Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
:)
Én a hajdinát akarom kipróbálni, rizs helyettesítőként.
Köszi!
Azon kívül hogy nem sima, hanem szeléntartalmú durumbúza, nem sok értelme van (a köleshez képest pl.), de kipróbálom. Előnye, hogy gyors. Bár sokféle létezik belőle, mert szokás hosszasan párolni is a hús gőzében emeletes edényben.
Hát, a tarhonyát én se, és a tésztákat se igazán.
De a kuszkuszát neki, ne csak másnak legyen duruja! Legyen nekem is durum! :D
Csak úgy van jó kedvem! :DDD
És bármikor kapható vagyok szójátékra. Ez a durum-dara tetszik! :D
Weöres S. verset írna: Durumdara, langalló...
Pontosan így gondolom én is. :) De már csak ezért is jó ez a fórum...felhívjuk itt egymás figyelmét az ilyesmire. :)
Egyébként én megkóstoltam a kuszkuszt szilvalekvárral..hmmm...finom. :)
Durum---dara, pamparapamm...:D
Legalább kapható itt a falusi boltunkban is, de még nem vettem. :D
Én nemsokára kipróbálom, mert legalább durumból van. Azért idegenkedem tőle, mert szerintem tarhonya. (Az elkészítési módja szerint legalábbis.)
Eddig még csak durumtésztát ettem, azt is véletlenül, erre eddig még nem figyeltem. (Tésztát havi gyakorisággal sem eszem, olyankor meg mindegy...)
Akiktől még régebben a tippet eltanultam, a marhaepe-szappan folteltávolító hatását illetően:
Nagyon szépen köszönöm!Régi kedves pólómból kijött a beleszáradt folt, amit eddig hiába mostam! Nagyon örülök, hogy újra tudom hordani!!! :DDD
Ez durva, de sajnos nagyon is el tudom képzelni.
Rafkós a hölgy. :((
Különben meg , hogy meri? mindenki ismer mindenkit, őt is, ennyi esze nincs, hogy úgyis rájönnek? Főleg, ha sok a beszéd......igen.
A mi boltunkban kézzel verik a gépet, és rakják az árut. Mindig megnézem a blokkot, még sose csaptak be.
Egy másikban, ha a fiam vásárolt, őt már kisebb összeggel átverték.
A faluban van egy bolt. A pénztáros is falubéli, ismer szinte mindenkit, ezért beszélget is velük - és közben "jókat" számol!
Kérdez valamit a vevő családjáról, és elhúzza a leolvasó előtt az árut, de NEM TESZI BE a másik oldalon a kosárba, úgy csinál, mint aki rohadtul figyel, aztán a vevő megválaszolja a kérdést, és mint aki jól végezte dolgát, a pénztáros ISMÉT lepittyegteti ugyanazt az árut! Ezt egy 4 ezres számlánál kétszer biztos, hogy megcsinálta, mert figyeltem az első után! Azóta kiszámolom, hogy mennyit kell fizetnem, és ha nem stimmel, szólok. Tudjátok - spórolnom kell. Ha máshogy nem, hát odafigyeléssel!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)