Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Repce kalsszikus gyógynővény - ha nem hevíted túl csk csökken jótékony hatása. Nekem kevésébb zavaró - sőt kellems az íze. Nem úgy mint a hidegen sajtólt, számomra szörnyű ízű napraforgó olajé.
Repcét ritka eset amikor nem lehet eladni, vagy felhasználni biodízelnek, és ami úgy sokkal értékesebbé teszi a terméket.
Szokás és megszoás és/vagy különbőző ízlések és ízérzékelések - ami egyben egyedi is. De például a skandinávok jelemzően sokkal jobban érzik a fémes ízt.
sós, édes, savanyú, keserű, fémes, ... - nem csak négy-ötféle alap íz van
A zakuszkát én is szeretem!
Mire olcsóbb lesz a lecsónak való, már nem igazán zsenge (és kicsi) a tök. Ezért szoktam (ha van olcsó) cukkinit használni.
:))
Igazi gyors kaja krumpliból: Összesütöm kolbásszal, virslivel, lecsókolbásszal (mi van itthon) és a végén belekeverek néhány felszeletelt főtt tojást. ( 1-2 evőkanálnyi olajon!!!)
A tetejére lehet petrezselymet, snidlinget vagy csak összevágott újhagyma zöldjét szórni. Nálunk nem válna be, de kaporral is el tudom képzelni!
Egy kanál joghurttal/tejföllel mennyei!
Lehet túrbózni gombával vagy valamilyen zöldséggel is.
Mondjuk a repceolaj nem jó ízű - szerintem.
Azt hiszem azért mondták ki most egészségesnek, mert egyszerűen el akarják adni. Olyan, mint a busa. Sok van belőle, de nem igazán finom. Muszáj neki reklámot csinálni, hát kitalálták, hogy egészséges, mert most ez a varázsszó, a divat!
Olaj ügyben pedig az a legegészségesebb, ha bármelyikből a legkevesebbet használjuk!!!
Kíváncsian várom azt a pillanatot, amikor kiderül, hogy az agyondicsért oliva olajat miért ne használjuk ezentúl.
Ja, és most reneszánszát éli a zsír! Újra javasolják a disznózsír fogyasztását - olaj helyett!!!
Én párszor még itthon voltam csődhelyzetben, nem tönkrementem - valószínű azért nem vagyok millliárdos ;), - csak csöd, amiből jobb helyzetbe is sok munkával, csőd előtti helyzetnél is jobba ki lehet jönni.
És akkor tudni kellett takarékosnak lenni.
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mennyi féléved van még hátra?
Nálunk akkor lehetett (kellett) belekényszeríteni a hús közé a zöldségfélét, amikor nagyon nem volt pénzünk. Megmondtam, hogy ennyire telik, ezzel tudom olcsón feltúrbózni az ételt, hogy elég legyen, és jóllakjunk. - Megszokták.
Ebben az időszakomban indítottam ezt a fórumot. Sok-sok jó ötlet gyűlt össze benne.
Bár manapság már nem annyira spórolós a fórum, még mindég az ésszel beosztó háziasszonyok beszélgető helye.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)