Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Attól tudom, aki készítette: finom. Azt kihagytam, hogy egy kis rózsa illata is volt.
(az érzékelőim nem működnek, sajna én nem éreztem, de a szervezetem jól reagált, vagyis finom volt) :)
Én idén ajándékoztam el a meggymagozómat. Nekem nem jött be...
A hüvejkujjamon
rózsaszirom lekvárt
Mályva színe volt, ami külön érdekessége. :)
Ezt értem, de milyen volt az íze?
??????????????
Én pont azt írtam, hogy a gombával sosem reszkírozok, nagyon komolyan veszem a szabályokat - pedig gyakran eszünk. Holnapra is rántott gombát tervezek!
A közös képviselő lakásokra bontva kiküldött egy elszámoló számlát, és nem létezik, hogy senki sem számol utána. Csupán 7 milla jönne be a közösbe, ha ezt mindenki be is fizetné. Kicsit kiakadtam, mikor észrevettem. Várom a választ, hogy mégis mekkora az a közös helyiség, hogy ennyi az éves fűtési számlája?
Mindenki csal, lop, hazudik - és belőlem akar meggazdagodni. :(
Sziasztok!
Ma nagyon finom volt az ebéd!
Fokhagymás pulykacomb, két kanál olajon pirosra sütött, utólag fűszerezett krumplival meg tejfölös uborkasalátával.
És csináltam még néhány üveg áfonyalekvárt is!
Alig várom, hogy a maradék kihűljön a kistálban! :D
Holnap rántott gombafejek lesznek - még nem tudom mivel.... Ötletek???
Ma én is spórolok már, miután a legsürgősebb (és legnagyobb) számla kiment.
Elküldtem a fiamat a lidlibe, ugyanis ő kedvezményesen utazik. Van pár liter tej és zabpehely is. Van tojás, liszt, kenyérliszt is.
Lencse, sárgaborsó, házi tészta.
Még van vagy 2-3 napra felvágottféle a hűtőben.
Zsír is van, mert kisült a sok jó kacsaháj. (Töpi is van még.)
Amíg a gyerek odavolt, kis zsíron, hagyma nélkül, sütöttem le gombát, tettem bele fél marék kacsatöpörtyűt is, nem rontotta el! Végül tojást ütöttem rá. Az volt az ebédem. (A fiam nem eszi a gombát, de majd apránként biztosan rákapatom.)
:D
...
Egy krumplifőzeléket készítettem mára, mert a fagyasztott leves nem olvadt fel. Későn vettem ki. 2 literes edénnyel kaptam maradékot egy nagy szülinapi buliból. Spórolok. :)
:@@@@@@
Elgondoltam, szegény meggyfiúk és meggylányok, hogy szívnának. :D
Jájjj... :DDD
Nem a porzóra húzni valóra gondoltam... elég macerás is lenne tán. :DDD
:)
Az nem jó, mert akkor nem fognak szaporodni, és nem lesz mit ennünk! :D
Egyszer nekiálltam befőttnek, de meleg lakásom volt, beforrt. :(
Régen lehetett kapni orosz zölddió-befőttet. Nagyon szerettem.
10 napig kell érlelni, vagy 2 hétig - ez nagyon hosszú idő, ha nincs jó körülmény, akkor kárbavész az egész.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)