Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


43134. Ginevra01 (válaszként erre: 43133. - Alidamolnar)
2013. aug. 2. 19:02
Én most tetem el 9 üveggel, savanyú almából, isteni lett. Csak baromi sokat kellett pucolni meg szöszmötölni az előkészítéssel.
2013. aug. 2. 18:31
Arra gondoltam, hogy nyári almából tennék el lekvárt, pár üveggel. Pici szegfűszeg, citromsav (mert ez édes alma), szerintem nem lesz rossz.
43132. Guruljka (válaszként erre: 43131. - Mmacus)
2013. aug. 2. 10:46

Helyes. :)

Minden tapasztalatot én sem szedek össze, megválogatom, kiét jegyzem meg.

De a töklekvárt tényleg megcsinálom az idén, már csak azt kellene eldöntenem, melyik variáció legyen az az egyetlen üveg. (Több lekvár nem nagyon fogy nálunk, és kamrám sincs.)

És ha látok sárgabarackot, akkor kipróbálom a mákos baracklekvárt, szintén egy üveggel.

43131. mmacus (válaszként erre: 43130. - Guruljka)
2013. aug. 2. 10:43

Bocsi, azt hittem, a saját tapasztalataidat osztod meg:)

Anyósom sem főzött még életében lekvárt, (101 évig élt a dédi, mindig ő főzte neki), de elméletben kiválóan tud mindent, állandóan osztja a tanácsait. Én meg már rájöttem, miért van két fülem:)

43130. Guruljka
2013. aug. 2. 10:34

Én semmiben nem szoktam lekvárt készíteni, de már majdnem.

És gyújtögetem az ötleteket (meg a bátorságot), évről évre olvasgatom mások tapasztalatait.

43129. mmacus (válaszként erre: 43114. - Guruljka)
2013. aug. 2. 10:30

Te üvegben szoktál sütőben lekvárt készíteni??? Ilyet még sosem hallottam.

Én csak a lábasos módszert ismerem, azt is csak szilvával. Mivel hosszú ideig készül, barackból nem próbáltam, nem gusztusos nekem a sötét színű baracklekvár.

43128. Anyagi
2013. aug. 2. 06:16
A fagyasztóban csücsül egy egész csibe. azt tervezem a hét végén pirosra sütni és egy nagy adag salátával, vajas krumplival és a kedvenc szószaimmal tálalni. - Nem túl eredeti, de finom! :)
43127. Anyagi
2013. aug. 2. 06:13
Tegnapra csináltam egy hatalmas fazék gulyáslevest, ezért most "béke van", három napig nem kell főzni, mert imádja a család! )
43126. Anyagi (válaszként erre: 43115. - Alidamolnar)
2013. aug. 2. 06:10
Almapektin van benne.
43125. Anyagi (válaszként erre: 43104. - Caravell)
2013. aug. 2. 06:07

A gömbgrill faszenes sütő - végülis ez az igazi! Három méretben kapható, a kétszemélyestől a "party" méretig.

Csodák nincsennek, ami zsíros és fröcsög a konyhában, az fröcsög a teraszon is :(

Nekem nem volt ilyen gondom a sütővel, de én a nagy közepén igyekszem sütni. Viszont a grillezés mindenképpen többlet munka, mert a sütőt ki kell üríteni és ki kell mosni, a rácsot/sütőlapot zsírtalanítani kell... Ezért aztán csak ha jó a kedvünk, nem vagyunk fáradtak és kellemes a társaság, akkor érdemes belevágni.

Bár úgy emlékszem, ti ennek ellenére szotatok grillezni, bográcsolnni!

Én a hét végén csevabcsicsát tervezek sütni!

43124. Guruljka
2013. aug. 2. 02:00
Hogyhogy elfelejtetted? :-D
43123. murva (válaszként erre: 43114. - Guruljka)
2013. aug. 1. 22:17
A sütőbe nem teszek üvegeket,lábosban főzöm/sütöm a lekvárt.Tavaly így csináltam a szilva lekvárt és elfelejtettem,hova tettem a lábast.
43122. Guruljka
2013. aug. 1. 20:13

Nézzétek csak! Azt is megtaláltam, hoygan készíthető házilag a pektin!


