Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


36945. caravell (válaszként erre: 36935. - Lisy50)
2012. nov. 10. 20:30

Ahogy a sütikbe, úgy bármibe téve a só erősíti az ízeket, ezt tanultuk élelmezésegészségtanon, az édes és sós különös kombináció, teteti magát, ez volt az egyik trükkje anno a mekinek, a hamburgerzsemle édessége miatt :)

Ezzel együtt én inkább csak a sütitésztákba szoktam tenni, meg a vadételekbe, marhapörköltbe eg kis áfonya lekvárt. De ma pl. szilvás husit csináltam, abban a sülthús sós íze keveredik a szilva édes-fahéjas ízével.

36944. caravell (válaszként erre: 36941. - Baffi556)
2012. nov. 10. 20:26
Üdv, minden ötlet jól jön :)
36943. caravell (válaszként erre: 36938. - Tejespite)
2012. nov. 10. 20:25
Ugyanezt hallottam mézes dióval, de még nem próbátam
36942. Briell14 (válaszként erre: 36938. - Tejespite)
2012. nov. 10. 19:32
Ez egy nagyon jó ötlet, köszönjük! :)
36941. baffi556
2012. nov. 10. 18:48

Sziasztok :)!

Már régóta olvaslak Titeket, lehet, hogy néha-néha én is közbeszólok, ha tudok vmi jót :)?!

36940. lúdanyó (válaszként erre: 36938. - Tejespite)
2012. nov. 10. 18:27
jaj de jól hangzik!!
36939. 9d7907a17a (válaszként erre: 36937. - 645b490433)
2012. nov. 10. 17:16
Egészségetekre!
36938. Tejespite
2012. nov. 10. 17:15
A minap hallottam a sógornőmtől, aki látta Benke Laci bácsi főzőműsorában, h ő úgy csinálja az almát, h nem a hagyományos módon, hanem keresztbe vágja ketté, kiveszi a magházát, kissé megfőzi, majd ráülteti a tepszire a fél almákat, a közepébe lekvárt tesz, a tetejére tojáshabot halmoz és megsüti. A sógornőm kipróbálta, azt mondja, nagyon finom.
36937. 645b490433 (válaszként erre: 36922. - 9d7907a17a)
2012. nov. 10. 15:31
Az alma huha nagyon finom lett, nem volt itthon mézes fűszer keverékem de tettem bele fahéjat meg egy kis gyömbért is reszeltem bele.
36936. 645b490433 (válaszként erre: 36934. - Guruljka)
2012. nov. 10. 15:30
A kolbászba pedig paprikának színének kihozzása miatt raknak.
36935. Lisy50 (válaszként erre: 36932. - Guruljka)
2012. nov. 10. 15:24
Biztos jó, mert a sóletbe is raknak cukrot, így egy kicsit édesebb a bab:))
36934. Guruljka (válaszként erre: 36933. - 645b490433)
2012. nov. 10. 14:48
Hűha....Köszönöm! (Sosem volt saját készítésű kolbász nálunk.)
36933. 645b490433 (válaszként erre: 36932. - Guruljka)
2012. nov. 10. 14:43
A házi füstölt kolbászba is kerül porcukor és nagyon-nagyon finom.
36932. Guruljka (válaszként erre: 36931. - 9d7907a17a)
2012. nov. 10. 14:31

Sós és édes, erről jutott eszembe.

Nagyon szereetjük a sűrű, csipetkés bablevest akár füstölt hús nélkül is, ha éppen úgy van...Fokhagymás rántással szoktam főzni.

Régen javasolta valaki, hogy egy kávéskanálnyi cukor (egy nagy fazékba) jobban kiemeli az ízeit. Soha nem mertem viszont kipróbálni még!

Van erről valami tapasztalatotok?

36931. 9d7907a17a (válaszként erre: 36927. - Caravell)
2012. nov. 10. 14:14
Mint írtam az én serpenyőm 30cm-es és abba 6 fej hagymát szoktam készíteni. Ez két embernek bőven elég, általában egy adag szokott maradni. A só csak azért van, hogy az édes ízt kidobja, én egy nagyobb csipettel be tudom szórni a teljes serpenyő felületet.
36930. lúdanyó
2012. nov. 10. 14:12
Ma csináltam varga bélest...olyan finom kaja..:)
36929. 645b490433 (válaszként erre: 36926. - Caravell)
2012. nov. 10. 13:20
Juhtúrót összekevertem tehén túróval házisonkával ez mente fejekbe rá még egy kis szeletke sonka és sajt tetejére. Nagyon jól nézz ki és finom is de még forró most sül az alma.
36928. caravell (válaszként erre: 36917. - Lov.ildi)
2012. nov. 10. 13:11

Jól hangzik, bár nem éppen diétás... :)

én tennék egy réteg piskótát (3 tojásból egy alacsonyat alá és gyümölcszselét rá. Vagy legalább egy daráltkekszes kakaós masszát alá.

36927. caravell (válaszként erre: 36923. - 9d7907a17a)
2012. nov. 10. 13:08

Ez érdekesen hangzik.De mennyi az a pici só? És mennyi az a nem túl sok hagyma? Ja, és mennyit kell ebből fejenként számolni?

