Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


57007. forrest2010 (válaszként erre: 57003. - Anyagi)
2015. márc. 13. 23:07
Sajnos az enyém se , nem is sűrűn voltam eddig / na de majd most ! elküldtem a nyerőt ! /
57006. lov.ildi
2015. márc. 13. 22:41

Sziasztok!


Itt a medvehagyma szezon.

Ti mit szoktatok készíteni vele?

Mi csak most ismerkedünk vele.

Ma krémfehérsajtos-medvahagymás tésztát ettem. Az is nagyon finom volt.

57005. Anyagi (válaszként erre: 56999. - Lúdanyó)
2015. márc. 13. 20:41
Mit jelent a nyúlbelsőség? Májat és még...?
57004. Anyagi (válaszként erre: 56997. - Lbpk)
2015. márc. 13. 20:40

Mi hajt bennünket ennyire?

A lendület - no és a kényszer!!! :))

De addig legalább nem érünk rá megöregedni! :)

57003. Anyagi (válaszként erre: 56994. - Forrest2010)
2015. márc. 13. 20:37

A termelői piac "úri mulatság"!

Szép és finom az árú, de nem az én pénztárcámnak való!

57002. Anyagi (válaszként erre: 56993. - Forrest2010)
2015. márc. 13. 20:36

A csírát simán bele kell keverni a salátába, zöldséges rizsbe, ragukba (utólag!), majonézes salátákba, stb. , vagy belerakni a szendvicsbe! Ha nem látja a család, simán megeszi!

Ma a csemete szendvicsébe sajtkrém volt uborka szeletekkel és lucernacsírával!

57001. Anyagi (válaszként erre: 56993. - Forrest2010)
2015. márc. 13. 20:31

A kész csíra megdöbbentően drága! Nem is értem miért????

Én nagyon kedvelem a lucernacsírát (a koleszterinszintet is csökkenti azon kívül, hogy finom!), a retek, káposzta és a hagymacsírát is. Próbáltam még néhány fajtát, de ezek a kedvenceim. :)


A 4 emeletes műanyag csíráztatótál 800 Ft körül van. Ha megkedveled a dolgot, előbb-utóbb érdemes beszerezni egyet, mert egyszerre többfélét, illetve időben eltolva lehet csíráztatni benne, hogy mindég legyen friss. A magokat/hajtásokat naponta legalább kétszer át kell öblíteni, hogy nedves legyen és mégse penészedjen, erre is jó a cs.tál, mert szitaszerű az alja.

(...Azért egy régi szűrő és egy tányérka is tuja pótólni, ha csak időnként veszed elő!)

57000. Lisy50 (válaszként erre: 56999. - Lúdanyó)
2015. márc. 13. 18:21
Sült nyúlmáj hagymával, borsosan, tojással nagyon finom!!:)
56999. lúdanyó
2015. márc. 13. 17:21
kaptam a barátnőmtől egy csomó nyúl bensöséget.. mit kéne belőle készítenem?
56998. forrest2010 (válaszként erre: 56997. - Lbpk)
2015. márc. 13. 10:32
Én Anyóskám energiáit bámulnám / irigyelném ! / Ő még 84 évesen is képes volt megsütni 14 ? 16 rúd bejglit az unokáknak , az utolsó karácsonyára , utolsó húsvétra / idén már 20 éve , h elment örökre / én ehhez képest spórolok az energiámmal is , hátha még kitart egy darabig . De sokakat bámulok én is , h hogy a manóba bír annyit még 60 környékén is ?!
56997. Lbpk
2015. márc. 13. 10:14
Meg egy dolog van, amiben csodallak benneteket, hogy olyan tevekenyek es szorgalmasak vagytok. Bamulom az idosebb generaciot emiatt! Hogy csinaljatok? Mi hajt benneteket ennyire? Ugy szeretnem ezt eltanulni toletek!
56996. Lbpk
2015. márc. 13. 06:33

A rakott brokkoli isteni lett. Vegul letakartam alufoliaval, es igy megpuhult a krumpli. A csalad annyira nem lelkesedett, a ferjem annyit mondott, hogy jo hogy tettem bele fokhagymat, mert elnyomta a brokkoki izet. :D

Mara rantott sajt van.

2015. márc. 13. 06:26
A családom hetente szívesen megeszi a rakottat , töltöttet , bármi is az , de a rakott krumpli a fő kedvenc , ha sok a tojás , akkor kapnak is .
2015. márc. 13. 06:24
Havonta 1x van nálunk termelői piac , a hónap első szombatján . Tavaly akkor vettem klassz fekete cseresznyét nyáron , de egyébként nagyon nagyon drága !
56993. forrest2010 (válaszként erre: 56984. - Anyagi)
2015. márc. 13. 06:18
Nekem ízlett , de rajtam kívül meg se kóstolta senki a csíráztatott mungo babot , nincsen csíráztató edényem , de csináltam magamnak 1 kiwis dobozba tettem papírtörlőt , benedvesítettem , rászórtam a babot és letakartam egy műanyag fedéllel , kitettem az ablakba , ott ugyan sok napot nem kap É-i ablak , de jó világos van neki és gyönyörűen hajt m finom volt és főleg friss ! 1x láttam nálunk a piacon egy árusnál sokfélét , de nem figyeltem , miket árult és mennyiért ?
56992. Guruljka (válaszként erre: 56970. - Forrest2010)
2015. márc. 12. 23:02

Én a középiskolában nem szerettem tanulni, bár állítólag jó fejem van. Nagyjából "megéltem" az órán hallottakból, de sokszor nem figyeltem, olvastam a pad alatt. Persze nem a témában...

A német tudásomat is csak arra használtam fel, hogy strapa nélkül érettségizzek. :D Nekünk éppen nem volt töri érettségi, na akkor még biztos ott ülnék, ha lett volna, vagy nem megyek érettségizni. Francia tagozatos oyszály voltunk abból kötelező volt érni, meg magyar és matek. Matekból volt egy jó alapfeladat, amivel a kettes már meg lehetett, azon kívül is sikerült még, a matekom is hármas lett. pedig másodikban és harmadikban pótvizsgáztam belőle.

Olvasni viszont szerettem, gyes alatt olvastam el az Odüsszeiát, a suliban az olvasónaplót anno csak sebtében lemásoltam valakiéről.

Megszerettem Thomas Mann-t, németül kaptam meg pár könyvét.

És nagyjából ennyi, eltunyult a fejem rendesen. Volt pár fellángolás, de nem jelentős.

A mostani vizsgaidőszakban tanultam sok év kihagyás után először, és életemben először ennyire intenzíven. Életemben sem volt 4,5-ös az átlagom, csak most! Viszont tény, hogy minden tárgyunk érdekes a számomra. És persze élvezem az egészet, de nyilván a fizikai erőnlétem is hozzájárul ahhoz, hogy jobba fog a fejem, mint amikor itt ültem a tévé előtt 76 kilósan. (Most 52 vagyok, mert visszajött két-három kiló. 50 kiló a természetes súlyom, ami a "magasságomhoz" passzol, 150 cm vagyok, ha kihúzom magam...


A genetikára nem tudok mit mondani. Apai nagyszüleim idősek lettek, Apu már 30 éve nem él. Anyu is 85 éves, de az Ő édesanyja 69 évesen halt meg. Anyai nagyapám is aránylag fiatalon kapott infarktust.


Én most már mindent elkövetek, ami tőlem csak telik, hogy a második 55 évet is végigéljem! :D A gyerekek felnőttek, szabad vagyok, az élettapasztalatokat megszereztem nagyjából, most a legjobb! :D

56991. mmacus (válaszként erre: 56990. - Anyagi)
2015. márc. 12. 20:29

Én valamilyen rakottat majdnem minden héten készítek, ugyan tényleg macerás, de előkészíthető, jól melegíthető, lehet vinni másnap. Csak este nem olyan lelkesen kezdek hozzá, de ez van, ez jutott. Hajnalban nem tudok főzni, egyrészt rémesen korán kellene kelni, kisebbik lányom busza 5.40-kor indul, addigra az ebédnek dobozba kell kerülni. No és az elkészült ételt nem tudnám úgy lehűteni, mielőtt nekem is dolgozni kell indulni, hogy hűtőbe tudjam tenni. Kint pedig nem maradhat, egész nap senki nincs itthon, aki később elrakná.

Most már nincs olyan hideg, csak éjszakára teszem erkélyre kihűlni az ételeket, nap közben nem lehet otthagyni, déltől odasüt a nap.

56990. Anyagi (válaszként erre: 56989. - Mmacus)
2015. márc. 12. 20:11

Hát nálunk nincs olyan gyakran rakott étel, hogy sablonossá válhasson!

