Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Örülök, hogy Neked is tetszik. :)
Ha valami konkrétan érdekel, kérdezz rá! :)
Ugye hogy ugye! :)) Én is végig görgettem, hátha...de nem találtam...
Igen, Szabot után én is benéztem. Még régebben 'kedvencek'-nek jelöltem, de már jó ideje nem néztem bele, és akkor is, most is hiába kattintgattam rá, h hátha előjön a kép mögül a recept is, nem jött elő :-))) Én is szívesen olvasnám jónéhányukat, h h lehet asztalra varázsolni. Vagy csak egyszerűen kérdezzem meg Tőled?
Aranyos vagy! Köszönöm szépen! :)))
Recepteket nem szoktam írni, bár már elgondolkodtam rajta, mert sokan mondtátok. :)
Kedves Briell! Végig néztem a naplóid! Ha valami ragad, bocsánat, én nyáladzottam :) Recepteket merre lehet megtalálni?? Üdv. T
Sokadika van. Ilyenkor az ügyes háziasszony átgondolja, hogy hogyan tudna minél olcsóbban, minél finomabb ételt az asztalra varázsolni. :)
olyan láncba főzök.. vasárnapi maradék rizshez főztem lecsót nagyon finom... Ma zöldbab főzelék maradék holnap egy kis zöldséggel zöldbab levessé fog átlényegülni + gombocot gondoltam hozzá..mióta szünet van minden nap valami édességet v. valami rágicsát kel csinálni...:)és ugye nagyon nagyon hónap vége van..:(
Ott én is néztem hogy drága:((Piacon nézd!!!
Voltunk ma az au.hanba , sajnos nem volt csak 300valahány ft-os karfiol , hát inkább rántott hagymakarika lett helyette . Viszont a sűrű palacsintamasszába tettem krumplipelyhet ,abba mártottam a hagymát utána forgattam morzsába , jó vastag lett a panír rajta / most jutott eszembe , elfelejtettem a morzsába tenni szezámmagot , de majd a következő adagba ./
Nagyon köszi, én is megyek venni délután.:)
Az nagyon jó ár érte , én legutoljára kémcsőbe csomagolva vettem aranyáron .
Lányok, Vaníliás Lányok: az Aldiban 2 vaníliarúd kétszáz valahány forintért van, karácsonyi fűszerek között, sárga tasakban. Bevásároltam :)
Ahol a sütőpor van, és lehet, hogy a cukor is azon a soron (minden boltban máshol), meg ott van a puding is a közelben. :)
Hol lehet vanília rudat venni,ha bármelyik nagy üzletben akkor mondjuk melyik részen kell keresni?Így vagyok a csicseri borsóval is utoljára a Dunaharaszti tescóban kerestem,de feladtam.
Lányok!
75ft/kg nálunk a piacon a karfiol!:)Egész nap savanyítottam:))
Most én is kedvet kaptam, megpróbálom, van is rudam :)
Ma a tegnap beszerzett karfiolból dubarry szelet rizzsel, holnapra lecsós csirkemáj tarhonyával, szerdára finomfőzelék fasírozottal. A többit még nem tudom.
De azt nem mondta,hogy hányszor két nap múlva????
320,330,350,450, grammos kiszerelésben vannak!
Húslevesben főtt húsból- nekem nem szeretik- másnap: orosz hússaláta, húsos palacsinta, akármi olyan rakott étel, amiből nem nagy családra való kell....
Éppen ha nem zavar valakit a sok kis fekete pont , ketté is lehet hasítani a vaniliarudat , ki is lehet kaparni a cukor közé a magját .
Köszi, veszek egy széles szájú csatos üveget, és megpróbálom:)
időnként keverd át, hogy a cuki se csomósodjon. Nekem üvegben van, még ennyit sem kell tenni, ha fogy belőle.
És amúgy közben rázogatni kell időnként, vagy átkeverni? Mert gondolom, ahol a vaníliarúd van, ott közvetlenül mellette jobban átveszi a cukor az illatát.
Amúgy azért szeretném, hoy legyen itthon, mert a Metróban szoktam 1 kilósat venni (mármint vanillincukrot), de rámjött, hogy inkább készítenék én magam, és annak idején a nagymamáménak olyan lágyabb íze-illata volt.
További ajánlott fórumok: