Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Sziasztok Lányok!
Megettük a kötelező lencsefőzeléket (sült virslivel és tükörtojással) nagyon finom volt!!!!
Remélem sok pénzt hoz a házhoz majd, úgy ahogy a babona tartja! :)
:D
Még délig átszállítják Neked krumplikörettel. :))))
Legalabb kapnek egy szeletet fajdalomdijkent!
Jon meg a kutyara kamion!! :D:D
Szia!
Örüljünk neki, hogy jutott náluk hús az asztalra. :)
Legyen szép éved! :)
Szervusztok Konyhatunderek! Olyan szepen ebredtem ma reggel! 8 orakor veszettul kloffoltak a hust a szomszedomban - volt vagy 8-10 szelet :D !
Hiaba, szep az elet!
Mindenkinek boldog uj evet kivanok!
Legyen jobb, mint a tavalyi!!
Köszi...
Megnevettettél!
Vajon hány tiroli kiskertben van almafa?
Van magyar népszokás is, valamikor olvastam, hogy a gazdasszonynak kell pucéron körülszaladni a házat egy bizonyos napon, de elfelejtettem a részleteket. Az valamikor tavasszal van talán, legalábbis nem hidegben.
A mi falunkban áradásul elég nehéz lenne a ház körül körbefutni, mert a legtöbb ház a telekhatáron áll. :D
BÚÉK Tyúkok! :)
Néhány szilveszteri babona külföldről
- Argentínában pontosan éjfélkor a jobb lábukkal előrelépnek egyet, hogy azzal lépjenek be az újévbe.
- A brazilok szilveszter estéjén fehéret viselnek, hogy távol tartsák maguktól a rossz szellemeket a következő évben.
- Kolumbiában az újév első napján az emberek körbejárják házaikat üres bőröndjükkel az utazással teli év reményében.
- A spanyoloknál az éjféli harangozás alatt pontosan 12 szőlőszemet kell megenni - minden egyes kongatásnál egyet -, hogy szerencsét hozzon a következő évre.
- Az oroszok egy kis darab papírra írják rá kívánságukat a következő évre vonatkozóan, amit aztán elégetnek, és a hamut beleszórják egy pezsgővel teli pohárba, amit pontosan éjfélkor kell meginniuk.
- A tiroliak esküsznek rá, hogy ha a férfiak szilveszter éjszakáján meztelenül megrázzák az almafát, egész évben nem lesz gondjuk.
Olyan jól összefoglaltad, csak csatlakozni tudok!!:DD
Neked is mind ezt a jót!!!:))
Köszönöm!:)
A csökkentett CH-s kenyeret Diabestar(a madaras áruházban veszem, mert ott a legolcsóbb) lisztből sütöm,kb 60dkg liszt,2,5-3dl víz,2 csapott teás kanál só,1 tk.cukor,3 evőkanál olaj,1 élesztő.Nem a gépben sütöm,mert így nagyobb könnyebb lesz, de ha gépbe akarod, akkor csak fél élesztőt tegyél.
Ami a képen van, abba tettem 10dkg rozslisztet, és egy marék tökmagot!:))
Mindenkinek nagyon boldog, szerencsében gazdag és betegségektől mentes Új Évet kívánok!!!!!!!!!
Főzzünk takarékosan, de ne szoruljunk rá a spórolásra anyagi okokból!
Legyünk csinosak, karcsúak, de együnk finomakat és változatosan!
És kívánok mindenkinek egy kellemes, nem várt szerencsét a jövő évben!!!! :))
zárás előtt két órával (kb akkor érek haza munkából:)) egy reklámszatyornyi pékárut adnak 500 Ft-ért
Nálunk még olcsóbban adják, már én is vettem. Megspricceltem vízzel és irány a sütő (van kicsi) vagy a mini grill. Olyan lesz, mintha épp a kemencéből vettem volna ki! :)
???????????????? Fél kiló kenyér egy hétig?????
És a reggeli, és a tízórai a csemetének, vagy a vacsora???? Mit adsz helyette?
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)