Tudom, hogy kiadós, meg minden, de egyrészt sok vele a macera (nem egy egytálétel) másrészt a család sem rajong érte túlzottan - tehát engedem érvényesülni a lustaságomat! :(

56989. mmacus (válaszként erre: 56988. - Anyagi)
2015. márc. 12. 20:04
Én már pont darált húst akartam kikerülni, olyan "egy kaptafára készült" tőle minden rakott étel, csak a zöldségek cserélődnek. Én legalábbis azzal csinálom a kelt, karfiolt, zöldbabot... Így jól jött ez a kis újítás:) Lányom másnap a maradékot elvitte ebédre, úgy ízlett neki.
56988. Anyagi (válaszként erre: 56982. - Mmacus)
2015. márc. 12. 20:00

Nyami! nagyon jól hangzik! :))

Mondjuk én inkább pulykacombból készült darálthússal tenném össze.


Igazság szerint már unom a számomra pillanatnyilad rendeltetett diétás mellet. :( Csak hét végén eszem húst és szeretem is a cs.mellet sokféleképpen, de már ősz óta több kettőnél!!!!!

56987. Anyagi (válaszként erre: 56976. - Caravell)
2015. márc. 12. 19:55

160 fokon kb. 35-40 perc - nálam.

Aztán még le lehet takarni esetleg egy alufóliával a tálalásig.

56986. Anyagi (válaszként erre: 56975. - Lúdanyó)
2015. márc. 12. 19:53

Mi lesz, mi lesz???

Spórolás lesz!!!

56985. Anyagi (válaszként erre: 56970. - Forrest2010)
2015. márc. 12. 19:51

Ez így igaz! ha nem dolgoztatjuk az agyunkat (is), eltunyul és megkezdődik az időskori leépülés.

De azt azért tegyük gyorsan hozzá, hogy nagy szerepe van a hosszú, friss gondolkodású öregségben a genetikának is!!!

56984. Anyagi (válaszként erre: 56968. - Forrest2010)
2015. márc. 12. 19:48

Ééééés, milyen?


Én azért vettem elő a csíráztató tálat, mert a csíra egyrészt finom, másrészt tél végén nem árt egy kis nyomelempótlás senkinek, harmadrészt az epediétámban szinte csak szénhidrátot ehetek büntetlenül. Nyersen az almát bírom (eszem is minden nap) egyébként meg a főtt répát és a krumplit. Ez az étkezésem nagy része. Szóval, nem árt egy kis vitamin! :)

56983. Anyagi (válaszként erre: 56981. - Anyagi)
2015. márc. 12. 19:39

Visszaértem...


...szóval olyat szoktam készíteni zöldségekből, hogy egy nagy tejfölbe belekeverek némi sót, borsot, (ízlés szerint egyéb fűszereket), 1 nyers tojást, de pluszban karikázott keményet is lehet, 1-2 kanálnyi lisztet, apró kockára vágott kevés sajtot és a 3/4-ig megfőzött zöldséget. Hosszúkás, kizsírozott-zsemlemorzsázott sütőben megsütöm. Ha kicsit hűl, szépen szeletelhető, hidegen és melegen is finom!

Némi felvágott vagy virslimaradékkal egytálétel is lehet! :)

Szóval ez lesz a brokkoli feléből! :)


Emlékeztetőül: A Lidlben 399 Ft a vödrös tejföl! (800 g.)

56982. mmacus (válaszként erre: 56981. - Anyagi)
2015. márc. 12. 18:51
Én nagyon finom rakott brokkolit csináltam a héten. Egy fél csirkemellet felcsíkoztam apróra, gyros fűszerrel megsütöttem. Ezt rétegeztem rizzsel és a puhára főtt brokkolival. (A szárát is megfőztem, apróra vágva.) Besamellel pöttyöztem a rétegeket, tetejére egy tojássárgájával kikevert tejfölt tettem, amit zsemlemorzsával szórtam meg. Így sütöttem készre.
56981. Anyagi (válaszként erre: 56979. - Mmacus)
2015. márc. 12. 18:38

Na ez az! Vetem brokkolit is!

A feléből krémleves lesz, a másik felét csőben sütöm - vagy legalábbis hasonló...

56980. mmacus (válaszként erre: 56977. - Caravell)
2015. márc. 12. 18:20
Köszönjük:)
56979. mmacus (válaszként erre: 56978. - Anyagi)
2015. márc. 12. 18:19
A Lidl-ben is annyi most a gomba (269), akciós. Brokkoli 189, narancs 195 Ft.
56978. Anyagi
2015. márc. 12. 18:11

Este 270 Ft-ért vettem fél kiló apró, nagyon szép gombát : rántott gomba lesz szombaton, "akárki meglássa"! :)) Meg néhány karika padlizsán is, mert kaptam még néhányat! :)

Petrezselymes krumplival olcsó és nagyon finom ebéd lesz!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook