Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne hozzátok.
Keresek egy receptet, amit a kínai, thai büfékben adnak illatos omlós csirke néven. ( Bundátott csirkemell. )
Segítségetek előre is megköszönöm.
Zsanna13
Olyan tippeket várok, amiket lehet zsemlébe rakni.És nem felvágott, vagy májkrém...
A tojást ők is szeretik...náluk a joghurt,és a hasonló kaják nem mennek...
Na, most gondold el,mi van,ha ezeket mind nem szeretné,viszont mégis változatos reggelit akar????
Nem szereti még a vajat,a margarint,a joghurtot,a tejet,kakaót,májkrémet,tepertőt,löncsöt......:(
Egyedül a tojást eszi meg,és a kenyeret. Ezt variálom. Rántotta,néha kis sült paprikával,(de attól meg ég a gyomra),bundás kenyér,tükörtojás,pirítós kenyér:)
Ja! Még a virslit is megeszi,meg a Zala szalámit :)))))
Néha sütök reggelire mackot(tócsni)
Sziasztok!Ti mit szoktatok reggelire, vacsorára venni, készíteni?Mert én rájöttem,az ebédet sokszor olcsóbban kihozom, mint a többi étkezést.
Pl nálunk 2 férfi van, jó étvágyúak..szeretik a szalonnát, disznósajtot, kolbászt, rakott fejet,felvágottat.Ezek meg elég drágák.
Én is eltettem a fagyit :-))
Igaz, még sose csináltam semmilyet, vhogy nem nagy fagyifogyasztó a család. Nekem 2-3 karamell/nyár az adagom, ha esetleg odavagyunk vhol, kipróbálok vmi újdonságot, de inkább maradok a karamellnél és annál a fagyizónál, ahol tudom, finom. Mert nem mindenütt az. De ezt a vaníliát ki fogom próbálni!!
He he :DD
Én is vittem, csak én nem szólok :DDDDD
Én így szoktam:
Vaníliafagyi
2 egész tojást 10 dkg kristálycukorral kikeverek (nem kell hozzá gép, elég a kézi habverő is, az a csepp alakú.). Hozzáadok egy jó púpozott teáskanál étkezési keményítőt. (Vaníliacukrot is adok hozzá, de az is legyen beleszámítva a 10 dekába, mert különben túl édes lesz). Csipet sót adok hozzá, és kb. fél deci tejet, így lesz egy tojásos keverékem.
3,5 dl tejet felforralok, és állandó kevergetés mellett hozzáadom a tojásos keveréket (közben a kézi habverővel kevergetem, lassú tűznél). Felfőzöm (ekkor pudingnál hígabb állagú, de selymes masszát kapok). Lehűtöm hideg vízfürdőben, és hűtőbe kerül egy éjszakára. (Ha még aznap szeretném elkészíteni, akkor fagyóban gyorsan lehűtöm egy óra alatt.
Ezután kiveszem, löttyintek hozzá még vanília aromát. Felverek 2,5 dl tejszín félkemény habbá, összevegyítem a fagyi alappal, és mehet a fagyigépbe.
Írok azért megjegyzéseket: szóval, a tojás emulgeálószernek kell, nagyon jó állagot ad neki. Lassú tűzön kell főzni, nehogy kicsapódjon, sűrűn kevergetni. Dr Oetker aromáit alapból utálom, DE: a vanília szerintem isteni finom, ezért úgy szoktam, hogy a masszába 1 evőkanál vaníliacukor, és hidegen még hozzá egy löttyintés Oetker vanília aroma.
És végül, (de ezt tudod): ha esetleg nincs fagyigép, akkor egy nagyobb tálban mehet a cucc a fagyóba, és kb. félóránként robotgéppel át kell keverni fél-egy percig, ezt megismételni 4-5-ször.
Ezután még (akár fagyigéppel készült, akár a robotgépes módszerrel, ) műanyag kajásdobozba tesszük, és még 2-3 óra a fagyóban, utána lehet gombócolni és enni.
Bocs, hogy ilyen bő lére eresztettem, meglátod, gyorsabban elkészül az alap, mint ahogy leírtam.
Lányom azt mondja, ilyen finom vaníliafagyit még nem evett (pedig mindenhol vaníliát kért eddig). Persze én diabetikusan készítem, nyírfacukorral, de a lényeg ugyanez.
Ha nem pont fagyóba tevés után 2-3 óra múlva eszitek, akkor annyi van, hogy ki kell venni 10 perccel evés előtt a fagyóból, és szépen lehet gombócolni, az állaga ahogy olvad is, nagyon szép, krémes.
hozzávalók 4 főre
nagy méretű burgonya
füstölt sajt
trappista sajt
szeletelt bacon
kakukkfű
őrölt bors
só
Igazából bármilyen sajttal lehet variálni, a lényeg, hogy az egyik füstölt legyen.
Alapanyagok:
burgonya,
füstölt sajt,
trappista sajt,
bors,
só,
bacon,
kakukkfű
sajtos-bacon-ös krumpli
elkészítés
Enyhén sós vízben, héjában, félpuhára főzzük a krumplit.
Amikor langyosra hűlt, meghámozzuk, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Vízszintesen 3 darabra vágjuk. Az alsó rétegbe egy szelet füstölt, a felső rétegbe trappista sajtot helyezünk, majd megsózzuk és megborsozzuk.
A krumplikra tekerjük a bacont, kakukkfüvet szórunk rá és fogvájóval megtűzzük.
Kivajazott tepsiben 220 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.
Mi is a hűvös szobában vagyunk....
Edina, ügyes vagy, h ennyi minden van az erkélyeden!
Nálunk csak töltött paprika volt ma ebédre, ugyanis a tegnapról maradt húslevest hiába tettem be a hűtőbe, nekem savanykásnak tűnt, igy inkább nem ettük meg. Sajnálom, még szerencse, h nem sok maradt.
Én is... :D
Írtatok a krumpliról. Igazatok van, gyerekkoromban is meg voltak különbözeteva a fajták, Nagymama meg is változtatta a menüt, ha nem kapott megfelelő krumplit.
De huszon-pár éve falun élek, és itt bizony csak krumpli van. Néha meg lehet különböztetni a ládában, rekeszben a különböző fajtákat, de nem mindig!
És bizony jártam már úgy, hogy a főtt krumpli között egy része nyersebb maradt, miht a többi.
Sziasztok ! Merre vagytok ?
Strandon vagy a hűvös szobába.Én az utobbit választottam.
Háááát, nem jött igazán nagy ötletem :(
No, majd holnap! :)
Sziasztok Lányok!
Ma befektettem:
vettem egy csomó csirkehúst!
Jönnek a nagyon meleg napok és én olyankor csak fintorogni tudok a piacon! Nincs bizodalmam a pultokra kitett, olvadozó madáralkatrészekhez! Még a szagukat isösszeborzadva érzem... :(((
Szóval, most kaptam fizetést és egy részét arra költöttem, hogy feltöltsem a fagyasztót.
Ebédre savanyútojásleves volt, sült kolbász, krumplipüre és paradicsomsaláta.
Mindjárt olvasgatlak benneteket, mert a holnapi menüről fogalmam sincsen.
Esetleg lesz almaleves, vagy kompót, mert fonnyadozik néhány alma itthon, de a többiről fogalmam sincs!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)