Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Sziasztok!
Ma pálinkás szilvalevest főztem.Valahol olvastam,de én a magam módjára variáltam-
_a ládából előszedtem kb. fél kg fagyott szilvát, hagytam kiolvadni, keskenyebb cikkekre vágtam.Vízben forralni kezdtem, gyorsan hozzáadva:
-reszelt chéj, szegfűszeg,fahéj rudacska, van.cuk.,méz.Egy van. pudingport vízben elkeverve belefőztem. Foly. tejszínnel "megszőkítettem" és kész.Legeslegvégül adtam bele a pálinkát (lehet érezni, de nem ordít belőle kifelé) és azonmód a konyhába állva, bekanalásztam a saját adagomat.
Ilyen jó gyümölcslevest még nem ettem. :-)
Na kérlek, ecet, cukor, só, mustár, mustármag, aroma, színezék van még az olaj, tojássárgája és a víz mellett a gyári majonézben.
Az ízfokozót viccből írtam (mivel az olajat érezted, gondoltam az ízfokozó kimaradt és ezért nyomta el a többi összetevő ízét).
Hát hiába, különbözőek vagyunk! Nálam a zsíros rész meg sem érhetné, hogy megfőjön vagy megsüljön, az olajból kávéskanálnyi elég a hatalmas adag salátára és a valőért sem tennék egy lépést sem :)
Viszont a tésztás ételek szafttal jöhetnek! A tejfölös csirkepaprikásból leginkább a szaftos nokedli érdekel, jó sok uborkasalátával!!!
Hideg tökmagolaj!!! Nyammmmmiiiiiii!Hogy az mennyire finom!
Zsíros kenyér helyett és imádom olajba tunkolni a kenyeret és nagy darab paradicsomokat falni hozzá.
Viszont nagy ívben elkerülöm a bolti készítményeket és csak azért tartok otthon mégis, mert a fiam a legváratlanabb pillanatokban kéri a majonézt.De én meg nem enném.
Még egészen fiatal lány (assszony) koromban a levesben főtt marhahúsról a főtt faggyút lekapkodtam(nem mintha kellett volna bárkinek is).A 168 magasságomhoz 52 kg voltam .Mára kicsit (húszassal)elromlott a személymérlegem, de a velőért most is "elmennék gyalog Bécsig". :-)
Ugyanakkor a kaliforniai paprikából most pusziltam be 3 db-ot sóval , puszatakenyérrel elropogtatva.
Amúgy "normál torkos" vagyok :-)
Egyébként sem szeretem, ha valami túl zsíros, olajos, de a majonézemet az univeréhez hasonlítom és hát nem olyan :( Fogalmam sincs miket tesznek bele, de jó!
Tényleg azt a "szőrös", sűrű olaiízt érzem elnyomhatatlanul abban amit én csinálok. És az oliva sem segít a dolgon, márcsak azért sem, mert jellegzetes íze kiütközik a majonézen és hát persze az már nem "olyan"!
Nézem ezekez a főzőműsorokat, ahol a salátákat irdatlan mennyiségű olajjal locsolják meg és megborzongok : így már biztos nem enném meg :(
Egyszer egy reform étteremben töklevest ettem, illetve nem ettem, mert az egyébként finom levest több karikányi hideg tökmagolajjal locsolták meg. borzasztó volt! Minek még külön olajozni??? Fúúúúúj!!!
Szia Anya(gi)!
Miért utálod az olaj ízét?
A napraforgóolaj finom.Az olívaolaj aztán egyszerűen nagyon finom!
Kedvenc reggelim az olajmajonéz jó fokhagymásan, sósan kikeverve, pirított kenyérre kenve, teával.
A tartármártásba először belekeverem a mustárt, majd pici cukrot, pár csepp citromot,(a sót alapból beleteszem a majonéz keverésekor, kb. a fele olaj bekeverése után és ahány toj. sárgája annyi dl. olaj az arány)és nagyon kellemessé tesz az aprított petrezselyem.
Milyen ízfokozót hagytam ki a majonézemből????
Mit szoktak beletenni???
Sziasztok! Szia!
Ha nem lenne még sütimérgezésetek, próbáld ki a sütőtökös brownie-t. Én még nem sütöttem, nincs receptem, de a neten találsz. Nincs sütőtök íze.
Végem van...tegnap ebéd után elhatároztam, hogy 24 órán keresztül nem fogok enni.
Na, most ettől a recepttől, kiiszom a szódásszifont.
Olyan éhes lettem,! szilveszterre biztos elkészítem.Már el is pakoltam :-)
Sziasztok!
Tud valaki sütőtökből jó kis receptet? Megsütöttem, és rajtam kívül senki sem eszi, én meg nem győzök rá, gondoltam sütnék belőle! Ha van valakinek jó kis ötlete, lécci lécci írja meg! Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)