[link]

43121. Guruljka
2013. aug. 1. 19:22

Nagyon szívesen!

Lehet, hogy létezik olcsóbban is. Nem tudom, de ezzel az anyaggal dolgoznak a gyárak is, mert így akármiből is tudnak lekvárt készíteni. Ezért csupa zselé a "bóti-ócsó" lekvár. Pektint adnak el gyümölcs-árban, holott csak megijesztve van valami gyümölccsel.

43120. alidamolnar (válaszként erre: 43119. - Guruljka)
2013. aug. 1. 19:10
Nagyon köszi!!
43119. Guruljka
2013. aug. 1. 19:08

[link]


Eszerint lehet kapni önmagában is.

Ennek révén kevesebb cukorra lesz szükség, és rövidül a főzési idő is, azaz egészségesebb lesz a lekvár.

43118. alidamolnar (válaszként erre: 43116. - Guruljka)
2013. aug. 1. 19:04
Köszi. Akkor valamennyire sűrít...
43117. Guruljka
2013. aug. 1. 19:03

Utánanéztem a neten.

[link]


Eszerint ha sima cukrot veszel és külön hozzá a dzsemfix-et, akkor olcsóbban jössz ki.

A fix-féleségekben gyümölcspektin van.


A bisalmasajtot azért kell kimagozás és hámozás nélkül feldarabolva főzni, mert a pektin a héjban és a magházban van. Viszont emiatt nehezebb is áttörni, amikor elkészült.

43116. Guruljka
2013. aug. 1. 18:57
Én úgy tudom, hogy van benne zselésítő.
2013. aug. 1. 18:50
Ti szoktatok befőzőcukrot használni? Miben tér el a sima cukortól?
43114. Guruljka
2013. aug. 1. 18:16
Én alacsonyra tenném a rácsot, és arra az üvegeket.
43113. murva
2013. aug. 1. 17:15
Sütőben akarom a lekvárt elkészíteni,csak nem tudom,hogy rácsra vagy a sütő aljára tegyem az edényt a barackkal,ti tudjátok?
43112. alidamolnar (válaszként erre: 43111. - Lisy50)
2013. júl. 31. 17:51

Nem, ez olyan, hogy simán, rá kell tenni, és rágumizni (még csak nedvesíteni sem kell). Bár én előtte nem olvastam el, rutinból benedvesítettem. De nem nyerte meg a tetszésemet. Még jó, hogy csak 5 db normál méretű sárgabarack lekvárom lett tegnap.

Ma aztán vettem a Li...-ben rendes celofánt. Bár ezt az ötöt már nem cserélem ki, hagyom, legalább tapasztalat lesz ez is. Nem tetszik, egyáltalán nem feszül rá úgy, mint a celó.

Köszönöm a segítséget Nektek, celofán lelőhely ügyében.

43111. Lisy50 (válaszként erre: 43106. - Alidamolnar)
2013. júl. 31. 13:51
Ez nem az amelyiket rá kell melegíteni hajszárítóval? Mert azt én kipróbáltam, nagyon jó!!
43110. kovaevakiss (válaszként erre: 43106. - Alidamolnar)
2013. júl. 30. 21:24
Bocsánat, ide szántam a választ.
2013. júl. 30. 21:23
Én a Pennyben vásároltam nem is régen.
43108. alidamolnar (válaszként erre: 43107. - Briell14)
2013. júl. 30. 21:00
Köszi, holnap megnézem:)
43107. Briell14 (válaszként erre: 43106. - Alidamolnar)
2013. júl. 30. 20:32
Igen. A L..l-ben is kapható.
2013. júl. 30. 20:31

A hagyományos befőző celofán létezik még valahol?

Ilyet tudtam venni, hogy:

"Befőzési fólia lapok"

50 db-os. De nem tetszett igazán, én olyan zörgős celofánt keresek. Létezik még, ugye?

43105. caravell (válaszként erre: 43100. - Guruljka)
2013. júl. 30. 07:44
Lepény és az arányain is látszik, de szerintem spórolós gyors sütinek nem rossz, a gyümölcsös változatot fogom még sütni.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook