Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Babérlevelet, kis mustármagot és egy füstölt kockát tettem bele és joghurttal kicsit habartam (volt egy fél doboz maradékom. meg persze a gombócok
:)
Hogy csináltad a gombóclevest: paprikás-fokhagymásan vagy tárkonyos-tejfölösen?
Hogy ízlett?
Gyorsan megnéztem, hogy raktál e fel új tortaképet a műveidről?
Nagyon szépeket tudsz csinálni - én biztos tudnék örülni egy ilyen ajándéknak! :)))
Annyit beszéltünk a krumpligombóc levesről, hogy azt főztem a tegnapi főzőlében, meg egy padlizsánt 30 dkg hússal megcsináltam olaszos csuszpájznak spagettire. Sajt nem volt rajta, az luxus, már a karácsonyra spórolok, a Mikulás csomagokhoz valót megvettem, meg könyvek is lapulnak már a szekrényben.
Ráadásul nagy szomorúság ért, a fiam vadi új, névnapi ajándéknak a lányommal közösen vett első hasított bőr kabátja a felső karján kihasadt, egy kerítésből kilógó szögesdrótban. A tulaj nem volt hajlandó kijönni, rendőrt hívtam, vettek fel jegyzőkönyvet, mondta, max arra jó, ha polgári kártérítási pert indítok, ők nem csinálhatnak semmit, mert a szándékosság nem állt fent. de a pertől se várjak túl sokat. Szóval most bőröst keresek, hátha tud valamit csinálni :(
Ma - hajnalban - gulyáslevest főztem a családnak!
Szerencsére maradt holnapra is! :)
Tervezem még mostanában a "mindent bele" karfiollevesemet is:
Egy öklömnyi karfiol elég hozzá, meg két felkarikázott sárgarépa, egy egyben hagyott fehér is kerül bele, (mert azt csak én eszem meg), kis darab zeller vagy két krumpli kockára vágva és sok petrezselyem. Ha megfőttek a zöldségek halvány rántás megy bele sok apró gríznokedli.
Kérek szépen egy kistányérral!!!!
Nyithatom az ablakot? :)))
Hát igen! Most van a nagy lenyúlások ideje! Nem is tudom, mennyi pénzt költünk, mi, hülye szülők erre a bálozásokra.
Nálunk, egy apuka nekibuzdult és kiszámította, hogy osztályszinten két és fél millióba kerül ez az utolsó évi hercehurca. Nem normális dolog!!! :((
Sziasztok!
Vettem a 100 forintosban egy zacskó illatosítót. Valami kristály zörög benne és olyan intenzív és finom rózsaillat van most a szobában, hogy csak na!
Igyekszem :)))
Vettünk nadrágot, ott, ahol mondtad, az udvaron anagy épületben. Nem volt olcsó, mi kerül egy vacak anyagból készült egyszerű fekete nadrágon 7000 Ft-ba? A felvareráson meg 1300-ba??? Ráadásul úgy nézett rám az eladfó, mint egy nyomi szülőre, aki nem képoes egy rendes gatyát venni, mikor hozta a 14000 Ft-os nadrágot hogy ennyxi gyapjü meg annyi % miottudoménmi, én meg mondtam, hogy bocs, nézzünk alacsonyabb árfekvésben...
Ismerős! :)
Ilyen egy jó anya!!! :))
Igen-igen, egy szülőnek az a legnagyobb ajándék, ha ő adhat ajándékot, segítséget a gyerekeinek!
Ez az élet értelme!!!
Ügyes vagy:)
Én meg semmit sem csináltam tegnap... Csak reggel sütöttem két tepsi sajtos pogácsát és egy Nádasdi diós lepényt az előző este előre megfőzőlött gulyáshoz. Aztán befejeztem a diótörést, hogy mindkét hazalátogató nagy gyerekemnek tudjak adni egy-egy zacskó dióbelet a házi baracklekvár és barackbefőtt mellé - vigyenek egy kis hazait. Amikor megjöttek, végigjártunk két városban négy temetőt. Jó idő volt nagyon, napsütés. Szépen elrendeztük a virágokat, mécsest gyújtottunk, emlékeztünk.
Estére nagyon elfáradtam. De jól esett, hogy együtt voltunk mi öten, ami olyan ritka ma már. S hogy adhattam, ők meg örömmel vitték.
Még a nyáron kaptam egy zacskó Otker túrókrémet. 3 dl. tejjel kell habosra verni a port és azt írja, hogy tegyünk bele igazi túrót is, de nem muszáj! Kellemes, citromhéjas, túróízű hab lesz belőle. Piskótára, vajas kekszmorzsára rásimítva, arra gyümölcs és ha nagyzolunk, akkor még zselatin és kész a torta! Finom az íze!!!
Holnap lesz öröm, ha előadom!!! :))
Hogy milyen jó ötlet!!!!!!
Tényleg, azt el is felejtettem, hogy egy fél kiló gombát is vettem 200 Ft-ért! :)
Holnap lesz a napja, amikor valami "csudát" fogok készíteni belőle!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)