Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Megtaláltam :)
Lábszag ellen: A meleg vízben literenként 1 ek. só, 1 ek. ecet, 1 ek. szalicil volt feloldva. 15 percig kell áztatni. Pár nap múlva még le is hámlik a "viseltes" bőr, de az eredmény tökéletes. Ilyen oldatban kell a tornacipőket, edzőcipőket, stb, belül kissé megáztatni.
Ha (kb. 1 év múlva) újra támad a fertőzés /óhatatlan, hiszen strand, edzőterem stb. bőven termik ezt a gombát/ a kezelést egyszerűen meg kell ismételni.
Azt akarom nektek elmesélni, hogy negyedévente csinálom meg, és mióta megcsinálom, azóta sokkal kevesebb a bőrkeményedés a sarkamon. Nemrég olvastam, hogy a bőrkeményedést gomba is okozhatja, de eddig nem kapcsoltam össze a kettőt, most esett le.
Szóval akinek bőrkeményedés problémája van, próbálja ki, hátha beválik.
Csak mellékesen jegyzem meg,hogy a szomszédom esküszik a cipőbe három-négy naponként szórt szódabikarbónára.
asszem én írtam :)
valamelyik naplómban benne va. de biztos,h. nem szalalkáli :)
Sziasztok!Ilyesmire gondoltál?
Sziasztok!
Lábszag ellen írtatok valami praktikát.
Csak arra nem emlékszem, szalicilos, szalakális vagy szódabikarbónás lábvizet kell készíteni.
Segítenétek?
Eszembe jutott egy kaja, amit Anyu csinált gyerekkoromban spenótból, de nem tudom hogy csinálta, talán valamelyikőtök tudna segíteni ?
Olyan ízesítése volt, mint a spenótfőzeléknek, csak a formája kerek tortaformájú volt és az állaga olyan volt mint a piskótának, olyan szivacsos.
Szeletelni lehetett és sajtmártással kellett leönteni.
Valami isteni volt!!!!!:)
Lehet, hogy az sem jó, ha valaki hibátlan?
Én nem tudhatom, csak kérdezem!:)
Szerintem ezzel kezdődött: 31615. nona47
A férje "meglepte" egy tűzhellyel, amit utál:)
Van ilyen a valóságban is! Én ismerek ilyet, a feleségének mégsem volt jó, mert már nem érzi azt a bizsergető érzést, amit régen, a kapcsolatuk elején érzett, amikor ránézett! Most, két gyerek után neki újítania kellett, és ott hgyta a férjét.
Bocsánat, de a nőket sem lehet sokszor megérteni!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)