Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Remekül sikerült, nagyon boldog vagyok!
Fél kiló liszthez tettem 5 deka zabkorpát.
Lett 8 db egyforma zsömle, és egy kisebb.
Szoktatok sörben sült csirkét készíteni?
Olyan finom, hogy ha valaki nem ismeri, akkor neki leírom:
A csirkecombokat enyhén sózom, enyhén vegetázom, és tepsibe teszem.
A tepsibe dobok egy darab margarint (egy kanálnyi körül), majd a húsokat felöntöm sörrel annyira, hogy a combok teteje még éppen kilátszódjon.
Nem kell lefedni a tepsit, csak szép lassú fokozaton sütni.
A sör kezd elforrni, a hús pedig kezd arany-pirossá válni.
Mire a sör elforr-sül róla, akkorra ropogós lesz a csirke.
Álom finom.
A húsnak semmilyen, alkoholra emlékeztető íze nem lesz, viszont amíg sül, addig a konyhában érződik a sörszag, a hús illatával keveredve. De ez finom illat.
Ma este ez volt a vacsora, almaszósz volt mellé.
Sok-sok dícséretet kaptam.
Naná..., hisz megérdemelten kaptam:D:D
Hogy megússzam a mai boltba menést, gyúrtam zsömlécskéknek tésztát.
Még a sütés előtti kelesztésnél tartunk, de 8 darab 10 dekás kis "szendvics-szömle " lett, és egy kisebb, 6 dekás.
Kíváncsi vagyok, hogyan fog sikerülni, mert nem kötött recept szerint állítottam össze a tésztát. Fél kiló lisztet használtam, és kevés zabkorpát.
Ha valakit érdekelne.:)
Igen, az ár látszik a linkben, amit hoztam.
De mégsem millió!
Nálunk is van 3 fajta fűtési lehetőség: 1. gázfűtés konvektorral 2. cserépkályhát építettünk (fával tüzelés) 3. Hűtő-fűtő klíma.
Felkészültünk mindenre, ha nem lesz gáz, akkor ott a másik kettő, hanem lesz villany, ott a másik kettő stb.
De a cserépkályha melegétől nincs jobb. Estefelé be van gyújtva, és még reggel is meleg a kályha.
Reggelenként át szoktam ölelni.:D
Szüleim házában is lehet fűteni gázzal, (ott radiátor van) szénnel a kazánba, és a csempekályhába fával.
Intersparban 399 Ft a karfiol,darabáras. 1 kg 60 dekásat tudtam ennyiért elhozni.
Sárgarépa kilója 119 Ft.
Mentem!
Nagggyon jól néz ki minden műved!!!!!!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)