt a "szőrös", sűrű olaiízt érzem elnyomhatatlanul abban amit én csinálok. És az oliva sem segít a dolgon, márcsak azért sem, mert jellegzetes íze kiütközik a majonézen és hát persze az már nem "olyan"!

Nézem ezekez a főzőműsorokat, ahol a salátákat irdatlan mennyiségű olajjal locsolják meg és megborzongok : így már biztos nem enném meg :(

Egyszer egy reform étteremben töklevest ettem, illetve nem ettem, mert az egyébként finom levest több karikányi hideg tökmagolajjal locsolták meg. borzasztó volt! Minek még külön olajozni??? Fúúúúúj!!!

27874. a14deb9047 (válaszként erre: 27867. - Anyagi)
2011. dec. 26. 17:49
A sült krumpli mellé a majonézbe egy gerizd nagyon apróra vágott fokhagyma...
27873. snowgirl
2011. dec. 26. 17:48
a maradék krumplipüréből krokettet csináltunk, mennyei lett :D bár ez inkább csak az alapanyagokkal való spórolás
27872. 875f1a5663 (válaszként erre: 27867. - Anyagi)
2011. dec. 26. 15:18

Szia Anya(gi)!

Miért utálod az olaj ízét?

A napraforgóolaj finom.Az olívaolaj aztán egyszerűen nagyon finom!

Kedvenc reggelim az olajmajonéz jó fokhagymásan, sósan kikeverve, pirított kenyérre kenve, teával.

A tartármártásba először belekeverem a mustárt, majd pici cukrot, pár csepp citromot,(a sót alapból beleteszem a majonéz keverésekor, kb. a fele olaj bekeverése után és ahány toj. sárgája annyi dl. olaj az arány)és nagyon kellemessé tesz az aprított petrezselyem.

27871. Anyagi (válaszként erre: 27869. - Lúdanyó)
2011. dec. 26. 13:39
:))
27870. Anyagi
2011. dec. 26. 13:38
Annak idején a Milupa tejpépbe kevertem a sütőtököt a csemetének. Nagyon-nagyon finom volt! Olyan, mint egy jó deszert. Szerintem egyszerű, hígabb tejbegrízbe is jó lehet - és talán nem csak babáknak...
27869. lúdanyó (válaszként erre: 27855. - Ane66)
2011. dec. 26. 13:33
multkor maffint csináltam a senki álltal már nem kivánt tökből...percek alatt elfogyott..:)
27868. Anyagi (válaszként erre: 27855. - Ane66)
2011. dec. 26. 13:28
Tökös/mákos rétes, pite stb.
27867. Anyagi (válaszként erre: 27847. - ArnoldSchwarzenegger)
2011. dec. 26. 13:23

Milyen ízfokozót hagytam ki a majonézemből????

Mit szoktak beletenni???

27866. moenia (válaszként erre: 27862. - Lisy50)
2011. dec. 26. 11:47
Tényleg! Tudtam, hogy a hoxán is láttam valahol! :) Köszi!
27865. geranna7 (válaszként erre: 27853. - Lisy50)
2011. dec. 26. 11:19
Köszönöm...megváltozott a programunk és igy nincs most rá szükség...további szép napot kívánok!!!
27864. szabot.88 (válaszként erre: 27858. - Csicsi25)
2011. dec. 26. 10:29
Mi viszont nem nagyon szeretjük, kaptuk, de inséges időben jól jöhetne még, amikor egy darab süti sincs itthon :))
27863. ane66 (válaszként erre: 27862. - Lisy50)
2011. dec. 26. 10:16
Köszi, már meg is néztem, ez nyerő, kipróbálom! Pusza érte
27862. Lisy50 (válaszként erre: 27859. - Moenia)
2011. dec. 26. 10:06
gabilive naplójában van kipróbált!!!:)))
27861. Lisy50 (válaszként erre: 27857. - 875f1a5663)
2011. dec. 26. 10:04
:D♥
27860. ane66 (válaszként erre: 27859. - Moenia)
2011. dec. 26. 09:58
Köszi, rákeresek! Nekünk nincs még süti mérgezésünk, csak beiglit sütöttem meg pogit, nem kértek mást!
27859. moenia (válaszként erre: 27855. - Ane66)
2011. dec. 26. 09:56

Sziasztok! Szia!

Ha nem lenne még sütimérgezésetek, próbáld ki a sütőtökös brownie-t. Én még nem sütöttem, nincs receptem, de a neten találsz. Nincs sütőtök íze.

27858. Csicsi25 (válaszként erre: 27851. - Szabot.88)
2011. dec. 26. 09:52
Én előre el szoktam készíteni és lefagyasztom a keksztekercset. Eddig még semmi bajunk nem lett tőle. Az egyetlen baj, hogy nagyon gyorsan elfogy :)))
27857. 875f1a5663 (válaszként erre: 27850. - Lisy50)
2011. dec. 26. 09:51

Végem van...tegnap ebéd után elhatároztam, hogy 24 órán keresztül nem fogok enni.

Na, most ettől a recepttől, kiiszom a szódásszifont.

Olyan éhes lettem,! szilveszterre biztos elkészítem.Már el is pakoltam :-)

27856. szabot.88 (válaszként erre: 27855. - Ane66)
2011. dec. 26. 09:46
Levesnek is írták már itt, úgy, h előtte megsütik...
27855. ane66
2011. dec. 26. 09:34

Sziasztok!

Tud valaki sütőtökből jó kis receptet? Megsütöttem, és rajtam kívül senki sem eszi, én meg nem győzök rá, gondoltam sütnék belőle! Ha van valakinek jó kis ötlete, lécci lécci írja meg! Köszi!

27854. Lisy50
2011. dec. 26. 09:16
E=A:)))
27853. Lisy50
2011. dec. 26. 09:15
E piskótát én mindig fagyasztom, olyan ha kiveszem mintha akkor vettem volna, a keksztekercsnek sem lehet semmi baja!!:)))

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook