Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Lányok!
Egy kis egészségtelen nasi!:))
A krumplit uborkagyalun lekarikáztam,szinte átlátszó lett,forró olajban kisütöttem,olyan finom lett, nem is veszek többet chips-et, a párom szórt még rá tejfölös ízesítésű burgonyafűszersót:)))
Szia!
Fórumok/összes fórumtéma/új téma
Sziasztok!
Bocsi, rég voltam itt, hogy indíthatok új fórumot?
Nem találom :) köszi a segítséget :)
A mosódiót bioboltokban és DM-ben is lehet kapni (utóbbiban drágább). De a mosódió nem azonos a mosógömbbel v. mosólabdával.
A fehér és közepesen színes ruhák mellé én még adok mosószódát is (vízben feloldva), mert magában a mosódió tényleg nem hozza ki a szennyeződéseket. Ami jobban szennyezett dolog, én a gépbe rakás előtt kézzel "előmosom" mosószappannal.
Fehér ruhákat is azzal mosol? Én csak a gyerekek ruháját mosom vele, meg a színeseket. Hiába adok hozzá mosószódát, beszürkül a fehér ruha.
Mit használsz a tisztítószerek és a tisztálkodási cuccok helyett?
Mosógolyóm van,de csak olyan holmikhoz használom,amit éppen csak át kell mosni,vagy a kis rongyszőnyegekhez.
A többihez kell a mosópor.
Mit használsz mosogatószer vagy tusfürdő helyett?
igen, hallottam már róla, csakis jókat :)
hol lehet kapni és hogy kell használni?
Sziasztok!
Hallottatok már a mosódióról? Azzal rengeteget spórolok már két éve mióta használom.
Illetve azzal is hogy száműztem a káros anyagokkal teli, vegyszeres holmikat a háztartásomból.
Se tisztítószerek, se mosószer, se öblítő, se tusfürdő, se testápoló, se mosogatószer és még sorolhatnám, nem elég hogy rengeteget spórolok, de még sokkal egészségesebben is élünk!
Ezt most találtam:
Rózsafánk
Hozzávalók:
* kb. 35 db-hoz:
* 40 dkg liszt + a nyújtáshoz
* 3 tojás
* 1 tasak sütőpor
* 15 dkg cukor
* 1 tasak vaníliás cukor
* 1 teáskanál tejföl
* A sütéshez:
* bőven olaj
* A tálaláshoz:
* Porcukor
* tetszőleges lekvár
Elkészítés:
A lisztet alaposan összegyúrjuk a tojással, a sütőporral, a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval, a tejföllel.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 1-1,5 mm vékonyra kinyújtjuk, és a körszaggatóval kiszúrjuk. A köröket a szélektől többször sugarasan bevagdossuk, majd 4 darabot egymásra téve a közepét ujjunkkal összenyomjuk. Forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, 3-5 perc alatt. Szalvétán leitatjuk a felesleges zsiradékot, megszórjuk porcukorral, és lekvárral tálaljuk.
Erre én is kiváncsi lennék!
Sziasztok ! Nagyon szeretlek benneteket olvasni.Sok ötletet vittem már innen.
Azt olvastam erről,hogy lefagyasztható a sárgája is,van,aki jégkockatartóban/formában fagyasztja le.
Én még nem próbáltam,a fehérjét már igen,az használható is kiengedés után.
Tegnapelőtt maradt ki 6 sárgám,este a párom tükörtojást kért,és azokkal együtt én szépen óvatosan kisütöttem a sárgákat is.
De kár volt,mert tegnap meg tésztagyúrhatnékom támadt,na abba jó lett volna :-((
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)