Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Csinálok biza!!!
Készíts belőle pásztortarhonyát!
Csinálj nokedlit hozzá. Isteni!
Maradt egy jó adag tarhonyám. Mit csináljak vele?
Sziasztok! Ez a csiriszárny pöri nagyon jól hangzik...:))
Olyan régen ettem!.:)
A vízzel való spóroláshoz - aki meg tudja tenni, mert ehhez meg kell bontani a mosdó alatti szifont:
A kézmosó alá vödröt kell tenni és az ott összegyűlt vízzel lehet öblíteni a vécét. Van, aki a mosógép által kinyomott vizet is gyűjti és azt használja. A mosógép öblítővizét akár felmosásra is lehet használni. Mondjuk nem kényelmes, hogy le kell önteni és nemcsak a gombot nyomkodjuk.
Vannak olyan szifonok, ahol van egy kis csap, amit ha kinyitsz, akkor a mosogatóból a víz nem a lefolyóba megy hanem az alárakott vödörbe. Az edények öblítéséhez használt vizzel így aztán fel is moshatsz.
Rétes
30 dkg liszt
1 tojás
pici só
2 dl tejföl
Ezeket összegyúrjuk, kinyújtjuk, és rákenjük a 10 dkg vaj (vagy margarin vagy zsír) és 10 dkg lisztből készült rántást). Szorosan feltekerjük, 4 felé vágjuk. 1 éjszakára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk, és megtöltjük. Tepsibe tesszük, ügyeljünk, hogy a hajtás alulra kerüljön. Olvasztott vajjal megkenjük, és megsütjük.
Ez tök jó!
Én sosem értettem hogy nekünk 2 emberre miért kerül havonta 5000Ft.ba a víz?Igaz,nekem hosszú a hajam és sajnos 3 naponta mosnom kell.És folyó vízzel mosogatok.De akkor is!Ruhát hetente 1 mosógépnyit mosok.
Viszont:a WC-t mindketten úgy öblítjük,hogy kisdolognál is ugye egy egész tartálynyit,nagy dolognál pedig min 2-3 egész tartálynyit.
Ha a nyújtófás rétes receptet sütötted meg, azt is én tettem be. Örülök, hogy sikerült!
Ez is hasonlóan sikeres lesz, majd meglátod!
Öblítsen kevesebbet a vécén
Ez már keményebb téma. Napi tíz öblítés nyolcvan forintba kerül, ami egy hónapban 1800 forint körüli összegre jön ki. Érdemes ezen is elgondolkozni, ugyanis minden alkalommal amikor lehúzza a vécét, nyolc-kilenc liter víz távozik, holott ennél kevesebb is elég lenne. Ezt úgy tudja csökkenteni, hogy vagy víztakarékos tartályra cseréli a hagyományosat,
vagy trükközik: pár vízzel teli palackot helyez el benne, így kevesebb elpazarolni való víz fér bele.
Megoldás lehet a tartály nélküli változat, ilyenkor az öblítőgomb nyomva tartásával éppen annyi vizet használ, amennyi szükséges. Van még a valamivel drágább megoldás, az a fajta tartály, amelynek két gombja közül az egyik kevesebb, a másik több vízzel öblíti a vécécsészét. Bármelyik kivitel mellett dönt, inkább előbb, mint utóbb, megtérül.
Valaki betette, én meg is csináltam 2 hete, isteni, ajánlom. Csak az vajjal volt megkenve és nem volt rajta lisztes szórás.
Jó az, ha többször beírjuk, főleg ilyen klasz receptet! :)
Sziasztok Tyúkok!
Kedves vagy, hogy hiányoltál, vagyok, olvasgatok, de el vagyok havazva így is úgy is (most is szakad, gyönyörű nagy pelyhekben, látványos, de miért nem Karácsonykor?)
Képzeljétek, a lányom és a vejem is kapott tegnap Ryanair repjegyet, a WestEndben az osztogatáson Valentin napra... a mázlisták! :)
Nekem is szerencsém volt, vettem ma egy turiban egy új felsőt 500 Ft-ért, fekete és fehér virágok vannak rajta, slankít de mégis csinos, nőies :)
Ja, esszük a fokhagymát, nem olyan rossz szerintem, lassan két hete, de változást nem látok, ma veszek a DM-ben olyan fagyöngy kapszulát, amit valaki ajánlott Mártinak.
Most nálunk is szakad, szinte besötétedett, pedig mindjárt kénytelen vagyok elindulni valahová :(
Busz-átszállás-gyaloglás... este jövök! :)
Sziasztok!
-3 fok van ,szakad a "porcukor" és fújja aszél rendesen, úgyhogy ma nem fogok kimenni sehová!
Nálunk tegnap este nem volt se tv, se internet legalább fél óráig!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)