Bocs, csak izgatja a fantáziámat, ünnepi menüben elég különleges és nem is drága...

36926. caravell (válaszként erre: 36924. - 645b490433)
2012. nov. 10. 13:06
Mit töltessz a gombafejekbe? Nagyon szeretem az egy karika paraszt kolbász, egy szem aszalt gyümi (leginkább szilva) és juhtúróval befedni verziót... mmm... igaz, nem olcsó, de ha egyéb grillhús van, akkor ebből egy-két szem is nagyon feldobja a kaját és terítéskor látványnak sem utolsó.
36925. 9d7907a17a (válaszként erre: 36924. - 645b490433)
2012. nov. 10. 11:40
Szívesen. Jó étvágyat hozzá nektek!
36924. 645b490433 (válaszként erre: 36923. - 9d7907a17a)
2012. nov. 10. 10:25

Köszi szépen. Nálunk az mezei rumos meggy néven megy. De mostmár tudom mi az.

Ebédre gomba fejeket csinálok töltve és ha már meleg villany sűtő gondoltam az almát is megcsinálom egy füst alatt.

Még egyzser köszike.

36923. 9d7907a17a (válaszként erre: 36921. - 645b490433)
2012. nov. 10. 10:16

Ha bőven van mézed, akkor ajánlom figyelmedbe sültek mellé a mézes lilahagymát. 6 közepes fej lilahagymát nagyon vékony félkarikákra vágok. Kb. 30cm átmérőjű a serpenyőm, annak az alját kiöntöm kb. fél centi magasan mézzel. A mézet elkezdem melegíteni és amikor habzik, hozzá teszem a hagymát. Kevergetem és hagyom sülni, akkor jó, amikor kellemesen karamellizálódott a hagyma a mézben. Ilyenkor dobok rá egy pici sót és mehet a tányérra sültek és burgonya mellé.


Arra kell vigyázzni, hogy ne legyen túl sok a hagyma mert akkor nem karamellizálódik, hanem párolódik és úgy nem az igazi.


Ha a mézet kevésnek ítélem meg, azt menet közben még lehet hozzá tenni.

36922. 9d7907a17a (válaszként erre: 36920. - 645b490433)
2012. nov. 10. 10:09

Én mézet ebbe a fajtába nem szoktam, de nyílván az sem rontja el.


Pincés meggy: cukorral, rummal eltett magozott meggy.


A mézes almát (körtét, szilvát, barackot, stb.) nem egészben szoktam. A nagyobb gyümölcsöket negyedbe, a kisebbeket félbe szoktam vágni, a magját kiveszem. Gyümölcstől függően fahéjjal, szegfűszeggel, szerecsendióval, színesborssal, zöldfűszerrel vagy ezek kombinációjával befűszerezem, oxidáló gyümölcs esetén citrom levet is csepegtetek rá és egy kicsit állni hagyom. Majd mézet forrósítok egy kis darab vajjal és abban megsütöm a gyümölcsöt. Ha van itthon portorico rumom, akkor a vége felé meglocsolom és begyújtom rajta azaz flambírozom.

36921. 645b490433
2012. nov. 10. 10:02
Mézem bőven van mert méhecskéink is vannak.
36920. 645b490433 (válaszként erre: 36919. - 9d7907a17a)
2012. nov. 10. 10:02
Mi a pincés meggy méz nem kel bele??
36919. 9d7907a17a (válaszként erre: 36918. - 645b490433)
2012. nov. 10. 09:50
Én úgy szoktam, hogy megmosom, kiveszem a magházat, de nem vágom el. A víztől még nedves almát megforgatom barna cukorban, sütőpapíros lemezre állítom. A közepébe fahéjjal kever pincés meggyet töltök és sütőben megsütöm.
36918. 645b490433
2012. nov. 10. 09:44

Lányok sült almát, hogy kell csinálni??

Meddig kell sütni??

36917. lov.ildi
2012. nov. 10. 08:42

Sziasztok!


Ezt a receptet találtam a facen.


Túrótórta, sütés nélkül!


HOZZÁVALÓK:

25 dkg túró

10 dkg vaj

15 dkg porcukor


3 dl tej

1 zselatin

gyümölcs


A túrót, vajat, cukrot jól kikeverjük.


Tejet langyosítjuk, beletesszük a zselatint, felforrósítjuk a tejet / ne forrjon!/

és addig kevergetjük, amíg a zselatin elolvad. Ha kihűlt, hozzákeverjük a túrós masszához.


Őzgerincet kibélelünk fóliával, darabolt gyümölcsöt szórunk az aljára, erre öntjük a túrós keveréket. Hűtőben tároljuk / jó ha egy éjszakán át.... Étcsokival, csokibevonóval borítandó!

36916. kovaevakiss (válaszként erre: 36914. - Lúdanyó)
2012. nov. 9. 17:50
Ezt jól vetted! Én is szerettem volna valami hasonlót a hétvégére, de sajnos itt mifelénk ilyenről nem is álmodni!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook