Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)


69984. forrest2010 (válaszként erre: 69981. - Anyagi)
2016. jún. 20. 00:02
Tavaly , mikor már elrakható lett volna 400 alatt nem láttam meggyet , nem raktam el , csak a fagyosba néhány dobozzal , viszont vettem 200 ft-ért 20-30-40 üveg magvaltat :) éppen hét elején még 2 kartonnal 225-ért , az az igazság , h ennyit nem raktam volna el , ha 400 ért veszek :(
69983. Anyagi
2016. jún. 19. 20:35

És kezdődik majd egy új, szorgos-dolgos hét!

Mindenkinek a legjobbakat kívánom!! :))

69982. Anyagi (válaszként erre: 69972. - Katus3)
2016. jún. 19. 20:32

Mindég szoktam csinálni egy "előadag" baracklekvárt: Egy tálkányi, ami rögtön el is fogy.

Örül a család, én meg tesztelem a barackot!


Egyszer volt olyan, hogy büdös, lábszagú lett a lekvár, pedig az íze jó volt. Máig sem tudom miért történt, pedig vagy 20 éve volt!


Ha lehúzod a sárgabarack héját, akkor biztosan nem keseredik meg!

A héjával készült, régi baracklekvárnak tényleg van valami jellegzetes íze...

69981. Anyagi (válaszként erre: 69960. - LadyBird 2015)
2016. jún. 19. 20:25

Igen, én is odadermedtem a meggy árától... De azért vettem egy kilót...

Remélem lesz még sokkal olcsóbb, mert sokat szoktam eltenni, mert mindenféleképpen szeretjük!

69980. Anyagi (válaszként erre: 69956. - Mmacus)
2016. jún. 19. 20:22
Nagyon szeretem a dinnyét, de még visszatart az ára... :((
69979. Anyagi (válaszként erre: 69948. - Guruljka)
2016. jún. 19. 20:21

Mit csináltál a kezeddel????

Rossz helyre nyúlkáltál??? :)))))


Gyors javulást kívánok!

69978. Anyagi (válaszként erre: 69942. - LadyBird 2015)
2016. jún. 19. 20:18

Ganca:

Ez egy lisztes, főtt krumplipép, amit kanállal zsírozott tepsibe szaggatnak, pirított hagymás zsírral jól meglocsolnak és sütőben megsütnek.

Még sohasem kóstoltam, de biztos nagyon finom, csakhát zsíros nagyon. Ez az ami visszatart...


Olyan ez, mint a szörpkészítés: Azért nem csinálok, mert látom, hogy mennyi cukor van benne!

69977. Anyagi (válaszként erre: 69925. - Alidamolnar)
2016. jún. 19. 20:12

Én direkt vadászom a nagyon apró újkrumplit!!! :)))

Van egy nagyon régi újkrumpli pucoló gépem, ahol forgatni kell egy korongot és az edény oldala élesen recés. Ez kaparja le a krumpli héját. Egy deci vizet kell aláönteni és tekerni. Két perc alatt kész!!!

Az piacos meg örül, mert kiválogatom azt a méretet, amit más el sem vinne. Most is 100 Ft-ért odaadta a két kilónyi krumplit és még mosolygott is hozzá!!!

69976. Anyagi (válaszként erre: 69923. - AngelDS)
2016. jún. 19. 20:08
Nálunk a smoothie a "divat" már jó ideje! Én örülök neki!!!
69975. Anyagi (válaszként erre: 69921. - LadyBird 2015)
2016. jún. 19. 20:05
Szerintem ez a normális!!! Örülj neki!! :)))
69974. Anyagi (válaszként erre: 69914. - 328e1b30ab)
2016. jún. 19. 20:03

Nem gondoltam, hogy ilyen vérre menő "tudományos" vitát generálok az étkezésemmel!

Örülök, hogy mindenki olyan egészségesen eszik - legalábbis a pillanatnyi (sajtóból vett) elképzelései szerint!


Nekem is úgy mondták, hogy orvosilag, mostanában, a mediterrán étkezés a leginkább támogatható.

Nézzük csak meg gyorsan, ez miből is áll: sok zöldség és sok szénhidrát....

Nos, én kedvelem a török és mediterrán ételeket, csak olajat nem használ az ötödét sem....

Most akkor mi is van????


Ja, és a ruhaméretem sem nőtt jó ideje!!!


Mindenesetre örülök, hogy van itt, aki olyan erőteljesen el tud igazítani! Köszi!

69973. Anyagi (válaszként erre: 69920. - Forrest2010)
2016. jún. 19. 19:54

Nálunk a cérnametéltet kifejezettem utálja a család!

Lóg, csúszik le a kanáltól, összeragad, ha nem zsírozod... Szóval : nem!

69972. katus3
2016. jún. 19. 19:49
Van valakinek bevàlt sàrgabarack lekvár receptje? Egyszer csináltam, de volt olyan benne ami megkeseredett. Elvette a kedvem , azóta boltit veszek, de lehet hogy újra megpróbálnám...
69971. katus3 (válaszként erre: 69953. - Geranna7)
2016. jún. 19. 19:45
Sziasztok! Ez valóban így volt, a ballagás miatt mennem kellett dolgozni. :-/
69970. Anyagi (válaszként erre: 69898. - 328e1b30ab)
2016. jún. 19. 19:42

"Mert sokan azt hiszik,hogy a zsírtól alakul ki, de nem. A szénhidráttól alakul ki, és a zsír okozz a gyulladást azzal, hogy ingerli az epét, és a mozgás hatására a már kialakult kő mozog, dörzsöl és begyullad az epe."


Hát én nem vagyok orvos, de az orvos szerint kétféle epekő létezik:

Az egyik anyaga egy zsírszármazék, a másikfajta az epe színét adó festékből épül fel!!!

Szénhidrátról, cukorról szó sem volt!!!

69969. Anyagi
2016. jún. 19. 19:32

Ma karfiolleves készült és utána mákosguba volt a második.


Van még maradék mindenből, de a hét elejére tejfölös kacsaszív-paprikást tervezek!


A piacon egy néni vett előttem 2 db. csirkemájat, de nem kérte a szívet, mert azt nem eszi meg a cicája...

Aztán én következtem és kértem 1 kiló kacsaszívet, mert nálunk szereti a család!!! :))

Egy kiló színhús, zsír nélkül és 390 Ft! És ráadásul még finom is!!!! Aki nem eszi, az nyilván előítéletből meg sem kóstolja!

Volt olyan, hogy nem tudta a vendég, hogy mit eszik és cuppova dicsérte, aztán amikor megmondtuk, az volt a válasza, hogy ha tudta volna, nem kéri, de így, utólag be kell látnia, hogy finom volt!!! :)))))

69968. Anyagi
2016. jún. 19. 19:24

Tegnap grilleztünk:

csirkecomb filéket daraboltam és pácoltam be. Ebből készült a saslik. Gombát, cukkinit és padlizsánt sütöttem a hús mellett. Finom lett!!

Hozzá a megkedvelt paradicsomos bab és apró, petrezselymes krumpli készült. És uborkasaláta nagy mennyiségben!!!


Tudom, nem divatos kedvelni a fűszerkeverékeket, de a Lucullus gyártmányai nekem nagyon ízlenek! Most az olaszos saslikfűszert használtam!

69967. Anyagi
2016. jún. 19. 19:18

Sziasztok!

Ma jól elfáradtam a kertészkedésben. :(

Siettem ezerrel, mert mondták az esőt, de végül mégsem esett, viszont lehűlt egy kicsit. Örülök neki! Nem nekem való az a nagy hőség!!!

69966. geranna7 (válaszként erre: 69962. - LadyBird 2015)
2016. jún. 19. 09:30
Felénk Szatmárban biztos nem lesz sok. lefagyott sajnos többségében.
69965. mmacus (válaszként erre: 69964. - Dodi44)
2016. jún. 19. 08:40
Igen, évek óta ugyanattól családtól veszem. Egész nap kint szedik a barackosban, este megyek érte. Finom friss, érett mindig. Illatos!
69964. Dodi44 (válaszként erre: 69963. - Mmacus)
2016. jún. 19. 08:36

Szerencses vagy nagyon, ha feletek haztol is tudsz sargabarackot lekvarnak beszerezni!

Irigyellek!

:D

69963. mmacus (válaszként erre: 69961. - Dodi44)
2016. jún. 19. 08:34
Az igazi, lekvárnak való sárgabarack majd egy hónap múlva érik kb. Lekvárt gönci vagy ceglédi fajtákból a legjobb, azok nem ennyire koraiak. Felénk sok barackot termelnek, háztól veszek friss és olcsóbb mint a piacon. Most még vagy külföldit árulnak, vagy a korai rózsabarackot, az nem befőzni való.
69962. LadyBird 2015 (válaszként erre: 69961. - Dodi44)
2016. jún. 19. 06:41
Ebből a barackból még nem érdemes, mert 600-ért láttam kilóját. De még nincs itt az ideje, talán lesz olcsóbb. Azt olvastam, hogy idén sok lesz a barack. Úgy legyen, mert nekem is fogyóban a baracklekvár.:)
69961. Dodi44 (válaszként erre: 69960. - LadyBird 2015)
2016. jún. 19. 06:32

Sarga barackot lattal e mar a piacon es mennyiert?

az iden be kell utemeznem a baracklekvar csinalasat, mert elfogyott.

69960. LadyBird 2015 (válaszként erre: 69956. - Mmacus)
2016. jún. 18. 20:03
Nálunk a Sp*árban a héten 110 ft-ért adták a dinnye kilóját. Megkockáztattam egy jól fejlett példányt, nagyon finom volt. Hogy honnan jött, most igazán nem is érdekelt. A hazai barackna, cseresznyének, meggynek 600 Ft-ért adják kilóját...
2016. jún. 18. 20:01
Most már biztosan rántott gomba lesz holnap, és rántott karfiol. A zöldségesnél kaptam gombát 300-ért kilóját, és egy egész rekesz karfiolt vettem hozzá. 50 Ft-ért adta kilóját, mert senkinek nem kellett, holnap meg zárva van. Ha így gazdálkodik ez a zöldséges, azt hiszem, hamarosan csődbe megy...
2016. jún. 18. 17:52

Holnapra gyümölcsleves (saját termésű szeder és meggy a mélyhűtőből), rántott hal, petrezselymes krumpli, kovászossal.

Ma sütöttem egy "fordított cseresznyés" pitét, nagyon finom lett, jól is néz ki, de már látom, hogy lehet ezt egyszerűbben is, nem kell annyit pancsolni vele - hiába, a régi rossz szokások... :-)))

69957. fehérke111 (válaszként erre: 69953. - Geranna7)
2016. jún. 18. 17:49
Tényleg! Itt a szomszéd házban olyan buli van, hogy még... Kint fociznak a srácok az úttesten, leengedtem az utcai redőnyöket, biztos ami zicher :-)))
69956. mmacus
2016. jún. 18. 17:27
Én habart zöldbablevest főztem, hidegen ettük. És "bögrés" palacsintát sütöttem, túróval töltöttem meg. No és a férjemnek néhány sült csirkecombot, petrezselymes krumplival, kovászos uborka van hozzá. Én dinnyét ettem helyette. Meglepően finom volt, bár ez még bizonyára nem hazai gyümölcs.
69955. Guruljka
2016. jún. 18. 17:19
Nálunk közkívánatra pihenőnap van kaja terén is. Más ötlet nincs. :D

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook