Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Én nem olyan régen találtam rá a fórumra.
6 éve mi volt?2009.10.16.-án végre született egy kislányom is.
Csak egy kérdésem volt hat éve....
És milyen szépen összegyűltünk. Nem tudom hány ilyen régi és aktívan élő fóruma van még a Hoxának! Szerintem akár meg is ünnepelhetne minket! :)
Látod, nekem meg a karaj száraz hús. Ritkán használom.
Viszont az nagy igazság, hogy ha zöldségekkel (nem is merem írni a tölteléket), szószokkal felturbózza az ember lánya a husit, akkor a kevesebb is elég és laktató.
Azt már csak halkan teszem hozzá, hogy egészséges is...
Ha ki van filézve a legtutibb kaja - nálunk!
A múltkor az édes-savanyú mártásos is ebből készült és a fiam "nagy gourmand" haverja csak úgy cuppogott, hogy milyen finom...
a kiírás után általában várnak még egy hetet a spontán szülésindulásra.
De szerda-csütörtökre frontot mondtak...
Ma nyitva volt nálunk az Auchan és remek akciók voltak.
Reggel hét órakor már ott is voltam, hogy ne szenvedjek a nagy melegben.
390 Ft volt az oldaldarabos csirkecomb. Vettem 5 kilóval. Aztán itthon szépen feldolgoztam : Az oldaldarabok egy része ment a leveses csomagokba, a többi oldal az alsó combokhoz sütni vagy pörköltnek, az felső combokat kifiléztem és háromfelé vágtam (rántani vagy hurkapálcán grillezni lesz jó pl.) A kifejtett csonthoz került két alsócomb - levesnek. A bőrét pedig kisütöttem pörcnek.
A zsírja bekerült a hűtőbe, sütni jó lesz rajta.
Én meg a paradicsomszószos-húsos tésztakombinációkat nem. :D
Az egyetlen ilyen paradicsomos dolog, amit szeretek, az a paradicsomos káposzta, de elég régen főztem már. A töltött paprikát is szívesen megeszem időnként, ha elém teszik. :D
Megosztanám veletek az oldal linkjét amit találtam : [link]
A lap alján rengeteg új meg új ötletet kínál fel mindég!
Most mentek el a gyerekek, hú, nagyon beebédeltünk!
Túrós táska leves volt, (egy naplóban olvastam róla), hű, az nagyon finom volt.
Egyik második az sörben pácolt,hagymaágyon sült bőrös malackaraj volt krumplipürével és káposztasalátával, a másik második meg töltött paprika volt, de abba bele sem bírtunk kóstolni, majd jó lesz jövő hét elejére.
A fiúk elmentek fagyiért, egy jégkrémes dobozt telipakoltattak, kicsit betettem a fagyóba, és ez volt a desszert.
Csak pihegünk...
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)