Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Szia! Ahogy én készítem a gofrit:
8dkg vaj vagy margarin, 8dkg cukor, csipet só, 1csom. vaníliás cukor, 3db tojás, 30dkg liszt, 4dl tej, 1/2csom. sütőpor. Lehet citrom héjat is adni hozzá de nekem nem szeretik benne.
Nekem ez nagyon soknak tűnik.....
Nem tudom,nincs lisztíze?
Ja a gofriról van itt szó??
Én azt hittem,hogy a gyümilevesről!! :-)
Én amikor otthon laktam apukámékkal 2x-er kipróbáltam lisztesen,2x-er meg pudingosan,és mind a 4x-er moslék ízű lett.
Hordtuk sokáig iskolából az ebédet,mert úgy olcsóbban kijöttünk anyagilag,és mindig azt vártam mikor lesz gyümölcsleves mert ott olyan SZENZÁCIÓSAN csinálták meg,hogy csak na!!!!!
Amióta a férjemmel együtt vagyok azóta csináltam kb.5-ször,és abból 1x-er sikerült csak,amire azt mondom,hogy na ez finom,és ehető volt..
Atya gatya..40deka liszt?
Nem sok egy kicsit?
Nekem ez mindig sikerül!
40dkg liszt
3 tojás
1 sütőpor
fél citrom leve, héja
fél l tej
12dkg cukor
nagy csipet só
12 evőkanál olaj
Robotgéppel elkeverem, de nem sokáig!!!
Nekem sem sikerül,már kipróbáltam három receptet is,de mindegyik rágós,szivacsos lett.
Esetleg valaki nem tudna ajánlani egy bevált receptet?Köszi.
Én nem vagyok egy konyhatündér, de ez megy. Vagyis általában a levesek, főzelékek.
Ne tegyél bele pudingport, már ha szoktál!:))
Bár Guruljka, Forrest, Anyagi, jobban el tudják mondani,én csak cukrot, és vaníliás cukrot szegfűszeget,fahéjat az alaplébe, azt főzöm 1/2 órát, és a gyümölcsnek nem sok kell, utána egy gyenge habarás, azt se tejfölből,csak liszt és tejszín, vagy tej.:)))
Te jól mondtad a múlt héten?: egy hétre jut 20 000 -forint kajára, négyőtöknek? :))))
Én nem tudok csinálni jó gyümölcslevest!!
Mindig olyan,hogy megáll benne a kanál!!
Fú a gofrit ne is emlegesse senki!
Még most is bosszankodok miatta!!Tegnap csináltam,és egyszerűen NEM SIKERÜLT!!
Úgy kellett az első kettőt levakarnom a sütőről!!!A többit is úgy kellett leszaggatnom a sütőről...
Pedig úgy csináltam ahogy le van írva a receptben...
Jó pihenést neked, a hétvége nyúlfarknyi hátralévő részére.
Nálunk az előző két kánikulai hétvégén volt gyümölcs- és habart zöldbab leves hidegen.
Jujjj, de elfáradtam! A derekamat meg ki sem tudom egyenesíteni... :((
Jó sokat dolgoztam, itthon meg minden maradt koszosan. Bár, fürdés után nem tudtam megállni, hogy legalább a fürdőt kicsit meg ne sikáljam.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)